kanka 7800x3d var bende de 240mm soğutucu kasada 6 tanede p12 max fan ağır yükte 70 75 takılıyor işlemci bütçe varsa 9800x3d de alabilirsin o daha serinMerhabalar imzada yer alan sistem için işlemcimi 7800X3D ye güncellesem çok gereksiz mi olur? Monitör 2K kullanıyorum ve rust gibi oyunlarda fps sorunu yaşıyorum. Bağı oyunlarda da darboğaz hissediyorum
RTX 4070 Ti SUPERekran kartınız nedir
HOCAM benim fanım sıvı soğutmam iyi diyorsanız 7800x3 iyidir boşa 9800x3d vermeye gerek yokRTX 4070 Ti SUPER
Ekran kartım 16GB zaten ama rustta %100 kullanıma ulaşamıyorum bunun sebebinin de işlemci olduğunu düşünüyorumCS2, Valorant, EFT, Rust gibi oyunlar için X3D işlemci yükseltmesi mantıklı.
Ama yükseltmeden önce oynadığınız sunucuda sistemin tükettiği kaynak ve VRAM kullanımlarına bakın. Eğer sınırdaysa VRAM düşürmek için grafiklerde bazı ayarları düşürün. Rust bellek ve VRAM'i bayağı içiyor. Rust çok oynuyorsanız AMD 16 GB ekran kartını almak açıkçası işlemciden daha mantıklı da olabilir. AMD ekran kartları FPS oyunlarındaki %1 FPS oranlarında Nvidia göre daha iyi, hem de VRAM'e göre daha uygun kalıyor.
Teşekkürler ilk kez duydum bakacağım9700x daha iyi diyorlar bi karşılaştırma videosu izleyebilirsin bende tam olarak bilmiyorum
Soğutmamın iyi olduğunu düşünüyorum araştırarak almıştımHOCAM benim fanım sıvı soğutmam iyi diyorsanız 7800x3 iyidir boşa 9800x3d vermeye gerek yok
rustta yüksek ayarlarda ekran kartını kullanmaya başlar oyunEkran kartım 16GB zaten ama rustta %100 kullanıma ulaşamıyorum bunun sebebinin de işlemci olduğunu düşünüyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Teşekkürler ilk kez duydum bakacağım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Soğutmamın iyi olduğunu düşünüyorum araştırarak almıştım
Kardeşim ben de biliyorum 2K full ayarda kullanmıyorrustta yüksek ayarlarda ekran kartını kullanmaya başlar oyun