Çözüldü✓ Ryzen 7 9700x Sıcaklıklar Normal mi?

hocam dediğin 85 muhabbetini kapattım. pump gene full speed de sorun yok. yarın dediğim gibi kendi soketine ve thermal grizy uygulaması yapıcağım bide 1000w psu söyledim gold o gelicek hepsini birlikte montaj yapıcağım ayrıyetten güç modu dengeli de. nihai performansı aldığımda 5.6ghz hızlarda geziyor. çok ısınmasın diye dengeliye aldım.
Hmm anladım hocam tamamdır o zaman, inşaallah düzelir tekrar bi kurulumla.

360mm sıvı soğutucuya göre fazla
hocam aldığım ilk günden beri böyle açıkcası :) daha 1 aylık ürün bağlantısı her şeyi doğru ürünü tebilondan aldım ordaki arkadaşlarla da görüştük sıkıntı var bunda dediler servise gönderin değiştirelim dedi. bende servispointe verdim sonuç bu yani adamlar nasıl test etti bilmiyorum ama normal dediler bu yüzde 30 da 70 80 derece calısması normal sıvı soğutma bu dedi çalışma prensibi böyleymis. bende gülerek aldım ürünü tekrardan zaten servis formunu paylaştım yukarda dalga geçer gibi açıklama yapmışlar. ucuz mal değil ki bunlar. 2 yıldır maaşımdan para biriktirerek aldım bu parçaları yazık günah.

hocam aldığım ilk günden beri böyle açıkcası :) daha 1 aylık ürün bağlantısı her şeyi doğru ürünü tebilondan aldım ordaki arkadaşlarla da görüştük sıkıntı var bunda dediler servise gönderin değiştirelim dedi. bende servispointe verdim sonuç bu yani adamlar nasıl test etti bilmiyorum ama normal dediler bu yüzde 30 da 70 80 derece calısması normal sıvı soğutma bu dedi çalışma prensibi böyleymis. bende gülerek aldım ürünü tekrardan zaten servis formunu paylaştım yukarda dalga geçer gibi açıklama yapmışlar. ucuz mal değil ki bunlar. 2 yıldır maaşımdan para biriktirerek aldım bu parçaları yazık günah.
2 3 ay civarı 9700x kullandım bende enermax 360mm ile. Oyunlarda 70 occt testine 74 civarı gördüm max

mx6 ile kullanıyordum yanlış hatırlamıyorsam.Şuan farklı markanın nx8 model 12 w/mklık bir macununu kullanıyorum
tamamdır hocam teşekkür ederim yarın thermal grizzly kryonaut macunum gelicek öyle bi deniceğim, braketi çıkartıp tekrar kendi orijinalini takıcağım eğer hala işe yaramazsa tekrar servise göstericeğim. benim anlamadığım pompa iyi çalışıyor soğutuyor da sistemi. acaba benim islemciyle ilgili mi sorunum var bilmiyorum eski sistemimde hava soğutucu kullanıyordum max 75i görüyordum oda occt testinde oyundayken max 65i geçmiyordu ama bu sistemin sıcaklığı beni mahvetti. :( umarım neden böyle anlık saliselerle 80 85e cıktıgını umarım cözerim. %12 lik kullanımla 85i görmesi can sıkıcı.

arkadaşımın 5800x'inde de aynı durum vardı. abi-kardeş 5800x kullanıyorlardı, aynı soğutucuda birisinin 5800x 7-8 derece daha sıcak çalışıyordu. hava soğutma olsa aldığınız değerler oldukça normal ancak sıvı soğutucu ile hava soğutma değerleri almışsınız.

tamamdır hocam teşekkür ederim yarın thermal grizzly kryonaut macunum gelicek öyle bi deniceğim, braketi çıkartıp tekrar kendi orijinalini takıcağım eğer hala işe yaramazsa tekrar servise göstericeğim. benim anlamadığım pompa iyi çalışıyor soğutuyor da sistemi. acaba benim islemciyle ilgili mi sorunum var bilmiyorum eski sistemimde hava soğutucu kullanıyordum max 75i görüyordum oda occt testinde oyundayken max 65i geçmiyordu ama bu sistemin sıcaklığı beni mahvetti. :( umarım neden böyle anlık saliselerle 80 85e cıktıgını umarım cözerim. %12 lik kullanımla 85i görmesi can sıkıcı.
Elinizde farklı bir işlemci ya da soğutucu varsa test edebilirsiniz aslında sorunun hangisinde olduğunu. 9700xi 6 borulu hava soğutucu ile kullanan çok kişi var. O bile bu sıcaklıklara çıkmıyordur muhtemelen

