Oyunlarda Drop Yiyorum ve FPS Tatmin Etmio Yardımcı Olurmusunuz ?

Gamegaraj hazır bir sistemini Trendyol, HB veya kendi sitesinden aldıysan, genelde bu sistemlerde anakartı çok giriş seviyesi tutabiliyorlar. VRM soğutması olmayan bir sistem ise ve Gamegaraj nedense her sistemde sıvı soğutma tercih ediyor. Sıvı soğutma eğer kasa önüne falan takıldıysa kasa hava akışını çok etkiliyor. VRM soğutman da yoksa anakart ısınıp ara sıra takılmalara yol açıyor.

Yapabileceklerin VRM soğutmalı anakart almak, daha büyük bir kasa alıp sıvı soğutmayı üst tarafa monte etmek, sıvı soğutmayı çıkarıp yerine kule tipi soğutma almak. Geçici olarak yan camı açık da kullanabilirsin.

Bunun dışında 2K monitöre geçmeye bakın ve bütçeniz varsa 2x16 GB CL30 6000 MHz bir bellek kitine geçin. Düşük gecikme açıkçası hem daha önemli, her ne kadar forumlarda AM5 gerek yok muhabbeti çekilse de halen bir elin nesi var iki elin sesi var formülü geçerli. Çift kanal bellek verileri çok daha iyi işliyor, çok daha istikrarlı oluyor kısaca.

Yazılımsal olarak da şu konuda önerdiklerimi uygulayın.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Önce 2K monitöre geçiş yapın. Sonra belleği de satarak 2x16 GB bir çift kanal belleğe geçin. X3D işlemciler CS2, Valorant veya Tarkov gibi oyunlarda yüksek FPS almak istiyorsanız mantıklı. FPS'i yükselttiğinden, oyun kaynaklı yaşanan %1 FPS sorununda, atıyorum 7500F ile oynayan 300 FPS'de %1 180 FPS alıyorsa siz 500 FPS'de %1 FPS 250 alıyor gibi olursunuz ve daha akıcı olur. UE oyunlarının çoğunda %1 FPS sistem kalitesinden önemsiz düşük maalesef.
monitör şuan bana en mantıklısı görünüyor bilmiyorum ondan sonra belki 7800x3d işlemciye geçebilirim

DDR5 platformda çift kanal olması çok önemli değil. Bu söylediğin iki işlemci ise ram'i bazı durumlarda direkt atlayıp işlemci ağırlıklı oyunlarda ciddi performans avantajı sunuyor. 9800x3d dünyanın en iyi oyun işlemcisi ama 7800x3d'nin yetersiz geleceği çok az durum var. Bütçene göre birini seç al. Monitör'ün fhd olması 5070'e hakaret gibi bence bütçen elveriyorsa onu da minimum 2k çözünürlüğe at.
monitör + işlemci işimi çözer diyorsunuz.

monitör şuan bana en mantıklısı görünüyor bilmiyorum ondan sonra belki 7800x3d işlemciye geçebilirim

monitör + işlemci işimi çözer diyorsunuz.
Bu sorunun başka bir nedenden kaynaklandığını sanmıyorum. Herhangi biri de işinizi çözer muhtemelen. Bence sorun işlemcinin yetersiz kalması çözüm işlemcinin üzerinden yükü alalım veya işlemcimizi bu yükü sırtlayabilecek bir işlemci ile değiştirelim.

Bu sorunun başka bir nedenden kaynaklandığını sanmıyorum. Herhangi biri de işinizi çözer muhtemelen. Bence sorun işlemcinin yetersiz kalması çözüm işlemcinin üzerinden yükü alalım veya işlemcimizi bu yükü sırtlayabilecek bir işlemci ile değiştirelim.
7500f var bende çok iyi bir işlemci diyemem ama

sistem yeni daha 6 aylık işlemciyi veya monitörü 2k yapacağım hangisi mantıklı olur o zaman

