Yardım Üniversite İçin Laptop Önerisi

Coldd

80+
Reaksiyon skoru
0
Üniversitede Muhasebe ve Finansman bölümü okuyacağım. Ayrıca muhasebe ofisinde çalışacağım. Oyun oynamak için kasa alacağım o yüzden genel anlamıyla iş için kullanacağım. Ama yine de düşük gereksinimli oyunları da açsın istediğim bir laptopum olsun istiyorum. Ben birkaç laptop buldum sizce nasıllar?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-09-12 192624.webp
    Ekran görüntüsü 2026-09-12 192624.webp
    23.4 KB · Hit: 38
Hocam ryzen 5 40 zen 2 alma, i5 120U nun igpu su 1.3ghz diğer intellerinki 1.2ghz be 1.4ghz ryzen 5 7535U ise 1.9ghz çek bir ryzen
fiyat farkı önemli değil ise. işlemci çekirdek gücü hepsinin yeterli

30k param olsa alacağım laptop bu olurdu. 12

Ama bu da gerçekten güzel bir laptop. Ayrıca Ultra 125H güzel bir işlemci.

Hocam ryzen 5 40 zen 2 alma, i5 120U nun igpu su 1.3ghz diğer intellerinki 1.2ghz be 1.4ghz ryzen 5 7535U ise 1.9ghz çek bir ryzen
fiyat farkı önemli değil ise. işlemci çekirdek gücü hepsinin yeterli
Hocam açıkçası en uyguna kapatmaya çalışıyorum, çünkü güzel harbi f/p bir kasa almayı düşünüyorum oyun için. o yüzden nerden kısarsam kârdır. Ayrıca bu turuncu sitelerde çoğunlukla o seçenekler olmuyor ama yine de dikkate alacağım hocam çok sağ olun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

30k param olsa alacağım laptop bu olurdu. 12

Ama bu da gerçekten güzel bir laptop. Ayrıca Ultra 125H güzel bir işlemci.
Hocam biraz araştırdım Medion Signium gerçekten ilgimi çekti, fiyatına göre ekranı, bataryası falan bayağı hoşuma gitti. Listeme ekleyeceğim. Acer Aspire'ın önerdiğiniz spesifik bir modeli var mı?

Son düzenleme:
Hocam açıkçası en uyguna kapatmaya çalışıyorum, çünkü güzel harbi f/p bir kasa almayı düşünüyorum oyun için. o yüzden nerden kısarsam kârdır. Ayrıca bu turuncu sitelerde çoğunlukla o seçenekler olmuyor ama yine de dikkate alacağım hocam çok sağ olun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam biraz araştırdım Medion Signium gerçekten ilgimi çekti, fiyatına göre ekranı, bataryası falan bayağı hoşuma gitti. Listeme ekleyeceğim. Acer Aspire'a bakmadım ama dikkate alacağım çok teşekkür ederim.
çoğu zaman hangi oyunu oynadığınıza bağlı ozaman. ben arada sırada minecraft giriyorum ve ryzen 7 5700U işlemci ile düşük shaderlar ve mod paketi ile sabit 60fps alabiliyorum. intel işlemcilerin iGPU su bu kadar iyi olmuyor. en çok oynadığınız oyun nedir? ona göre kısabilirsiniz.

çoğu zaman hangi oyunu oynadığınıza bağlı ozaman. ben arada sırada minecraft giriyorum ve ryzen 7 5700U işlemci ile düşük shaderlar ve mod paketi ile sabit 60fps alabiliyorum. intel işlemcilerin iGPU su bu kadar iyi olmuyor. en çok oynadığınız oyun nedir? ona göre kısabilirsiniz.
Hocam yüksek parçalar gerektirmeyenler olarak genelde Minecraft, RimWorld, LoL, TFT gibi oyunlar oynuyorum. Zaten kasa alacağım için çok da önemli değil oyun kısmı, yani canım sıkıldığında oynamak için üç beş hafif oyun indiririm o kadar.

Hocam yüksek parçalar gerektirmeyenler olarak genelde Minecraft, RimWorld, LoL, TFT gibi oyunlar oynuyorum. Zaten kasa alacağım için çok da önemli değil oyun kısmı, yani canım sıkıldığında oynamak için üç beş hafif oyun indiririm o kadar.
ryzen 5 5500 bir laptopa bakabilirsiniz

ryzen 5 5500 bir laptopa bakabilirsiniz
Ideapad 1 veya 3'ün bazı versiyonlarında var ama çoğu 8GB ram ve 256GB depolamaya sahip oluyor onları da arttırınca 5k falan oynuyor hocam. Ama yine de bakacağım çok teşekkür ederim.

Medion var. 2. Elden hp elitebook 845 g8 falan bakabilirsiniz hocam.

Ideapad 1 veya 3'ün bazı versiyonlarında var ama çoğu 8GB ram ve 256GB depolamaya sahip oluyor onları da arttırınca 5k falan oynuyor hocam. Ama yine de bakacağım çok teşekkür ederim.
bazı modellerin ram slotu olabilir ucuz 2.el ram için

Geri