Agronomist
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 984
Allah şifa versin, izin verildiği kadar ziyaret edin. Yanında güzel şeylerden konuşun. Hayatın akışından bahsedin, sizi duyabiliyor gibi davranın.
Sağolun teşekkürler. Beyin ölümü gerçekleşmedi. Sadece bilinci yok. Buna ne deniliyor bilmiyorum. Kalp krizini doğrudan doktor söyledi hatta kalbi durduğunu söyledi bir süreliğine. Sonuçlarını bende hiç bilmiyorum hastaneye görmeye Annem teyzem ve kuzenimin 2 kardeşi gidiyor. Ben sadece 1 defa canlı görüşmeye gittim. Oda geçen seneydi. Keşke dosyasını görüp fotoğrafını çekip birilerine danışabilseydim. Ama buna kuzenimin ailesi rahatsız olur diye yeltenmedim. Kendi kardeşleri sonuçları hakkında daha detaylı bilgiye sahiplerdir. Ben sadece annem ve teyzemin ağzından onların aktardığı bilgiyi alabiliyorum.beyin ölümü gerçekleşmiş mi durum ne,mr ,bt sonuçları nasıl. Nabız düşüklüğü kalp krizini göstermez,dr mu dedi kalp krizi diye siz mi öyle düşündünüz. cilt rengi solduysa nefes darlığı oluşmuş olabilir bu sebeple cilt rengi değişmiş olabilir direk nabız düşüklüğü buna sebep değil. Düşük nabız kafa içi basınç arttığında vucüt kendini korumak için nabız düşürür bu durumda nabıza müdahale etmek beyin hasarını arttırır. Buradan kimse sana hastan hakkında bir şey dese boş.Hiç bir veriye hakim değiliz çünkü.Yoğun bakımdam memnun değilseniz hastanızın dosyasını alıp ,gitmesini istediğiniz dr'a okutursunuz.Kabul ederse hastayı ,gidip şu anki Dr'una sevk yazmasını rica edersiniz.Yazmasa kızmayın çünkü Dr ben hastaya bakıyorum Nakile gerek yok derse,sizin kendi isteğiniz olduğu için sadece paralı ambulansla nakilini sağlarsınız.Eğer Dr ben sevkini yazarım derse 112'ye arayıp söyler faxını çeker,diğer kabul eden dr evet ben kabul ettim der 112 ekipleri gelip hastanızın nakilini sağlar..Geçmiş olsun
Gene belediyenin suçu köpekleri toplamadığı içinKaskı ekipmanı yoktu olay yerindeki şahitlerin söylediğine göre önüne köpek çıkmış kontrolünü kaybedip beton bariyere çarpmış
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
En büyük dayım son görüşmemizde onun için bir araştırıp sorduracam dedi onun çevresi geniş tabi ayaküstü söyledi ne kadar güvenilir bilmiyorum
Annem ve teyzemin söylediğine göre şuan kuzenimi 1 metre sağa sola götürmek bile çok zormuş o durumda diyorlar. Başka hastaneye nakli için biraz daha eli kolu uzun dayılarımın desteğini almak için baskı yapmayı düşünüyorum ben. Bir halta yaramaya çalışıyorum ama kuzenimin nakli benim alabileceğim bir karar değil annesi babası karar vermeli. Ben şansımızı daha iyi yerlerde denemek isterim.Gene belediyenin suçu köpekleri toplamadığı için
Ama bence hastaneyi değiştirin ankarada görüp bildiğim bi yer yok ama istanbulu sorarsan lütfi kırdar şehir hastanesi ve pendik eğitim araştırma hastanesi güzeldir
Ya sadece köpek değil kaza yaptığı yerde çok sıkıntılı bir yer. Her sene onlarca tır devrilen bir sürü kaza olan yer. Kuzenimde ekipmansiz çıkıyor üstüne bir meseleden dolayı öfkeli bir şekilde çıkıyor yola.Senin bundan sonra yapabileceğin tek şeyler dua etmek ve köpeklerin uyutulmasını desteklemek.
Keşke köpeğe çarpsaymış cidden üzüldüm, Allah şifa versin.
