Hocam senin aldığın ürüne alternatif olarak ben bunu da önerebilirim. Ben şahsen kullanıyorum ve gayet memnunum. Araçta veya arama kurtarma ekipmanımın yanında böyle bir alet bulundurmayı mantıklı buluyorum. Özellikle emniyet kemeri kesici ve cam kırıcı kısmı benim için bıçak kısmından daha önemli. Allah korusun bir kaza anında saniyeler bile önemli olabiliyor. Normal bir çakıdan ziyade bu özelliklerin aynı gövdede olması bence bayağı pratik.
Buradan göz at.
Ben bunu günlük hayatta “bıçak taşıyayım” diye değil, daha çok günlük kullanım + acil durum ekipmanı olarak değerlendiriyorum. Arama kurtarma, saha çalışması veya araçta bulundurmak için kompakt olması da avantaj. Ben kullandığım için mekanizması ve genel kullanımı konusunda da gayet memnunum. Tabii böyle bir üründe görüntüsünden ziyade kemer kesicinin ve cam kırıcı ucun gerçekten işlevsel olması önemli.
Kısacası ben olsam sırf bıçak olduğu için değil, cam kırıcı + kemer kesici + günlük kullanım özelliklerini tek alette topladığı için değerlendirirdim. Özellikle araçta bir tane bulunması bence gayet mantıklı.