Bufferbloat Sorunu Yaşıyorum Pingim 90-100 Oluyor

Reaksiyon skoru
65
Resimde gördüğünüz üzere sonucum pek iyi değil. Nasıl düzeltebilirim bu sorunu? Türk Telekom fiber internet kullanıyorum. Modem: Aidata WR854GVR
world of tanks oynuyorum..vdsl 50 mbs kullanırken stabil pingim vardı fibere geçtim ping 90-100 arası geziniyor bazen 60a düşüyor
Ekran Görüntüsü (21).webp

Merhaba, bence bu test çok sağlıklı çalışmıyor, peş peşe yapılan testlerde farklı sonuçlar gösterebiliyor. En azından kendi yaptığım denemelerde bu tarz sonuçlar verdi.

Modemi bir süre kapatıp tekrar açarak CGNAT havuzundaki IP veya IP bloğunu değiştirmeyi deneyebilirsin.

WOT u bende oynuyorum, "pingplotter" yazılımını indirip hangi serverda oynuyorsan o server özelinde rota ve ağ trafiğini görüntüleyebiliyorsun. Her server için bunu kontrol edebilirsin ve senin için en sorunsuz serverı bulabilirsin. Sorunun kaynağını tespit etmede de faydalı olabilir. Sonuçları atarsan ben okumaya çalışırım.

Merhaba, bence bu test çok sağlıklı çalışmıyor, peş peşe yapılan testlerde farklı sonuçlar gösterebiliyor. En azından kendi yaptığım denemelerde bu tarz sonuçlar verdi.

Modemi bir süre kapatıp tekrar açarak CGNAT havuzundaki IP veya IP bloğunu değiştirmeyi deneyebilirsin.

WOT u bende oynuyorum, "pingplotter" yazılımını indirip hangi serverda oynuyorsan o server özelinde rota ve ağ trafiğini görüntüleyebiliyorsun. Her server için bunu kontrol edebilirsin ve senin için en sorunsuz serverı bulabilirsin. Sorunun kaynağını tespit etmede de faydalı olabilir. Sonuçları atarsan ben okumaya çalışırım.
Bir başka yerde de bu konuyu açmıştım.Pek çok ayarı denedik upload hız sınırını 35 bin yaptık istediğimiz sonuç çıkmadı.En son aşamada şu sonuca vardık:
Bence fiber kablo hasarından çok TT tarafındaki upload kuyruğu/routing daha olası. Çünkü 192.168.1.1'e ping 1 ms sabit kalıyor ama 1.1.1.1 upload altında 100-200+ ms'lere fırlıyor. Hat hızları da normal. Yine de modemden optik güç/LOS değerlerine bakmak iyi olur; onlar normalse fiziksel fiberden şüphelenmek için pek sebep kalmıyor. Vallahi önerebileceğim sadece optik güç/LOS değerlerini bir kontrol ettirin. Değerler normalse, fiber kabloyu çok kurcalamayın. Sonra TT'yi arayıp upload yük altındayken 100-200+ms'ye çıktığını 192.168.1.1'in 1 ms sabit kaldığını da söyleyip hat/OLT tarafının opreretör tarafından kontrolünü isteyin. Modem değişimi mümkünse bir de onu deneyin; WR854GVR'nin QoS'u belki de düzgün çalışmıyor olabilir. Açıkçası daha fazla şey söyleyemiyorum maalesef.

Geri