Psu Bozuldu. + Ekran Kartı. Garanti Süreci

apsimati

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba arkadaşlar. itopyadan 1 ay önce oem sistem aldım. Oyun içerisinde grafikler bazen iyileşiyor kötüleşiyordu anlayamadım. Devam ettim oyundandır dedim. PC uyku moduna geçtiği zaman bi zamandan sonra ekran açmamaya başladı. Rest atıyordum düzeliyordu. Kasa bi zaman sonra hiç açılmamaya başladı. Tuşa basıyorsun rpg ler yanıyor hemen kapanıyor. Açılmayınca tabi psuya baktım içinde cızırtı var. 9070xt ekran kartına da hiç voltaj gelmiyor büyük ihtimalle onuda bozdu. Bu durumda garanti kapsamına girer mi. Psu ekran kartına zarar verdiyse tüketici haklarına versem bi sonuç çıkar mı.
Kasayı pazartesi günü itopyaya göndereceğim

GÜNCELLEME
28.09.2026 kasa kargolandı
… ilerdeki gelişmeleri aktaracağım

Kasa markası bu

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun. İtopya’yla destek üzerinden iletişime geçip, sattıkları ürünün sebep olduğu sorunları yazın. Verdikleri cevaba bağlı olarak tüketici hakem heyetine başvurun.

Bir de yalvarıyorum şu Oem paketlerde düzgün psu seçeneği yoksa uzak durun. Bunlar sadece donanım bozmayla kalmaz, yangına varasıya sebep olabilecek bileşenler. Kendi canınız kıymetli değilse, ailenizin veya varsa evcil hayvanınızın sağlığını düşünün

Geçmiş olsun hocam. Umarım sorununuz kolaylıkla çözüme ulaşır.

Ayrıca üstteki arkadaşa katılıyorum. Maalesef çok kişinin canını yakıyorlar böyle saçma sapan psu'lar koyarak güzelim sistemlere. Bence bir kasanın en önemli parçası, o sistemi besleyen psu'sudur. Bu konuda taviz vermemek gerek. Tier listlere bakarak ve mümkünse en azından Gold sertifikalı psu'lar tercih edilmeli.

Geçmiş olsun hocam. Umarım sorununuz kolaylıkla çözüme ulaşır.

Ayrıca üstteki arkadaşa katılıyorum. Maalesef çok kişinin canını yakıyorlar böyle saçma sapan psu'lar koyarak güzelim sistemlere. Bence bir kasanın en önemli parçası, o sistemi besleyen psu'sudur. Bu konuda taviz vermemek gerek. Tier listlere bakarak ve mümkünse en azından Gold sertifikalı psu'lar tercih edilmeli.
Her şeyde 2. ele kaçarım da PSU'da sıfırdan vazgeçmem deme sebebim budur. Elektrikçi/Elektronikçi olup içerisini teknik olarak inceleme ve "iyidir, kötüdür" deme yetkinliğim dahi olsa kalitesiz veya 2. el PSU almıyorum, almaması için de çevreme söylüyorum. Şükür henüz hiçbir sorun olmadı, ama çok korktuğumu belirtmeliyim. Bir yangın olsa cidden neler olacağını düşünemiyorum.

psu sistemin bel kaynağı ya kalbi her şeyi. ekran kartından bile önemli parça. bende sistemimde biraz daha ucuza kaçarak bir psu seçtim pişmanım. çok geçmiş olsun direkt yaz ürünlerinin arkasında durmazlarsa thh'ye başvur hemen.

Yazık arkadaş yaa, daha 1 aylık sistem, şayet elektrik tesisatından kaynaklı bir durum değilse ITOPYA ya da yazıklar olsun, satmayın abi şöyle dandik ürünleri...

itopyaya aradım dedim böyle böyle bitfenix müşteri hizmetlerini verdi. Numara arayınca faks a bağlanıyor. Googlede bile bilgileri yok. Bende bilmiyordum. Pazartesi kasayı kargolayacam. Dandik ürünleri 2 3 bin ucuz olacak diye ithal mal getiriyorlar

Bende yeni pc topluyorum yeni kasa almıştım dün. İçindeki psu araştırdım kaliteli diye öğrendim bilenler cevaplarsa çok sevinirim, sizce nasıl bu psu
Hakkında bilgi yok ancak tahmini C seviyesi PSU. Beta 2 ile aynı platformu kullanıyor ve onun kasaya özel versiyonu. Montech'e sorduğumda farkının Tayvan menşeili kapasitörler kullanılması olduğunu söylediler. Fiyatı çok iyi.

Konuda ki PSU BitFenix Bpab-N, giriş seviyesi bir model ve C- seviyesi. MSI A750BN'nin de tüm kapasitörleri ChengX yani üretici farklı olsa bile bu 2 PSU'da çok benzer iç bileşenlere sahip. Teknoloji şans işidir geçmiş olsun.