Hocam öncelikle geçmiş olsun ama malesefki en yakınım dediklerinin de destek çıkmaması bi o kadar acı verici Allah sabır versin gerçekden çok zor bir durum.Bu defa çok ciddi bir mesele hakkında konu açıyorum ve fikir olarak yardımlarınızı bekliyorum.
1 sene önce kuzenim motor kazası geçirdi ağır yaralandı o günden beri yoğun bakımda. Kazada ölmemesi bir mucize. Kırılmadık yeri zarar görmemiş yeri kalmamıştı. Daha kötüsü kafatası içe göçmüştü. Evin en büyük erkek çocuğu anne babası boşanmış kendileri bir gecekonduda kirada kalıyorlar. Yani maddi olarak zaten zor durumda olan bir aile şimdi kuzenimin bu durumda olması ellerini kollarını iyice bağladı. Teyzem tek başına çabalıyor oğlu için. Bu süreçte annem elimizden gelmeyecek derecede araya birilerini koyarak maddi destek sağladı. Manevi olarakta sürekli hem telefonla hem yüz yüze destek veriyor. Kuzenimin durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor. Kaza gününden bu yana bilinci hiç yok. Boğazından açılan delikten mama ile besleniyor. Hergun bir organında sorun çıkıyor. Nasıl kurtarabiliriz bilmiyoruz elimizden hicbirsey gelmemesi öyle bir vicdan azabı yaşatıyor ki bize anlatamam. Anne tarafında imkanları en kısıtlı olan biziz diger dayılar teyzeler maddi destekten çok iyi hastanelerden iyi doktorlar ayarlayacak derecede imkana sahip olduğu halde uzaktan üzülüyormuş taklidi yapmaktan başka bir destekleri yok. Hastane değiştirmenin doktor değiştirmenin faydası olur mu onu bile bilmiyoruz. Önümüzde çok belirsiz bir süreç var kuzenimin bundan sonraki durumu ne olur bilmiyoruz ama en azından bilinci yerinde olsaydı bizi duyabilmesini görebilmesini isterdik. 1 sene çok uzun bir süre böyle bir durum yaşayan varsa bu süreci nasıl geçirdiler neler yapmak lazım fikir olarak önerilerinizi bekliyorum
Hocam doktorları bi araştırmanı öneririm etkisi elbet olurŞuan Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesinde kalıyor. Bizde malatyadayız daha öncesinde Ankaraya götürmeyi düşündüler. Bir ara bir doktor ile görüştük onun dediğine göre zaten Fırat Hastanesinde çok iyi doktorlar varmış yerini hiç değiştirmeyin dediler.
Elimden geldiğince araştırırım. Ama teyzemlere yanlış bir öneri verip kuzenimin durumunun daha kötüye gitmesine sebep olmak istemem. Böyle bir hata yaparsam kendimi affedemem. Destekleriniz ve dualarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Hocam öncelikle geçmiş olsun ama malesefki en yakınım dediklerinin de destek çıkmaması bi o kadar acı verici Allah sabır versin gerçekden çok zor bir durum.
Ne kadar hepimiz bilsekde burda yapabileceğin tek şey beklemek çıkmadık candan ümit kesilmez belki yakın zamanda daha iyiye gider bunu bilemeyiz.
Hastane değişimi konusuna gelirsek böyle bi durumda kuzeninle ilgilenen bölümün doktorlarını hangi hastanelere nakil edilmesini istiyorsan hepsini araştır doktorların kendi alanında ne kadar iyiler ona göre hastane nakili verdiğinde özellikle o doktora verilmesinde bi rica da bulun.
En azından daha uzman biri ilgilenmiş olur diyebiliriz.
Diyecek çok fazla bişeyim yok Allah yar ve yardımcınız olsun umarım güç bela da olsa bu durumu atlatır güzel günler geçirirsiniz kuzeninle dualarım sizinle.
Hocam doktorları bi araştırmanı öneririm etkisi elbet olur
Sen sık sık görüyorsundur motor kazasıO öyle çözülecek bir şey değil
Yine de en mantıklısı hastane ya da doktor değiştirmek olabilir bence daha iyide olabilir daha kötü de bunu bilemeyiz ama
Koma halinde deniyorBeyin ölümü gerçekleşmedi. Sadece bilinci yok. Buna ne deniliyor bilmiyorum.