NZXT N9 X870e + 9800x3d İşlemci Yakma İddiaları — Sizce Alınır mı?

zOnyxfps

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba, NZXT N9 X870E almayı düşünüyorum ancak internette bu anakartın özellikle 9800X3D işlemcileri bozduğu/yaktığı yönünde kullanıcı raporları görüyorum. BIOS güncellemeleriyle durumun düzeldiği söyleniyor ama hâlâ 2026'da benzer şikâyetler mevcut.

9800X3D + DDR5-6000 CL30 EXPO kullanacağım. N9 X870E kullananlardan güncel deneyimlerini ve sizce bu anakartı almak mantıklı mı, yoksa başka bir marka/model tercih etmek daha mı güvenli olur öğrenmek istiyorum.

Özellikle uzun süredir kullananların yorumlarını bekliyorum.

Merhaba, NZXT N9 X870E almayı düşünüyorum ancak internette bu anakartın özellikle 9800X3D işlemcileri bozduğu/yaktığı yönünde kullanıcı raporları görüyorum. BIOS güncellemeleriyle durumun düzeldiği söyleniyor ama hâlâ 2026'da benzer şikâyetler mevcut.

9800X3D + DDR5-6000 CL30 EXPO kullanacağım. N9 X870E kullananlardan güncel deneyimlerini ve sizce bu anakartı almak mantıklı mı, yoksa başka bir marka/model tercih etmek daha mı güvenli olur öğrenmek istiyorum.

Özellikle uzun süredir kullananların yorumlarını bekliyorum.
dostum bana kalırsa başka anakart al kullanıcı yorumları en önemlisi bios ile çözdük demişler ama hala şikayet var muhtemelen çözmeye çalışıp çözemediler Türkiye de garanti de sana yardımcı olmaz

Yıl 2026 ve bazı anakart MODELLERİNİN (markaların demiyorum markaların hepsi suçlu çünkü) hariç;

Hiçbirinin “auto” ayarına güvenilmez. 2026 yılındayız anakart üreticilerinin halen “auto” ayarları absürt voltajlar veriyor. Mecburen olabildiğince bilginiz dahilindeki “kritik” voltajları elle girmeniz gerekir ve böyle kullanılması gerekir (amd için konuşuyorum)

Nzxtde de durum böyle çıktı büyük ihtimalle. Yakmalar bu sebepledir. Amd kullanırken bilgi bilmek bu sebeple iyidir. Siz farkında olmadan windows sistem dosyalarını bozmaktan tutun fiziksel hasara kadar çıkar ve siz fark etmezsiniz

Örneğin benim anakart ve ramlerde yaşadığım durum (ddr4 için);
Otomatik ayarı veya XMP ayarı: CLDO VDDP voltajını tam 1.05v ayarlıyormuş ve bu 3800 mhzlik bir ram çalıştırmak için bile absürt bir voltaj. Halbuki 1.05v değil 0.90v çalışması çoğu frekans için yeterliyken bu aşırı absürt bir voltajdı. Ben geç fark ettim. Ki vddp soc ray hattından beslenirken soc ile vddp arasında minimum 0.40 voltaj farkı bile yok bu senaryoda (çok yanlış)

Asrock anakartlarında 9800x3dleri yakma sebebi soc voltajıydı. Güvenli limitin üstünde ayarlamışlar ve geri dönülemez hasarlar bırakıp yaktı. Bilgisayar bunu whea19 olarakta vermiyor çünkü sistemler expo açıp geçince stabildi her noktada. ram overclocktan anlamayan hiçkimse bunu fark etmedi örneğin

Nzxt anakartla ilgili bir problem oluştuğunda türkiyede distribütörü servisi nere orasınıda bilmem

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,243,065
Üyeler
204,049
Son üye
onurrzzn
Geri