Ryzen 5 5600 Sistem İçin Nvıdıa Ekran Kartı Önerisi

MyName61

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
25000
Bu üçünden hangisi daha iyidir? Alınır elden kontrol edip alacağım test yapıp AMD kesinlikle almam gına geldi artık bundan sonra bir NVIDIA deneyelim o yüzden AMD tavsiye etmeyin gerek yok teşekkürler hocamlar.
Sistemim:
İşlemci: Ryzen 5 5600.
RAM: Patriot Viper Steel 8 GB 3200 MHz CL16 DDR4 RAM G.Skill flare X 16 GB 3200 MHz CL16 DDR4 RAM.
Anakart: Gigabyte B550 Gaming X V2.
PSU: MSI MAG A750 GL Gold 80Plus.
Kasa: Zoko game ın game hexa siyah 7x12cm ARGB fanlı ATX Gaming akvaryum.
İşlemci fanı: Kule tipi dandik bir soğutucu değiştireceğim onu zaten 360 Mm'lik bir soğutucu alacağım onun içinde tavsiyeniz var mıdır ne alınır hocamlar onun için bütçem: 5 bin TLdir bu kadar şimdiden teşekkürler.

Ben direkt süper modelini alır geçerdim valla. Hem fiyatı uygun hemde dediğine göre temiz hemde diğerlerinden bir tık üst model. Benim marka takıntımda yok zaten o yüzden öyle yapardım.

Ben direkt süper modelini alır geçerdim valla. Hem fiyatı uygun hemde dediğine göre temiz hemde diğerlerinden bir tık üst model. Benim marka takıntımda yok zaten o yüzden öyle yapardım.
Chagpt geminiye sordum diğerleri Süper olmadığı için galax sadece Süper %15 20 kas kuvveti daha iyimiş

Hocam 5 bin TL sıvı soğutma alacağım 360 lık ne önerirsiniz
Elindeki işlemci için sıvı soğutma önermem kule tipi almanı tavsiye ederim. Eğer ileride 7500f,7600,9600 vs.. gibi işlemcilere geçecek olsanda kule tipi işini hala çözer sıvı soğutma seçme sebebin nedir şefim ileride 3xd işlemciye geçme muhabbeti olduğu için mi?
sanırım görsel için açıklamanı şimdi tam okudum.

Elindeki işlemci için sıvı soğutma önermem kule tipi almanı tavsiye ederim. Eğer ileride 7500f,7600,9600 vs.. gibi işlemcilere geçecek olsanda kule tipi işini hala çözer sıvı soğutma seçme sebebin nedir şefim ileride 3xd işlemciye geçme muhabbeti olduğu için mi?
Evet

Şefim o konuda tam bir önerim yok ama forumda sıcak fırsatları takip edin arkadaşlar bazen güzel sıvı soğutmalar paylaşıyolar onları değerlendirin derim. Yoksa direk bunu alın diyebileceğim soğutma yok maalesef.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Son olarak hocam o işlemci ile ekran kartı darboğaz yapar bunu unutmayın! bende aynı işlemciyi 2 sene kullandım. Bunun 1 senesini 1070 ile sorunsuz diğer kalan 1 seneyi ise 3080 ile kullandım, 3080 de rekabetçi oyunlarda 1080p de darboğaz yiyordum aşırı sinir ediyordu(fortnite, cs2) bende sistemi 7500f e göre modifiye ettim sorun çözüldü. Sizin ekran kartı daha da güçlü bir kart o yüzden rekabetçilerde 1080pde sizi biraz sinir edebilir ona göre :D

Son düzenleme:
Bu üçünden hangisi daha iyidir? Alınır elden kontrol edip alacağım test yapıp AMD kesinlikle almam gına geldi artık bundan sonra bir NVIDIA deneyelim o yüzden AMD tavsiye etmeyin gerek yok teşekkürler hocamlar.
Sistemim:
İşlemci: Ryzen 5 5600.
RAM: Patriot Viper Steel 8 GB 3200 MHz CL16 DDR4 RAM G.Skill flare X 16 GB 3200 MHz CL16 DDR4 RAM.
Anakart: Gigabyte B550 Gaming X V2.
PSU: MSI MAG A750 GL Gold 80Plus.
Kasa: Zoko game ın game hexa siyah 7x12cm ARGB fanlı ATX Gaming akvaryum.
İşlemci fanı: Kule tipi dandik bir soğutucu değiştireceğim onu zaten 360 Mm'lik bir soğutucu alacağım onun içinde tavsiyeniz var mıdır ne alınır hocamlar onun için bütçem: 5 bin TLdir bu kadar şimdiden teşekkürler.
hocam oyunları 2k da oynayacaksanız okey ama 1080p de 4060ti üstü darboğaza sokar haberiniz olsun

