Yapay Zeka Beni Korkutuyor.

Resbaak

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba. Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Hedefim bilgisayar mühendisliğiydi ama yapay zeka beni çok korkutuyor. Sektörü bitirir mi? 2027 de sınava gireceğim. Bu bölüm sizce şuan okunur mu? Şuanki yapay zeka böyleyse 4 yıl sonraki yapay zeka ne hale gelir düşünemiyorum. Mezuna kalmış biri olarak, 2027 de bilgisayar mühendisliği tercih etmek ne kadar mantıklı olur, mantıklı değilse de kendinizi benim yerime koyup hangi bölümü tercih ederdiniz? Teşekkürler.

Bir sektor biter yenisi gelir. Duzen boyledir hep yeni seyler cikacak bu da yeni is gucune ihtiyac duyacak.

Merhaba. Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Hedefim bilgisayar mühendisliğiydi ama yapay zeka beni çok korkutuyor. Sektörü bitirir mi? 2027 de sınava gireceğim. Bu bölüm sizce şuan okunur mu? Şuanki yapay zeka böyleyse 4 yıl sonraki yapay zeka ne hale gelir düşünemiyorum. Mezuna kalmış biri olarak, 2027 de bilgisayar mühendisliği tercih etmek ne kadar mantıklı olur, mantıklı değilse de kendinizi benim yerime koyup hangi bölümü tercih ederdiniz? Teşekkürler.
Bölümde öğreneceğin hiçbir bilgi ve tecrübe, yapay zekanın yerini tutmayacak ve yapay zeka ile kazanılabilecek değerler olmayacak. Bir programlama dilinin mantığını ve yazmasını kavradığın zaman, yapay zekayı da çok daha verimli kullanabileceksin. Kesinlikle bilgisayar mühendisliğini tavsiye ediyorum. Eğer kesin vazgeçersen yine bir mühendislik bölümü okumanı tavsiye ediyorum.

Bölümde öğreneceğin hiçbir bilgi ve tecrübe, yapay zekanın yerini tutmayacak ve yapay zeka ile kazanılabilecek değerler olmayacak. Bir programlama dilinin mantığını ve yazmasını kavradığın zaman, yapay zekayı da çok daha verimli kullanabileceksin. Kesinlikle bilgisayar mühendisliğini tavsiye ediyorum. Eğer kesin vazgeçersen yine bir mühendislik bölümü okumanı tavsiye ediyorum.
Yorumun için teşekkür ederim. Beni biraz rahatlattın. Bir sorum daha olacak, sence yapay zeka mühendisliği okunur mu? Bilgisayar mühendisi yapay zeka mühendisi yerine geçer mi?

Silikon vadisinde bile onlarca bilgisayar mühendisi yapay zeka yüzünden işten çıkartılıyor kimse sana iş garantisi veremez bu sektörde artık.

Bende yazılım veya bilgisayar mühendisliği istiyordum (hayal ettiğim ve Bilgi sahibi olduğum meslekler bile değil) ama yapayzeka ve iş garantisinin olmaması ve kendini geliştirme zırvası yüzünden fikrim değişti

İş garantisi bir tık yok ama iş yok değil. Çok mezun var ona kıyasla çok az iş var ve biraz acımasız iş tanımları ve ücretleri var. Seven adam için sorun olmaz bence (başka iş yapamam diyen) ama iyi unidr okumak da gerekebilir

İş yok değil Türkiyede bir sürü dandik üniversitede Bilgisayar Mühendisliği bölümü var bunlar içerisinde iyi üniversitelerden mezun olursan mis gibi iş bulursun ve kendini ne kadar geliştirdiğine de bağlı.

Yapay zekâ mühendisliği oku o zaman :)

Yorumun için teşekkür ederim. Beni biraz rahatlattın. Bir sorum daha olacak, sence yapay zeka mühendisliği okunur mu? Bilgisayar mühendisi yapay zeka mühendisi yerine geçer mi?
Bence okunmaz, evet yerine geçer tabi kendini ne yönde geliştireceğine bağlı olarak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,239,364
Üyeler
202,857
Son üye
emrekarayilan04
Geri