600 watt 80+ msi mag güç kaynağı aldım markadan dolayı araştırma yapmaya gerek görmedim sağda solda incelemelerini gördüm içime kurt düştü Allah var sisteme yetiyor du 300 350 watt çekiyordu sistemim ama teir list de E derecesini alınca daha çok araştırmaya başladım bir tane rus sitesinde eski tip iç yapı olduğunu ve kesinlikle uzak durulması gerektiği söyleniyordu vatanda indirim vardı Asus Tuf Gamıng 750w baya araştırdım ve tier list c seviyesinde olan incelemesi yapılan taş gibi bir psu olduğu ve 6 yıl garantisi var düşünmeden değiştirdim diyeceğim psu çok önemli.

Bende yeni pc topluyorum yeni kasa almıştım dün. İçindeki psu araştırdım kaliteli diye öğrendim bilenler cevaplarsa çok sevinirim, sizce nasıl bu psu
Psu arızalı çıkabiliyor bu kadar ucuz olandan uzak durun şunu yapabilirsin akvaryum kasa artı psu ya da MSİ, Vento, Lianli, coler master vs. 5000--8000 bandında bir mesh kasa uzun yıllar sizi idare eder örneğin ;
MSI MAG FORGE 141A B75 Tempered Glass 750W 80+ Bronze GEN5 ATX Mid Tower Kasa 4.899,00 TL
psu da şu standardı arayın:
  • OVP: Aşırı Voltaj Koruması
  • UVP: Düşük Voltaj Koruması
  • SCP: Kısa Devre Koruması
  • OPP: Aşırı Güç Koruması
  • OCP: Aşırı Akım Koruması
  • OTP: Aşırı Sıcaklık Koruması
  • CE / TÜV / UL: Uluslararası Güvenlik Sertifikaları
  • ATX 3.0 / 3.1: Güncel Güç ve Tasarım Standartları
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba arkadaşlar. itopyadan 1 ay önce oem sistem aldım. Oyun içerisinde grafikler bazen iyileşiyor kötüleşiyordu anlayamadım. Devam ettim oyundandır dedim. PC uyku moduna geçtiği zaman bi zamandan sonra ekran açmamaya başladı. Rest atıyordum düzeliyordu. Kasa bi zaman sonra hiç açılmamaya başladı. Tuşa basıyorsun rpg ler yanıyor hemen kapanıyor. Açılmayınca tabi psuya baktım içinde cızırtı var. 9070xt ekran kartına da hiç voltaj gelmiyor büyük ihtimalle onuda bozdu. Bu durumda garanti kapsamına girer mi. Psu ekran kartına zarar verdiyse tüketici haklarına versem bi sonuç çıkar mı.
Kasayı pazartesi günü itopyaya göndereceğim

Kasa markası bu
Geçmiş olsun garanti kapsamında değerlendirilir diye düşünüyorum 500 tl bir tuncmatik (akım koruma) almak lazım psu fabrkasyon arızası garantilidir.

Son düzenleme:
Psu arızalı çıkabiliyor bu kadar ucuz olandan uzak durun şunu yapabilirsin akvaryum kasa artı psu ya da MSİ, Vento, Lianli, coler master vs. 5000--8000 bandında bir mesh kasa uzun yıllar sizi idare eder örneğin ;
MSI MAG FORGE 141A B75 Tempered Glass 750W 80+ Bronze GEN5 ATX Mid Tower Kasa 4.899,00 TL
psu da şu standardı arayın:
  • OVP: Aşırı Voltaj Koruması
  • UVP: Düşük Voltaj Koruması
  • SCP: Kısa Devre Koruması
  • OPP: Aşırı Güç Koruması
  • OCP: Aşırı Akım Koruması
  • OTP: Aşırı Sıcaklık Koruması
  • CE / TÜV / UL: Uluslararası Güvenlik Sertifikaları
  • ATX 3.0 / 3.1: Güncel Güç ve Tasarım Standartları

Geçmiş olsun garanti kapsamında değerlendirilir diye düşünüyorum 500 tl bir tuncmatik (akım koruma) almak lazım psu fabrkasyon arızası garantilidir.
Psuyu hallettik diyelim ekran kartına bir şey olduysa ne yapacağım bilmiyorum

Maalesef kötü bir durum inşAllah halledersiniz. her zaman diyoruz demek istemiyorum ama iş ciddi olduğu için yine diyeceğiz milyarlarca para sayıp aldığınız ürüne kötü c tier bir psu takmayınız. kötü bir psu Allah korusun vefat ettiği zaman canlı bomba gibi yanında diğer parçalarıda götürür. umarım ekran kartını yakmamıştır en kısa zamanda bir psu ile deneyiniz.

Hakkında bilgi yok ancak tahmini C seviyesi PSU. Beta 2 ile aynı platformu kullanıyor ve onun kasaya özel versiyonu. Montech'e sorduğumda farkının Tayvan menşeili kapasitörler kullanılması olduğunu söylediler. Fiyatı çok iyi.

Konuda ki PSU BitFenix Bpab-N, giriş seviyesi bir model ve C- seviyesi. MSI A750BN'nin de tüm kapasitörleri ChengX yani üretici farklı olsa bile bu 2 PSU'da çok benzer iç bileşenlere sahip. Teknoloji şans işidir geçmiş olsun.
şans işide var elbette 10 binlik thor psu dahi ilkten gidebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,243,307
Üyeler
204,113
Son üye
Muratozturk7
Geri