thegreendawg
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 164
Merhaba arkadaşlar,
Tongfang barebone tabanlı laptoplarda (Türkiye'de "Game Garaj Slayer" olarak satılan, yurt dışında XMG Apex 16 Max / Schenker / Erazer Major gibi isimlerle aynı şaseyi rebrand eden modeller dahil) gelen ITE8291 per-key RGB klavye kontrolcüsü için sıfırdan yazdığım açık kaynak bir uygulamayı paylaşmak istedim: Better RGB.
Sorun neydi: laptopla gelen kontrol yazılımı (Control Center) per key RGB destekliyor ama hazır efektler (wave, breathing, fireworks) oldukça kotu çalışıyordu. OpenRGB bu cihazı tanıyor ama yazma komutları hiçbir etki yaratmıyordu cunku protokol desteklenmiyordu. Çözüm için USB trafiğini Wireshark ile dinleyip protokolü sıfırdan reverse engineer ettim, C ile doğrudan Win32 API üzerinde native bir uygulama yazdım.
Kimin işine yarar: VID_048D / PID_600B (ITE Tech.) per-key RGB klavyesi olan, vendor yazılımından memnun olmayan, daha akıcı efektler ve klavye üzerinde tam kontrol isteyen herkes.
Neler var:
Sorularınız veya geri bildirimleriniz olursa buradan yazabilirsiniz, elimden geldiğince yanıt veririm.
Tongfang barebone tabanlı laptoplarda (Türkiye'de "Game Garaj Slayer" olarak satılan, yurt dışında XMG Apex 16 Max / Schenker / Erazer Major gibi isimlerle aynı şaseyi rebrand eden modeller dahil) gelen ITE8291 per-key RGB klavye kontrolcüsü için sıfırdan yazdığım açık kaynak bir uygulamayı paylaşmak istedim: Better RGB.
Sorun neydi: laptopla gelen kontrol yazılımı (Control Center) per key RGB destekliyor ama hazır efektler (wave, breathing, fireworks) oldukça kotu çalışıyordu. OpenRGB bu cihazı tanıyor ama yazma komutları hiçbir etki yaratmıyordu cunku protokol desteklenmiyordu. Çözüm için USB trafiğini Wireshark ile dinleyip protokolü sıfırdan reverse engineer ettim, C ile doğrudan Win32 API üzerinde native bir uygulama yazdım.
Kimin işine yarar: VID_048D / PID_600B (ITE Tech.) per-key RGB klavyesi olan, vendor yazılımından memnun olmayan, daha akıcı efektler ve klavye üzerinde tam kontrol isteyen herkes.
Neler var:
- 10 farklı efekt: Breathing, Wave, Sparkle, Reactive (tuşa basınca), Wheel, Lightning, Flame, Rain, Matrix (4 alt stil), Static (çoklu bölge/renk)
- Vendor servisiyle çakışmayı tamamen engelleyen exclusive device lock arka planda vendor yazılımının kendi rengini üstüne basmasını önlüyor
- Açılışta otomatik başlatma (tek tık, yönetici izniyle, sessizce sistem tepsisinde)
- Ayarlar kalıcı kapatıp açtığında kaldığın efekt/renk/parametrelerle devam ediyor
- Arayüz ve tüm uyarılar İngilizce/Türkçe
- https://github.com/EpicYamo/Better-RGB-for-Tongfang-ITE8291/releases en güncel better-rgb-v1.0.0-win64.zip dosyasını indirin
- Zip'i açın ve disariya cikartin, içindeki better-rgb.exe'yi çalıştırın, ekstra kurulum/DLL gerekmiyor
- İlk açılışta Windows SmartScreen "Windows bilgisayarınızı korudu" uyarısı çıkabilir, imzasız bir binary olduğu için normal "Daha fazla bilgi → Yine de çalıştır" diyerek geçebilirsiniz
- Açılan panelden istediğiniz efekti seçin; "Auto-Start at Login" butonuyla her açılışta otomatik başlamasını sağlayabilirsiniz
Sorularınız veya geri bildirimleriniz olursa buradan yazabilirsiniz, elimden geldiğince yanıt veririm.