Bilgisayarım Da Donanımlar Yüksek ama Çok Takılma Drop Oluyor Çözemiyorum

AdilBrn

80+
Reaksiyon skoru
1
Ryzen 7 9800x3d 48 gb ram msı tomahawk x870e anakart amd 6800xt ekran kartı var ama oyunlarda drop yiyorum anlık takılmalar çok yüksek bunun için çözüm önerebilecek var mı arkadaşlarla Online bi oyun girersek ekstra bi takılma drop oluyor

Habgi oyunlarda oluyor? Yazabilir misiniz? Bazı oyunlar ekran kartına bazıları işlemciye daha çok yükleniyor rekabetçi tarafında. Belki fikir verir. Ram Expo ayarı yapıldı mı bi de monitör 1080 mi yoksa 2K mı acaba?

Eğer yazılımsal bir sorun yoksa psu ssd ve Ram kombinasyonun da sorun olabilir
Neden ssd yazma okuma hızları gerekenin altında ise mikro takılmalar yaşarsınız
Neden güç kaynağı yüksek verimlilik saglamadiginda anlık pik durumlarda voltaj dalgalanması yani mikro takılmalar yaşarsanız
Neden Ram tek kanal 16 GB modül kullanıyorsanız özellikle rekabetçi oyunlarda mikro takılmalar yaşarsınız.

Ek olarak küçük bir tüyo vereyim hw info isimli programı kurun ancak arka planda çalışsın o sırada oyununuzu açıp oynamaya başlayın sonrasında oyundan çıkıp hw info açın ve ekran görüntülerini alıp yapay zekaya detaylı analiz etmesini isteyin hw info programı çok detaylı ölçüm yapan bir yazılım anakart voltajindan tutun ssd okuma hızlarına kadar hepsini gösterir başıma gelmişti bende işe yaradı tek kanal 16 GB var oyun esnasında takılmalar vardı bu sayede analiz istedim ara ara pik yaptığı ortaya çıktı zaten yüksek yüzdeler çıkarsa herhangi bir donanım kırmızı font ile belirtiyor.

Ssd ne

Fc 26 cs farming 25 genel çoğu oyunda yapıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

24x2 mi ramler?
Evet

Tam modelini hatırlamıyorum evde bi bakarım

Kankam
Ek olarak küçük bir tüyo vereyim hw info isimli programı kurun ancak arka planda çalışsın o sırada oyununuzu açıp oynamaya başlayın sonrasında oyundan çıkıp hw info açın ve ekran görüntülerini alıp yapay zekaya detaylı analiz etmesini isteyin hw info programı çok detaylı ölçüm yapan bir yazılım anakart voltajindan tutun ssd okuma hızlarına kadar hepsini gösterir başıma gelmişti bende işe yaradı tek kanal 16 GB var oyun esnasında takılmalar vardı bu sayede analiz istedim ara ara pik yaptığı ortaya çıktı zaten yüksek yüzdeler çıkarsa herhangi bir donanım kırmızı font ile belirtiyor.
teşekkür ederim dediğim programı kurup bi bakıcam

Önceden böyle bi problem yoktu bi kaç haftadır başladı format falan attık ama sanki daha kötü oldu :)

Habgi oyunlarda oluyor? Yazabilir misiniz? Bazı oyunlar ekran kartına bazıları işlemciye daha çok yükleniyor rekabetçi tarafında. Belki fikir verir. Ram Expo ayarı yapıldı mı bi de monitör 1080 mi yoksa 2K mı acab
Fc 26 cs farming 25 genel çoğu oyunda yapıyor

Evet

Tam modelini hatırlamıyorum evde bi bakarım

Kankam

teşekkür ederim dediğim programı kurup bi bakıcam

Önceden böyle bi problem yoktu bi kaç haftadır başladı format falan attık ama sanki daha kötü oldu :)

Habgi oyunlarda oluyor? Yazabilir misiniz? Bazı oyunlar ekran kartına bazıları işlemciye daha çok yükleniyor rekabetçi tarafında. Belki fikir verir. Ram Expo ayarı yapıldı mı bi de monitör 1080 mi yoksa 2K mı acaba?
Farming fifa cs okumuyorum genel bu 6 falan monitör 2K Expo ayarlarında yüksek MHz seçince hata veriyordu açılmıyordu bilgisayar kapatıp normal MHz yüksek yaptım sanırım

ssd/hdd kaynaklı olabilirmi ?
Olabilir hem ssd hem harddisk var ama oyunu ssd kurdum işin tuhaf kısmı arkadaşlarla girersem Online bi oyuna direk drop yiyor internetten desem tek oynarken onlarla girdiğim kadar olmuyor

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,574
Üyeler
203,515
Son üye
fahriyumank
Geri