Elinizde farklı bir işlemci ya da soğutucu varsa test edebilirsiniz aslında sorunun hangisinde olduğunu. 9700xi 6 borulu hava soğutucu ile kullanan çok kişi var. O bile bu sıcaklıklara çıkmıyordur muhtemelen
maalesef hocam yok. servis occt testinde 80 dereceyi geçmediğini söylemişti 1 saatlik oyun performansında max 70 görmüşler ama hangi işlemciyle görmüşler uzay sistem mi yapmışlar bilmiyorum detaylarını pazt. günü arayıp konuşucağım şuan %2 52 derece de çalışıyor arkada sadece google açık boştaki değerler bu. oyuna girdiğimde 1 saniye de 80e çıkıyor şaşırtıcı.. çözeriz umarım pazartesi günü
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

arkadaşımın 5800x'inde de aynı durum vardı. abi-kardeş 5800x kullanıyorlardı, aynı soğutucuda birisinin 5800x 7-8 derece daha sıcak çalışıyordu. hava soğutma olsa aldığınız değerler oldukça normal ancak sıvı soğutucu ile hava soğutma değerleri almışsınız.
hocam kullanan arkadaşım var aynı soğutucuyu oda 7800x3d ile kullanıyor sonuclar gayet iyi oyunda 70i geçmiyor. belki 6 bakırlı hava soğutucu alsam daha iyi performans alıcağım gibi görünüyor

hocam size referans olması için yazıyorum. fsp mp7 ile 9700x kullanıyorum. %8-12 arası kullanım, şuanda 57 derece. cpu yük bindirmeyi seven oyunlarda 80-85 arası dans ediyor. shader yükleme falan varsa 95 göz kırpıyor.

+100 mhz allcore -18 offset

hocam size referans olması için yazıyorum. fsp mp7 ile 9700x kullanıyorum. %8-12 arası kullanım, şuanda 57 derece. cpu yük bindirmeyi seven oyunlarda 80-85 arası dans ediyor. shader yükleme falan varsa 95 göz kırpıyor.

+100 mhz allcore -18 offset
Kule tipi için normal bu değerler. Ama konu sahibi arkadaşın 360mm ile bu değerleri görmesinde bir sıkıntı var. Bakalım macun ile mi alakalı farklı bir durum mu var. Umarım macun değiştirince sorun çözülür

Kule tipi için normal bu değerler. Ama konu sahibi arkadaşın 360mm ile bu değerleri görmesinde bir sıkıntı var. Bakalım macun ile mi alakalı farklı bir durum mu var. Umarım macun değiştirince sorun çözülür
şimdi servispointe video çektim cs go da 3 dakika oynadım max 92yi gördü. anlık occt testini de attım. umarım düzgünce incelerler de bir sorun olduğunu anlarlar

Hocam pompa ses yapmamalı öyle fanlar otomatikte kalabilir ama pompayı full speed de kullanman lazım. Komple bütün ayarları sıfırlayıp bi deneyebilirsin aslında. Sonra sıfırdan yeniden ayar yaparsın. En azından sorun yapılan ayarladan mı öğrenmiş olursun. Montajda problem olmadığına emin ol bu arada, çünkü benim işlemci 5.5 ghz civarına kadar çıkıyor tam yükte. Senin maksimum 4.9 ghz gördüm sanki.
hocam merhaba sorun çözüldü sanırım. biostaki sıcaklık değeri bu şekilde oyundayken de bu. 5 dakika cs go oynadım 69 70 arasındaydı 71i görmedim. termal macundan kaynaklıymış sanırım. biraz daha otursun macun daha iyi olur gibi düşünüyorum ama boşta neden 50 derecede çalışıyor onu cözemedim. occt tesleri de bu sekilde 105 w modunu kapatıp yaptım bide açıkken yaptım sanırım gene 95 derece ama w artmış

Ekler

• IMG_2708.webp
    IMG_2708.webp
    377.7 KB · Hit: 8
  • IMG_2707.webp
    IMG_2707.webp
    159.2 KB · Hit: 8
  • Desktop Screenshot 2026.09.14 - 00.12.45.24.webp
    Desktop Screenshot 2026.09.14 - 00.12.45.24.webp
    258.4 KB · Hit: 9
  • Desktop Screenshot 2026.09.14 - 00.17.59.79.webp
    Desktop Screenshot 2026.09.14 - 00.17.59.79.webp