Yardım Aoc Q27g42xne 27″ Vs Aoc Q27g4xf 27" Hangisi Tercih Edilmeli?

Sybicort

80+
Reaksiyon skoru
22
Bütçe
9000
Herkese iyi forumlar,

Başlıktan da anlayacağınız üzere 27inç 2K bir monitör arayışındayım. AOC'nin bu 2 modeli de hoşuma gitti fakat aralarındaki farkı tam olarak anlayamadım. Genel olarak hikayeli oyunlar oynamaktayım. FPS oyunlarıyla aram yoktur. "Q27G42XNE" modeli daha öne çıkıyordu benim için fakat diğer modeli de görünce kararsız kaldım. Aralarındaki farklar nedir veya ikisi arasında gözle görülebilecek büyük bir fark var mıdır acaba?
Son olarak var ise 9000TL'ye kadar 27inç 2K monitör önerilerinizi de alabilirim. Şimdiden teşekkkür ediyorum, kolay gelsin.

Ben de Q27G42XNE modelini almayı düşünüyordum. İnşallah yardımcı olan biri çıkar bize :D

Aralarında büyük farklar var biri fast IPS diğeri fast VA. Hikayeli oyunlar olsun fps olsun IPS panel alınmalı renkler çok daha canlı ve ghosting sorunu yok. VA panellere göre tek geri kalır yani IPS glow yani ışık sızması ama bu da o kadar büyük sorun değil neredeyse fark etmiyorsunuz. Aoc Q27g4xf 27 IPS modelinde yükseklik ayarı ve pivot ayarları var diğerinde yok, denen o ki Aoc Q27g4xf modelini alın geçin düşünmeden benim de önereceğim monitör o olurdu bu bütçeye.

Hikayeli oyun oynuyorsanız XNE biçilmiş kaftan acayip kontrastı var ipsin derdiyle uğraşmayın hiç

Herkese iyi forumlar,

Başlıktan da anlayacağınız üzere 27inç 2K bir monitör arayışındayım. AOC'nin bu 2 modeli de hoşuma gitti fakat aralarındaki farkı tam olarak anlayamadım. Genel olarak hikayeli oyunlar oynamaktayım. FPS oyunlarıyla aram yoktur. "Q27G42XNE" modeli daha öne çıkıyordu benim için fakat diğer modeli de görünce kararsız kaldım. Aralarındaki farklar nedir veya ikisi arasında gözle görülebilecek büyük bir fark var mıdır acaba?
Son olarak var ise 9000TL'ye kadar 27inç 2K monitör önerilerinizi de alabilirim. Şimdiden teşekkkür ediyorum, kolay gelsin.
AOC Q27G42XNE modeli Fast VA panele sahip olduğu için 5000:1 yüksek kontrast oranıyla çok derin siyahlar ve yüksek kontrast sunar, bu özellik özellikle karanlık atmosferli hikayeli oyunlarda sahnelerin çok daha gerçekçi ve derin görünmesini sağlar, diğer IPS panelli modeller ise daha geniş görüş açıları ve daha tutarlı renk doğruluğu sunarak parlak ve renkli sahnelerde öne çıkar, hikayeli oyunlar için yüksek kontrastlı VA panel derinlik açısından harika bir tercihtir ancak açı esnekliği ve renk canlılığı arıyorsan IPS panelli modelleri düşünebilirsin, 9.000 TL bütçe civarında alternatif olarak Lenovo Legion R27qe Gen 2 (2K 200Hz IPS), Samsung Odyssey G5 G50F (2K 180Hz IPS) ve AOC Q27G4XF (2K 180Hz IPS) modellerini de listenize ekleyebilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,294
Üyeler
203,781
Son üye
ruax
Geri