Yeni Toplanmış Bilgisayar Kendi Kendine Resetleniyor ve Kapanıyor?

expo kapat dene.
Kernel-Power 41 = PSU bozuk demek değildir.

Microsoft'un açıklamasındaki anlamı kabaca şu: Windows, önceki oturumun düzgün kapanmadığını tespit etmiş. Bunun nedeni:

ani güç kaybı,
donanımın kilitlenmesi,
BSOD,
CPU/RAM kararsızlığı,
PSU,
anakart,
GPU,
hatta bazı durumlarda sürücü kaynaklı sistem kilitlenmesi

olabilir.

Dolayısıyla şu anda PSU'yu suçlamak için erken.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sonra Ayrıntılar (Details) sekmesine geç.

Orada büyük ihtimalle XML şeklinde bir sürü bilgi göreceksin. Onları at bakalım .
Veya durumu yapay zekaya anlat ona atabilirsin
Yapay zekaya log kaydını gönderdim. Teşhis olarak önce Adrenaline uygulamasının update ile çakıştığını, DDU ile temiz kurulum yapmamı istedi. Bunu gerçekleştirip log kayıtlarının hepsini şimdi giderdim gözüküyor. Expoyu şimdi her ihtimale karşın kapatıp makineyi sabaha kadar bırakacağım bakalım bir daha bu yaşanacak mı?

Yapay zekaya log kaydını gönderdim. Teşhis olarak önce Adrenaline uygulamasının update ile çakıştığını, DDU ile temiz kurulum yapmamı istedi. Bunu gerçekleştirip log kayıtlarının hepsini şimdi giderdim gözüküyor. Expoyu şimdi her ihtimale karşın kapatıp makineyi sabaha kadar bırakacağım bakalım bir daha bu yaşanacak mı? Kernel hatasının ayrıntılar kısmında bunlar var.

Yapay zekaya log kaydını gönderdim. Teşhis olarak önce Adrenaline uygulamasının update ile çakıştığını, DDU ile temiz kurulum yapmamı istedi. Bunu gerçekleştirip log kayıtlarının hepsini şimdi giderdim gözüküyor. Expoyu şimdi her ihtimale karşın kapatıp makineyi sabaha kadar bırakacağım bakalım bir daha bu yaşanacak mı?
1788740001339.webp

senin bellekler muhtemelen samsung zen timings programını indir belleklerin markasını bir kontrol et ona göre voltaj ve alt değerleri gir muhtemelen kararsız expo profili yüzünden oluyor, expoyu kapat yada manuel gir değerleri dediğim gibi sonra test et bir, bellekler samsung ise videoda ki samsung timinglerini girebilirsin ve voltajları mutlaka elle sabitle expoya bırakma.

EXPO kesinlikle kapat dene
OCCT Power testi yapabilirsin

senin bellekler muhtemelen samsung zen timings programını indir belleklerin markasını bir kontrol et ona göre voltaj ve alt değerleri gir muhtemelen kararsız expo profili yüzünden oluyor, expoyu kapat yada manuel gir değerleri dediğim gibi sonra test et bir, bellekler samsung ise videoda ki samsung timinglerini girebilirsin ve voltajları mutlaka elle sabitle expoya bırakma.
1788781346937.webp

@Sentrk hocam Samsung :)
Şimdi sırasıyla şu işlemleri yaptım ve bilgisayar 11 saattir açık kaldı reset veya kapanma olmadı, olay görüntüleyicisinde de gözükmüyor bir şey:
-EXPO'yu kapattım default şu an RAM.
-DDU ile Ekran kartı driver sildim, sıfır temiz kurulum yaptım internet bağlamadan.
-Windows update driver güncellemesini kapattım.
-Wifi ile bluetooth driver temiz kurulum yaptım yine.

Bu işlemlerden sonra şu an için yaklaşık 11 saat sistem açık kaldı ve ne kapandı ne de resetlendi.
1788781529347.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

EXPO kesinlikle kapat dene
OCCT Power testi yapabilirsin
35 dk OCCT yaptım sorun gözükmedi. Şu an kapanmadığına göre yukarıda anlattığım işlemler sonucunda iki günah keçisi var. Ya EXPO profili, ya da ekran kartı driver'ının windows update ile çakışmasından dolayı sistemin kesinti yapması.

EXPO kapattıktan sonra geçtiyse sorun belli , bu tarz sorunlar genelde EXPO yüzünden olur.
Şimdi expo aç takıl kapanırsa sonuç belli EXPO

EXPO kapattıktan sonra geçtiyse sorun belli , bu tarz sorunlar genelde EXPO yüzünden olur.
Şimdi expo aç takıl kapanırsa sonuç belli EXPO
Dolaylı yoldan Colorful anakartın BIOS ile ilgili kararsızlığına da işaret etmiş olabiliyor böylelikle sanırım. Sırayla önce bi expo açıp deneyeceğim bakalım. Ama ilk kurduğumda ekran kartının pci-e kablosunu değiştirmemle de alakalı sorunun yanıtı da ortaya çıkmış oluyor. Mevzu yazılımsal gibi gözüküyor şu an.

Geri