Rehber Eski Ekran Kartlarında DLSS Multi Frame Generation Nasıl Kullanılır?

Ondan bahsetmiyorum. Madem konudaki mfg nvidea nın kendi mfg si değil bu mfg nin loseless scaling gibi programların mfg sinden ne farkı var onu soruyorum.
loseless scaling bildiğim kadarıyla fsr teknolojisini kullanarak frame gen yapıyor (en asından ben baktığımda öyleydi). bu ise gerçekten dsll kullanıyor.

Yeni gelen DLSS güncellemeleriyle birlikte bağımsız geliştiriciler modlama işinde kendilerini aşmaya başladılar. Şimdi ise RTX 2000 ve RTX 3000 serisi ekran kartlarında DLSS Multi Frame Generation teknolojisini aktif etmeyi başardılar ve bu bir FSR, XESS değil bildiğimiz orijinal DLSS MFG! Bu modu kullanmak ise çok basit!

Gereksinimler
  • GeForce RTX 2000-3000 serisi ekran kartı
  • Anti cheat sistemi olmayan / offline oyun
  • DLSS Multi Frame Generation destekli oyun
ÖNEMLİ NOT: ONLINE OYUNLARDA KULLANMAYIN!

Alıntıyı görüntüle

BURAYA TIKLAYARAK Dosyaları İndirebilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle

İndirdiğiniz .rar dosyasını bir klasöre çıkarın. Yukarıdaki gibi 2 farklı dosya bulunuyor içerisinde. Bunları kopyalayın.

Alıntıyı görüntüle

Daha sonra kopyaladığınız bu dosyaları oyunun ".exe" dosyasının bulunduğu klasöre yapıştırın. Örneğin Cyberpunk 2077 için bu klasör "Cyberpunk 2077 / bin / x64" şeklindedir.

Alıntıyı görüntüle

Daha sonra oyunun ayarlar menüsünden normal bir DLSS Frame Generation açar gibi DLSS'i aktif edin.
Bu mod, oyuna ekran kartınızı RTX 5000 serisiymiş gibi gösterdiği için orijinal bir şekilde DLSS Multi Frame Generation teknolojisini kullanabiliyorsunuz.

Not: Bu bir yama olduğu için her oyunda çalışmayabilir, çalışsa bile stabil olmayabilir. İyi bir performans alabilmek için DLSS kapalıyken en azından oyunda 50-60 FPS civarında bir değer alıyor olmanız gerekiyor.

RX6600 destekler mi

Ondan bahsetmiyorum. Madem konudaki mfg nvidea nın kendi mfg si değil bu mfg nin loseless scaling gibi programların mfg sinden ne farkı var onu soruyorum.
Dostum onlar inputu FSR'dan alıp dlss'e output ediyor. Bunu geliştiren adam kartı 5000 serisi gibi gösterip inputu da yapıyor. Gecikme ve kalite farkı epey iyileşiyor.

Arkadaşlar en son kullandığım kart 1660 olduğu için ve hiç RTX kart veya daha doğrusu frame gen kullanmadığım için gerçekten sormak istediğim bir soru var.

60 fps ile 100 fps arasındaki farkı anlayabiliyorsunuz. Bu frame gen/MFG ile 100 ve üstüne çıktığınızda bu akıcılığı hissediyor musunuz?
cyberpunkta fps 60 65 ten 90-95 e çıktı ama akıcılığı hissedemedim

Anlamadım pek ne yapmam gerek o zaman
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arkadaşın dediği gibi oluyor aynı. 90 100 fps gibi hissettirmiyor
yapacak bir şey yok. bende deneyecektim ama sanarım gerek kalmadı.

loseless scaling bildiğim kadarıyla fsr teknolojisini kullanarak frame gen yapıyor (en asından ben baktığımda öyleydi). bu ise gerçekten dsll kullanıyor.
Nvidea altyapılı teknik olarak yani.
Dostum onlar inputu FSR'dan alıp dlss'e output ediyor. Bunu geliştiren adam kartı 5000 serisi gibi gösterip inputu da yapıyor. Gecikme ve kalite farkı epey iyileşiyor.
İşte aradığım cevap, sağolun hocam.

Yeni gelen DLSS güncellemeleriyle birlikte bağımsız geliştiriciler modlama işinde kendilerini aşmaya başladılar. Şimdi ise RTX 2000 ve RTX 3000 serisi ekran kartlarında DLSS Multi Frame Generation teknolojisini aktif etmeyi başardılar ve bu bir FSR, XESS değil bildiğimiz orijinal DLSS MFG! Bu modu kullanmak ise çok basit!

Gereksinimler
  • GeForce RTX 2000-3000 serisi ekran kartı
  • Anti cheat sistemi olmayan / offline oyun
  • DLSS Multi Frame Generation destekli oyun

Alıntıyı görüntüle

BURAYA TIKLAYARAK Dosyaları İndirebilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle

İndirdiğiniz .rar dosyasını bir klasöre çıkarın. Yukarıdaki gibi 2 farklı dosya bulunuyor içerisinde. Bunları kopyalayın.

Alıntıyı görüntüle

Daha sonra kopyaladığınız bu dosyaları oyunun ".exe" dosyasının bulunduğu klasöre yapıştırın. Örneğin Cyberpunk 2077 için bu klasör "Cyberpunk 2077 / bin / x64" şeklindedir.

Alıntıyı görüntüle

Daha sonra oyunun ayarlar menüsünden normal bir DLSS Frame Generation açar gibi DLSS'i aktif edin.
Bu mod, oyuna ekran kartınızı RTX 5000 serisiymiş gibi gösterdiği için orijinal bir şekilde DLSS Multi Frame Generation teknolojisini kullanabiliyorsunuz.

Not: Bu bir yama olduğu için her oyunda çalışmayabilir, çalışsa bile stabil olmayabilir. İyi bir performans alabilmek için DLSS kapalıyken en azından oyunda 50-60 FPS civarında bir değer alıyor olmanız gerekiyor.

3060 laptopta çalışıyor mu acaba ve mfg desteği olan her hikayeli oyunda çalışır mı?

3060 laptopta çalışır mı ve mfg desteği olan her oyunda çalışıyor mu?

Nvidea altyapılı teknik olarak yani.

İşte aradığım cevap, sağolun hocam.
Ben DLSS Enabler kullanıyordum onda durum söylediğim gibiydi. Sonra bunu ve DLSS Enablerı A Plague Tale oyununda denedim arada epey gecikme farkı var. İkisi de 6x MFG olarak çalışabiliyor.

Ben DLSS Enabler kullanıyordum onda durum söylediğim gibiydi. Sonra bunu ve DLSS Enablerı A Plague Tale oyununda denedim arada epey gecikme farkı var. İkisi de 6x MFG olarak çalışabiliyor.
hangisini önerirsin hocam? dlss enabler mi yoksa bu mu? birde ekran kartın 4000 serisi mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,603
Üyeler
203,526
Son üye
Asımtas09
Geri