Dark Pro Master 12cm Kasa Fanı - 90 Cfm - 4.36 Statik Basınç - 449 TL (+Kargo)

Noctua iyi hoş da Türkiye'ye uygun değil. 4 fana 11 bin lira verirsem beni kim soğutacak 😁
Fena kazık, ama burada 6 fana 3500 lira yazmıştım chromax ippc 2000 kimse yazmadı 1 hafta :D kullanıcısı da niş zaten.

Fanları satın alan arkadaşlardan bir ricam olacak. Fanlar için 800 - 2500 RPM yazıyor. 800 devir altında çalışıyorlar mı? 300 - 600 devir arasında çalışırken sessizler mi?

Fanları satın alan arkadaşlardan bir ricam olacak. Fanlar için 800 - 2500 RPM yazıyor. 800 devir altında çalışıyorlar mı? 300 - 600 devir arasında çalışırken sessizler mi?
En düşük 780 civarı görüyor bende düşük devirde de ses gelebiliyor ben %30 a ayarladım fan controller uygulamasıyla duyulmuyor. Sabit kullanıyorum iniş çıkışlarda ses yapıyor sürekli rahatsız ediyor. Sistemim genel olarak serin çalıştığı icin bende %100 ile %30 arasında sadece 1-2 derece fark ediyor. Bu arada hemen hemen her % denedim en sessiz %30 civarinda 1100 rpm aralığında veriyor fakat fandan fana değişebilir. Kaliteli gibi duruyor ama Arge si kötü sanırım bazi rpmlerde gıcırdama yapıyor.

Bendekiler 770 çalışıyr en düşük. 770'de hiç ses yok.

1790102703594.webp

Üstteki gibi bir fan eğrim var. %80 max. 80 yapmışım en son demek ki, 71 diye hatırlıyordum. Bu devirde max'da vızıltı yapmadan hava sesi basıyor sadece. Boşta da hiç ses yok.

%40 ila 70 arası devirlerde vızıltı yapıyor bende de ama vızıltı yapan fanlar dikey koyduklarım. Yatay olanlarda o yok mesela.

Üstte de dendiği gibi; birazcık daha argesi yapılsa daha iyi bir iş çıkabilirmiş. Ama bu paraya çok iyi fanlar.

En düşük 780 civarı görüyor bende düşük devirde de ses gelebiliyor ben %30 a ayarladım fan controller uygulamasıyla duyulmuyor. Sabit kullanıyorum iniş çıkışlarda ses yapıyor sürekli rahatsız ediyor. Sistemim genel olarak serin çalıştığı icin bende %100 ile %30 arasında sadece 1-2 derece fark ediyor. Bu arada hemen hemen her % denedim en sessiz %30 civarinda 1100 rpm aralığında veriyor fakat fandan fana değişebilir. Kaliteli gibi duruyor ama Arge si kötü sanırım bazi rpmlerde gıcırdama yapıyor.
Teşekkürler Hocam. Fanların en sessiz çalıştıkları devir aralığı 300 - 600 RPM.
Gürültülü ise iade etmenizi tavsiye ederim.

Ulan 10 tl ye alıp 450 tl ye ne güzel satıyolar bize. Teknobiyotik sitesinden alınca birde kargo fiyatına 2x koyuyorlar. Normalde anlaşmaları var 50-100tl maks tutacak kargoya 250-300 tl kargo parası çıkartıyolar. Şu kargo işini halletseler ne güzel olacak, sürekli ürün alıyorum ben.

Ulan 10 tl ye alıp 450 tl ye ne güzel satıyolar bize. Teknobiyotik sitesinden alınca birde kargo fiyatına 2x koyuyorlar. Normalde anlaşmaları var 50-100tl maks tutacak kargoya 250-300 tl kargo parası çıkartıyolar. Şu kargo işini halletseler ne güzel olacak, sürekli ürün alıyorum ben.
4 fan + fan hub aldım. Fan hub'ı tek alsan kargo ücreti ödemiyorsun ama yanına fan ekleyince ücret çıkıyor. Aynı kutuda gelen şeyden niye kargo ücreti alıyorsun. Mantığa bak ya 😁

Teşekkürler Hocam. Fanların en sessiz çalıştıkları devir aralığı 300 - 600 RPM.
Gürültülü ise iade etmenizi tavsiye ederim.
Performans fanı zaten 800-2500 rpm arası sabitleyince gürültü değil, ihtiyaç dahilinde yaz aylarında açabilirim diye aldım memnunum, 3 aydır kullanıyorum. 300 rpm açmana gerek bile yok, kapalı kalsa da çok bir şey fark etmez.

4 fan + fan hub aldım. Fan hub'ı tek alsan kargo ücreti ödemiyorsun ama yanına fan ekleyince ücret çıkıyor. Aynı kutuda gelen şeyden niye kargo ücreti alıyorsun. Mantığa bak ya 😁
Aynen, birde sitedeki desi hesabı yanlış. Geçen gün 10 tane 8mm fan aldım, 1 tane de 12mm fan ekledim 250 tl civarı kargo çıktı. 1 tane daha 12mm ekledim 460 tl ye falan fırladı. 250TL lik alımı yaptım kutu geldi aynı kutuya 5-6 tane daha 12mm fan rahat sığarmış. Neden kargo arttı bilen yok. Desi hesabı da yanlış kargo ücretleri de.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,243,242
Üyeler
204,100
Son üye
alsi496
Geri