Şefim o konuda tam bir önerim yok ama forumda sıcak fırsatları takip edin arkadaşlar bazen güzel sıvı soğutmalar paylaşıyolar onları değerlendirin derim. Yoksa direk bunu alın diyebileceğim soğutma yok maalesef.

Son olarak hocam o işlemci ile ekran kartı darboğaz yapar bunu unutmayın! bende aynı işlemciyi kullandım 2 sene. Bunun 1 senesini 1070 ile sorunsuz diğer kalan 1 seneyi ise 3080 ile kullandım, 3080 de rekabetçi oyunlarda 1080p de darboğaz yiyordum aşırı sinir ediyordu(fortnite, cs2) bende sistemi 7500f e göre modifiye ettim sorun çözüldü. Sizin ekran kartı daha da güçlü bir kart o yüzden rekabetçilerde 1080pde sizi biraz sinir edebilir ona göre :D
Yapma ne bunu deme işte yıktın beni 7500f alırsan sistemi komple degisecem mecbur ddr5 yapmak gerek çok darboğaz yapar mı MSI Gaming white 4070 almak daha mı mantıklı acaba o Zaman

hocam oyunları 2k da oynayacaksanız okey ama 1080p de 4060ti üstü darboğaza sokar haberiniz olsun

Yapma ne bunu deme işte yıktın beni 7500f alırsan sistemi komple degisecem mecbur ddr5 yapmak gerek çok darboğaz yapar mı MSI Gaming white 4070 almak daha mı mantıklı acaba o Zaman
Evet sistemi mecbur ddr5 geçirdim ben şansıma o zaman ram krizi yoktu da ucuza geçirmiştim(2 sene evvel) yok hocam dediğim gibi reakbetçi ve 1080p için bu dediğim. Siz de mi online takılcaksınız bu arada 4070 de yapar darboğaz almışken iyisini alın siz yine yardımcı programlar ile ekranı 2k vs gösterme var onlarla belki işi çzöersiniz.

MSI Gaming white 4070 alsam daha mı mantıklı çok dar boğaz yapar mı onda da demenize göre yani işlemciyi degistirisek mecbur hepsini değiştirip ddr5 yapmak gerek

Evet sistemi mecbur ddr5 geçirdim ben şansıma o zaman ram krizi yoktu da ucuza geçirmiştim(2 sene evvel) yok hocam dediğim gibi reakbetçi ve 1080p için bu dediğim. Siz de mi online takılcaksınız bu arada 4070 de yapar darboğaz almışken iyisini alın siz yine yardımcı programlar ile ekranı 2k vs gösterme var onlarla belki işi çzöersiniz.
Ben daha çok hikayeli oyun ve FPS oyunları sadece online dediğiniz gta5 fivem falan mi

MSI Gaming white 4070 alsam daha mı mantıklı çok dar boğaz yapar mı onda da demenize göre yani işlemciyi degistirisek mecbur hepsini değiştirip ddr5 yapmak gerek

Ben daha çok hikayeli oyun ve FPS oyunları sadece online dediğiniz gta5 fivem falan mi
Şefim şimdi darboğazın boyutları var belki sizi çok da üzecek bir sorun olmaz. Zaten bu ekran kartı alınacak değil mi? o yüzden ddr5 işini ileride düşünürsünüz. Oldu da şimdi size darboğaz var dedik o zaman ekran kartını 4060 a düşürecek değilsiniz. 4070 süperinizi alın takın deneyin belki oynadığınız oyunda sizi üzmeyecek bir değerde olacak(olsa da dediğim gibi programsal 2k çekme araçları var) paranız yetiştiğinde ileride am5 sisteme yükseltirsiniz. Hikayeli oyunlarda zaten sorun olacağını çok sanmıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,244,875
Üyeler
204,547
Son üye
ali.inannn
Geri