Ekran Kararıyor Ekran Kartı Fanları Son Hızda Çalışıyor

Reaksiyon skoru
4
Masaya dizim falan çarpınca yaşadığım bir durumdu kabloların gevşediğini düşünüp ekran kartını söküp tekrar taktım fakat hiçbir şey yapmasam da olmaya başladı.
Durup dururken ekran kararıyor ekran kartı fanları son hızda çalışıyor ve ekran geri gelmiyor pcyi mecbur kasanın tuşundan kapatıyorum tekrar açınca normal bir şekilde açılıyor
Ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum

İŞLEMCİ: AMD RYZEN 5 7600 5.2GHz 65W AM5 TRAY
SOĞUTUCU: EVERCOOL 120MM KULE TIPI SOGUTUCU
RAM: PATRIOT VIPER 16 GB DDR5 6000 RAM x2 (32GB)
ANAKART: GIGABYTE B650M-S2H AMD AM5 DDR5 MICR ATX ANAKART
EKRAN KARTI: GIGABYTE GEFORCE 16GB GDDR7 TRX5070TI WINDFORCE OC SFF
KASA: RAMPAGE HYDRA 750W 7*ARGB FAN

Psu nedir

tam olarak bilmiyorum pcden de çok anlamıyorum kasayı kurulu olarak aldım kasanın kendi psusu galiba Rampage Hydra 750W, 80+ Bronze PSU diye geçiyor sanırım
driver güncel değildi onu güncelledim
yan ekranı çıkardım tek monitör deneyeceim

Yük altındayken mi yapıyor yoksa normal gezinirken de oluyor mu?

Dostum yukarıda yazmışsın 750w bronz bi psu yakışmamış o sisteme en az 850w gold sertifikalı bakmalısın bence yetmiyor olabilir

Dostum yukarıda yazmışsın 750w bronz bi psu yakışmamış o sisteme en az 850w gold sertifikalı bakmalısın bence yetmiyor olabilir
Kendisine rajientek cratos önerdim. Muhtemelen değişince düzelir.

Ekran kartı değil de CPU soğutucusundan geliyor olabilir mi ses. Durduk yere ekran kartı fanının bu denli fan açması çok olası gelmiyor.

Bu arada anakart b850m olup işlemcide 3d işlemci olsaymış çok çok cuk olurmuş yani o işlemci o ekran kartıyla darboğaz yapmıyor mu ya
Yapmaz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartı değil de CPU soğutucusundan geliyor olabilir mi ses. Durduk yere ekran kartı fanının bu denli fan açması çok olası gelmiyor.
Sistem çökünce muhtemel. Zaten sistem acikirken de fanlar hizli çalışır

3 ürün arasından hangisini tercih etmeliyim

Son düzenleme:

3 ürün arasından hangisini tercih etmeliyim
A tier-Msi
A- tier- 1st player
B tier- Tuf gaming
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

A en iyisi

Geri