direkt aldığım gün hepsini kurmuştum hep güncel tutuyorum

sanırım sizde tek slot kullanıyorsunuz şikayetleriniz var mı acaba tek slottan

bende yapay zekadan böyle bir bilgi aldım 2k monitör olmadığı için fps drop yiyorsun diyor veya dual channel yap diyor
Bilgisiz deneyimsiz arkadaşların mesajlarını görmezden gel, yapacağın şey basit sistemine bütçenin yettiği bir 2k monitör al bütün fps drop problemin çözülecek, ram'ini sat dual channel yap diyenlere de bakma ddr5'te dual channel çok fazla fark ettirmiyor bütçe varsa tabi yapılabilir ama bahsettiğin problemi doğuracak bir eksi yok hatta farkı anlamazsın bile. Yapman gereken tek şey dediğim gibi 2k çözünürlüklü bir monitör almak bu kadar basit. İşlemci değiştirmene gerek yok ancak ben daha fazla fps istiyorum dersen değiştirebilirsin şuanda yaşadığın sorun tamamiyle 1080p'de oynamandan kaynaklanıyor ekran kartın oyunlarda yeterince çalışamadığı için yük işlemcine biniyor bu nedenle de işlemcin ekran kartına yetişemiyor arada takılmalara fps drop'lara sebebiyet veriyor sebebi tamamiyle bu, saçma sapan bilgiler verip kafanı karıştırıyorlar bir insan bilmiyorsa neden yazar anlayamıyorum.

Herkesin kaçırdığı nokta

X3dsiz işlemcilerde tek çubuk ram = kötü performans

İşlemci 7500f ve tek 32gb var. Ramler ddr4 den ddr5 e geçti diye bu kural silinmedi. Tek kanal ram çift kanal ramden kötü performans verir. Ddr5 oldu diye “işlemci-ram” iletişimi değişmedi. Ahmet yine Mehmete bilgi gönderiyor Mehmette yine Ahmete bilgi gönderiyor

Ya çift rame geçeceksin
Yada 7800x3d alacaksın
Çözüm basit. Windows veya biosta bişeyleri kurcalamaya gerek yok

Herkesin kaçırdığı nokta

X3dsiz işlemcilerde tek çubuk ram = kötü performans

İşlemci 7500f ve tek 32gb var. Ramler ddr4 den ddr5 e geçti diye bu kural silinmedi. Tek kanal ram çift kanal ramden kötü performans verir. Ddr5 oldu diye “işlemci-ram” iletişimi değişmedi. Ahmet yine Mehmete bilgi gönderiyor Mehmette yine Ahmete bilgi gönderiyor

Ya çift rame geçeceksin
Yada 7800x3d alacaksın
Çözüm basit. Windows veya biosta bişeyleri kurcalamaya gerek yok
7800x3d işlemciye geçsem sorunlarım çözülür mü yani

Özellikle hangi oyunlarda sorun yaşıyorsun?
EXPO aktif ettin mi?
Isıları kontrol ettin mi?

Sorunun ya işlemci ya da SSDnin yavaş yükleme hızından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Hangi oyunda ne kadarlık bir drop yediğinizi yazarsanız daha iyi anlaşılabilir. Ama benim tahminim işlemciye gerektiğinden daha fazla yüklenildiği için düşük çözünürlükte kaldıramıyor ve anlık droplar yaşatıyor gibi gözüküyor. O nedenle bazı insanlar''monitör değiştir'' diyor fakat eğer 1080p oyuncusu isen ve imkanın varsa işlemci upgrade i yapmak hem sorunu çözer hem de ilerideki olası ekran kartı upgradelerinde bir daha sorun yaşamazsın.

Tek slottan yana inan hic bir problem yasamadim. O da x3d islemci avantajindan dolayi. Tek yaptigim expo ve 1:1:1 ayarlarini yapmak oldu. Aktif olarak cs oynayan biriyim hic bir problem yasamadim. Muhtemelen 2. Ram yerine 2k monitor alirim gelecekte.
24-25'' 2k çıkmadığı sürece önermem hocam fps oyunlarında çok zorluyor insanı.

Bilgisiz deneyimsiz arkadaşların mesajlarını görmezden gel, yapacağın şey basit sistemine bütçenin yettiği bir 2k monitör al bütün fps drop problemin çözülecek, ram'ini sat dual channel yap diyenlere de bakma ddr5'te dual channel çok fazla fark ettirmiyor bütçe varsa tabi yapılabilir ama bahsettiğin problemi doğuracak bir eksi yok hatta farkı anlamazsın bile. Yapman gereken tek şey dediğim gibi 2k çözünürlüklü bir monitör almak bu kadar basit. İşlemci değiştirmene gerek yok ancak ben daha fazla fps istiyorum dersen değiştirebilirsin şuanda yaşadığın sorun tamamiyle 1080p'de oynamandan kaynaklanıyor ekran kartın oyunlarda yeterince çalışamadığı için yük işlemcine biniyor bu nedenle de işlemcin ekran kartına yetişemiyor arada takılmalara fps drop'lara sebebiyet veriyor sebebi tamamiyle bu, saçma sapan bilgiler verip kafanı karıştırıyorlar bir insan bilmiyorsa neden yazar anlayamıyorum.
Ben de sorunun büyük olasılıkla onlardan kaynaklandığını düşünüyorum fakat henüz verilen bilgilere bakarak ''kesin bu yüzdendir bunu yap'' denmesi de büyük bir kumar olmuyor mu? Ya sorun işlemci değil de sorunlu ramlerden, bozuk driverlardan veya yetersiz ssd hızından kaynaklı ise? Daha sonra konu sahibi gelip size bunları şunları aldım, dediğinizi yaptım ve sorunum çözülmedi derse ne olacak? Bilgisi olmayan insanlar neden yazıyor demişsin ama aynı şey senin için de geçerli oluyor. Kesin olarak emin olmadığın müddetçe senden yardım isteyen bir kişiye şunu bunu yap, al bence düzelecek deme lütfen.

