Çözüldü✓ Radeon RX 9070 XT ve Ryzen 7 9700x İçin Seçtiğim Bileşenler İçin Yardım.

Efe Mert

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar yeni sistem topluyorum yavaş yavaş bu parçaları seçtim herhangi bir sorun uyumsuzluk yaşar mıyım?

RAM - CORSAIR Vengeance 48GB (2x24GB)-CMH48GX5M2E6000C36
ANAKART - CVN X870E ARK FROZEN V14
KASA VE PSU - Ocypus Iota C70 Curve ARGB Digital White Tempered Glass Iota P1000 WH 1000W 80+ Gold ATX 3.1
SIVI SOĞUTMA -
Ocypus Sigma L36 PRO

Sadece oyun oynayacaksanız 48gb ram abartı olmuş

Parçalar güzel 48Gb ram fazla olmuş tek beğenmediğim anakart o da soketleri siyah diye. Bu bütçe de soketlerinde beyaz olmasını beklerim.

Arkadaşlar yeni sistem topluyorum yavaş yavaş bu parçaları seçtim herhangi bir sorun uyumsuzluk yaşar mıyım?

RAM - CORSAIR Vengeance 48GB (2x24GB)-CMH48GX5M2E6000C36
ANAKART - CVN X870E ARK FROZEN V14
KASA VE PSU - Ocypus Iota C70 Curve ARGB Digital White Tempered Glass Iota P1000 WH 1000W 80+ Gold ATX 3.1
SIVI SOĞUTMA -
Ocypus Sigma L36 PRO
RAM olarak 32 GB yeterli olur, anakartıda farklı bir marka almanı tavsiye ederim Gigabyte, MSİ, Asus gibi

Son düzenleme:
RAM olarak 36 GB yeterli olur, anakartıda farklı bir marka almanı tavsiye ederim Gigabyte, MSİ, Asus gibi
Ram in fiyatı cazip gelmişti nerdeyse 32GB lık Ram ler kadar fiyatı var ondan dolayı onu seçmiştim Anakart ta model olarak önerebileceğiniz birsey varsa ona bakabilirim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Parçalar güzel 48Gb ram fazla olmuş tek beğenmediğim anakart o da soketleri siyah diye. Bu bütçe de soketlerinde beyaz olmasını beklerim.
Önerebileceğin marka model Anakart var mı peki?

Sadece oyun oynayacaksanız 48gb ram abartı olmuş
Fiyatı cazip şuan ben alasıya kadar zamlanırsa tabi 32gb ta olur.

Parçalar abartı olmuş hocam.

Bende de 9700x ve 9070xt var. Anakart Asus B650MR ve Psu Rajintek cratos 850w kullanıyorum. Gayet sorunsuz. Rami de 32 ye düşür.

Artan parayla da oled monitör alıp keyfine bak. Attığın sistemi alıp ips monitör alacaksan hiç bir anlamı yok o parçaların.

Son düzenleme:

Bende de 9700x ve 9070xt var. Anakart Asus B650MR ve Psu Rajintek cratos 850w kullanıyorum. Gayet sorunsuz. Rami de 32 ye düşür.

Artan parayla da oled monitör alıp keyfine bak. Attığım sistemi alıp ips monitör alacaksan hiç bir anlamı yok o parçaların.
len tam da dediğin gibi yaptım James Donkey monitör kullanıyom :ROFLMAO:

Güzel sistem ilerde gpu günceller devam edersin 4 5 sene sonra

Artan parayla da oled monitör alıp keyfine bak. Attığın sistemi alıp ips monitör alacaksan hiç bir anlamı yok o parçaların.
Dediğiniz gibi psu yu ayrı alsam kasa olarak ne önerirsiniz peki. Yıllar sonra yeniden bir sistem alıyoruz şık dursun biraz :)

hocam güzel gibi ama kasa ve soğutucu markaları hakkında bilgim yok ram fazla diyen arkadaşlara bakma sen bütçe varsa fazlasını da alabilirsin

Dediğiniz gibi psu yu ayrı alsam kasa olarak ne önerirsiniz peki. Yıllar sonra yeniden bir sistem alıyoruz şık dursun biraz :)
Gözünüze güzel gözüken, ön tarafı full mesh, yan kapağı açılabilir, hava akışı iyi olan bir kasa kesinlikle. Marka vermeyeyim ama heryerde aratınca çıkıyor bu tarz kasalar.
9700x çok ısınan bir işlemci.

Gözünüze güzel gözüken, ön tarafı full mesh, yan kapağı açılabilir, hava akışı iyi olan bir kasa kesinlikle. Marka vermeyeyim ama heryerde aratınca çıkıyor bu tarz kasalar.
9700x çok ısınan bir işlemci.
Eyvallah sağolasın tavsiye için.

hocam güzel gibi ama kasa ve soğutucu markaları hakkında bilgim yok ram fazla diyen arkadaşlara bakma sen bütçe varsa fazlasını da alabilirsin
Kasa ve psu için başka kombinasyon yapabilirim gibi geliyor banada peki marka olarak anakart hakkında bilgin var mı?

Son düzenleme:
Rica ederim hocam. İlk önceliğiniz yukarıda belirttiğim gibi oled monitör olsun bütçeniz varsa diğer parçalardan (anakart vb) mutlaka kısın. Kötü parça alın demiyorum ama örneğin x870 yerine b650 gibi tercih edebilirsiniz. Oyun deneyiminiz çağ atlar OLED ile. 9700x ve 9070xt nin yanına ne koysan çalışır zaten.

Kasanın göze güzel gözükmesi durumu geçici. Bir süre sonra masanın üzerinden aşağı masanın altına gidiyor zaten. :)

Not: Ekteki görselde sistemimi görebilirsiniz. Kopya çekebilirsiniz. Yanına da 25 30 k civarına bir Oled alırsanız keyifli olur.

Ekler

• IMG_7737.webp
    IMG_7737.webp
    109.9 KB · Hit: 22
Son düzenleme:
Geri