İşlemci Yükseltme Hakkında Destek

bkarahis

80+
Reaksiyon skoru
33
Merhabalar imzada yer alan sistem için işlemcimi 7800X3D ye güncellesem çok gereksiz mi olur? Monitör 2K kullanıyorum ve rust gibi oyunlarda fps sorunu yaşıyorum. Bağı oyunlarda da darboğaz hissediyorum

Merhabalar imzada yer alan sistem için işlemcimi 7800X3D ye güncellesem çok gereksiz mi olur? Monitör 2K kullanıyorum ve rust gibi oyunlarda fps sorunu yaşıyorum. Bağı oyunlarda da darboğaz hissediyorum
kanka 7800x3d var bende de 240mm soğutucu kasada 6 tanede p12 max fan ağır yükte 70 75 takılıyor işlemci bütçe varsa 9800x3d de alabilirsin o daha serin

CS2, Valorant, EFT, Rust gibi oyunlar için X3D işlemci yükseltmesi mantıklı.

Ama yükseltmeden önce oynadığınız sunucuda sistemin tükettiği kaynak ve VRAM kullanımlarına bakın. Eğer sınırdaysa VRAM düşürmek için grafiklerde bazı ayarları düşürün. Rust bellek ve VRAM'i bayağı içiyor. Rust çok oynuyorsanız AMD 16 GB ekran kartını almak açıkçası işlemciden daha mantıklı da olabilir. AMD ekran kartları FPS oyunlarındaki %1 FPS oranlarında Nvidia göre daha iyi, hem de VRAM'e göre daha uygun kalıyor.

9700x daha iyi diyorlar bi karşılaştırma videosu izleyebilirsin bende tam olarak bilmiyorum

CS2, Valorant, EFT, Rust gibi oyunlar için X3D işlemci yükseltmesi mantıklı.

Ama yükseltmeden önce oynadığınız sunucuda sistemin tükettiği kaynak ve VRAM kullanımlarına bakın. Eğer sınırdaysa VRAM düşürmek için grafiklerde bazı ayarları düşürün. Rust bellek ve VRAM'i bayağı içiyor. Rust çok oynuyorsanız AMD 16 GB ekran kartını almak açıkçası işlemciden daha mantıklı da olabilir. AMD ekran kartları FPS oyunlarındaki %1 FPS oranlarında Nvidia göre daha iyi, hem de VRAM'e göre daha uygun kalıyor.
Ekran kartım 16GB zaten ama rustta %100 kullanıma ulaşamıyorum bunun sebebinin de işlemci olduğunu düşünüyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

9700x daha iyi diyorlar bi karşılaştırma videosu izleyebilirsin bende tam olarak bilmiyorum
Teşekkürler ilk kez duydum bakacağım

HOCAM benim fanım sıvı soğutmam iyi diyorsanız 7800x3 iyidir boşa 9800x3d vermeye gerek yok
Soğutmamın iyi olduğunu düşünüyorum araştırarak almıştım

Ekran kartım 16GB zaten ama rustta %100 kullanıma ulaşamıyorum bunun sebebinin de işlemci olduğunu düşünüyorum

Teşekkürler ilk kez duydum bakacağım

Soğutmamın iyi olduğunu düşünüyorum araştırarak almıştım
rustta yüksek ayarlarda ekran kartını kullanmaya başlar oyun

cache değeri yüksek işlemciler her zaman oyunlarda daha iyidir. mantıklı olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,282
Üyeler
203,772
Son üye
hasanakdemr
Geri