7800x3d işlemciye geçsem sorunlarım çözülür mü yani

7800x3d ye geçmendeki amaç işlemcinin ramle alışverişini minimuma indirmektir. Bu sebeple tek çubuk ram büyük oranda sorunlarını çözecektir x3d işlemci alırsan

Ama her zaman en doğrusu en optimum performans çift ram kullanmaktır. 7800x3d ye geçince tek ile çift ram arasındaki fark kapanacaktır ama asla “bitmeyecektir”. Sadece minimal bir fark yine kalacak.

Ama büyük oranda çözülür

Ya çift ram
Ya 7800x3d

Ki 1080p oynadığın için 7800x3d mükemmel işlemcidir ben onu tavsiye ederim

Öncesinde windowsta sistem dosyalarında bozukluk olmadığını ve diğer ayarlamaları kontrol etmeyi unutma. Acelede etme çözülür

Ne alaka kardeş benim 5800x3d 5070 e nasıl yetişiyor 1080pde? 7500f 5070 i beslemekte 1080pde sıkıntı yaşamaz kötü işlemci değil

Son düzenleme:
Ben de sorunun büyük olasılıkla onlardan kaynaklandığını düşünüyorum fakat henüz verilen bilgilere bakarak ''kesin bu yüzdendir bunu yap'' denmesi de büyük bir kumar olmuyor mu? Ya sorun işlemci değil de sorunlu ramlerden, bozuk driverlardan veya yetersiz ssd hızından kaynaklı ise? Daha sonra konu sahibi gelip size bunları şunları aldım, dediğinizi yaptım ve sorunum çözülmedi derse ne olacak? Bilgisi olmayan insanlar neden yazıyor demişsin ama aynı şey senin için de geçerli oluyor. Kesin olarak emin olmadığın müddetçe senden yardım isteyen bir kişiye şunu bunu yap, al bence düzelecek deme lütfen.
dediğin şey doğru ama şu anda en büyük olasılık 1080p kullanıyor olması çünkü o ekran kartıyla 1080p'de darboğaz yememesi mümkün değil sorun sadece ondan kaynaklanmıyorasa bile zaten gidip monitörü değiştirmesi lazım çünkü yine darboğaz olacak. Yazan arkadaşalrın hepsi sanki monitör darboğaz yapmıyormuş gibi konuşup üzerine bir deçok deneyimliler gibi arkadaşa işlemci ve ram değiştirme tavsiyesinde bulunuyorlar. Sisteminde arza yoksa benim dediğimden başka bir sonuç çıkmıyor arkadaşta sistemi yeni almış ama monitörü 1080p kullandığından her türlü zaten ilk ve en doğru öneri olarak sunulması gereken şeyi sundum o ekran kartının kullanılmasını sağlayacak çözünürlükte bir monitör alması oalcak bilgi kirliliğini ve kafa karıştırmaya gerek yok.

7800x3d ye geçmendeki amaç işlemcinin ramle alışverişini minimuma indirmektir. Bu sebeple tek çubuk ram büyük oranda sorunlarını çözecektir x3d işlemci alırsan

Ama her zaman en doğrusu en optimum performans çift ram kullanmaktır. 7800x3d ye geçince tek ile çift ram arasındaki fark kapanacaktır ama asla “bitmeyecektir”. Sadece minimal bir fark yine kalacak.

Ama büyük oranda çözülür

Ya çift ram
Ya 7800x3d

Ki 1080p oynadığın için 7800x3d mükemmel işlemcidir ben onu tavsiye ederim

Öncesinde windowsta sistem dosyalarında bozukluk olmadığını ve diğer ayarlamaları kontrol etmeyi unutma. Acelede etme çözülür

Ne alaka kardeş benim 5800x3d 5070 e nasıl yetişiyor 1080pde? 7500f 5070 i beslemekte 1080pde sıkıntı yaşamaz kötü işlemci değil
Fps frop nedir nasıl oluşur git öğren ondan sonra gel konuşalım.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,270
Üyeler
203,375
Son üye
gencosman
Geri