Koray Altınçekiç
80+
- Reaksiyon skoru
- 19
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Uyarın için sağol.DDR4 için 5600 üstü işlemciler çok fuhuş fiyat çekiyorlar hocam ona göre.
Uyarın için sağol.DDR4 için 5600 üstü işlemciler çok fuhuş fiyat çekiyorlar hocam ona göre.
5800x3d f/p olarak nasıl görüyorsunuz hocam fiyatı 7800x3d ile aynı değil mi hatta daha ucuza 7800x3d bulunuyor , ddr4 alıp satması zor olacak fiyatından ötürü.1080p çözünürlükte RTX 4060 Ti kullanıyorken Ryzen 7 9800X3D gibi üst seviye bir işlemciye geçmek, mevcut ekran kartı sınırlı kalacağı için şu an için büyük ölçüde gereksiz bir masraf olur; bunun yerine paran cebinde kalsın ya da AM4'te kalıp 5800X3D yükseltmesi yap. Eğer illa ileriye dönük bir yatırım olsun dersen AM5'e geçebilirsin ancak ekran kartını da ileride 2K seviyesine çıkarman şart olur, aksi takdirde performans kazancın verdiğin ücrete değmez. Anakart ve RAM seçimlerin gayet kaliteli ve ileriye dönük, fakat mevcut bütçe ve dengeli bir sistem için 5800X3D hamlesi çok daha mantıklı bir fiyat/performans çözümü olacaktır.
F/P derken herhalde AM5 için toplanması gereken anakart,işlemci ve RAM ile AM4'te kalıp sadece işlemci yükseltmesi yapılacak fiyatları karşılaştırdınız sanırım.1080p çözünürlükte RTX 4060 Ti kullanıyorken Ryzen 7 9800X3D gibi üst seviye bir işlemciye geçmek, mevcut ekran kartı sınırlı kalacağı için şu an için büyük ölçüde gereksiz bir masraf olur; bunun yerine paran cebinde kalsın ya da AM4'te kalıp 5800X3D yükseltmesi yap. Eğer illa ileriye dönük bir yatırım olsun dersen AM5'e geçebilirsin ancak ekran kartını da ileride 2K seviyesine çıkarman şart olur, aksi takdirde performans kazancın verdiğin ücrete değmez. Anakart ve RAM seçimlerin gayet kaliteli ve ileriye dönük, fakat mevcut bütçe ve dengeli bir sistem için 5800X3D hamlesi çok daha mantıklı bir fiyat/performans çözümü olacaktır.
Büyük ihtimal F/P derken herhalde AM5 için toplanması gereken anakart,işlemci ve RAM ile AM4'te kalıp sadece işlemci yükseltmesi yapılacak fiyatları karşılaştırdı sanırım.5800x3d f/p olarak nasıl görüyorsunuz hocam fiyatı 7800x3d ile aynı değil mi hatta daha ucuza 7800x3d bulunuyor , ddr4 alıp satması zor olacak fiyatından ötürü.
Bence saçma hocam ya DDR5 geç ya da hiç elleşme.F/P derken herhalde AM5 için toplanması gereken anakart,işlemci ve RAM ile AM4'te kalıp sadece işlemci yükseltmesi yapılacak fiyatları karşılaştırdınız sanırım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Büyük ihtimal F/P derken herhalde AM5 için toplanması gereken anakart,işlemci ve RAM ile AM4'te kalıp sadece işlemci yükseltmesi yapılacak fiyatları karşılaştırdı sanırım.
AM5'e geçtim diyelim kafama takılan başka bir şey daha var. Bu Corsair iCUE H100i ELITE CAPELLIX 240 mm kullandığım sıvı işlemci soğutucunun işlemcinin üzerine takılan aparatı am5'e uyumlu mu internete baktım ama uyumlu diyen de var uyumsuz diyen de var. Bir de başka bir şey daha kafama takılıyor. Bu am5 anakartta iki tane cpu güç bağlantı takma yeri varmış. Benim güç kaynağı normalde onu da destekliyor ama ben o takılan diğer kabloyu kaybettim. Onu nasıl bulabilirim?Bence saçma hocam ya DDR5 geç ya da hiç elleşme.
Maalesef bu iki soruna cevabım yok bende zaten kule tipi soğutucu var ikisiyle de uyumlu o yönde sıkıntı çekmedim. Güç kaynağı konusu da çıkardığım bütün kabloları aynı şekilde taktım bir sıkıntı yaşamadım önceden de şu kabloyu takmayayım çıkarayım gibi bir işimde olmadı.AM5'e geçtim diyelim kafama takılan başka bir şey daha var. Bu Corsair iCUE H100i ELITE CAPELLIX 240 mm kullandığım sıvı işlemci soğutucunun işlemcinin üzerine takılan aparatı am5'e uyumlu mu internete baktım ama uyumlu diyen de var uyumsuz diyen de var. Bir de başka bir şey daha kafama takılıyor. Bu am5 anakartta iki tane cpu güç bağlantı takma yeri varmış. Benim güç kaynağı normalde onu da destekliyor ama ben o takılan diğer kabloyu kaybettim. Onu nasıl bulabilirim?
Tamam sağolasın.Maalesef bu iki soruna cevabım yok bende zaten kule tipi soğutucu var ikisiyle de uyumlu o yönde sıkıntı çekmedim. Güç kaynağı konusu da çıkardığım bütün kabloları aynı şekilde taktım bir sıkıntı yaşamadım önceden de şu kabloyu takmayayım çıkarayım gibi bir işimde olmadı.
Alakası yok para biriktirince 7800x3d geçeceğim sonra finito ramler okey anakart okey daha üst upgrade ihtiyacım kalmıyo girişten sonra böyle bir düşünce var iken insanlar neden giriş seviyesine kötü gözle bakıyor anlamıyorum.hocam ramlari 2. elde alabilirsin sistemin güzel bende benzer sistem kullanıyorum ultrada oynayamadığım bu kasıyor dediğim oyun daha olmadı ki hikayeli fps ne istersen fark etmez. ramler şu yüzden yakın zamanda 32 yetmeyecek gibi hocam o yüzden hazır 2x16 varken yer varken aynısından bulup alırsanız iyi olur ddr5 e şuan geçmeniz mantıklı değil sisteminiz güzel çünkü fazlasıyla yeterli. üst seviye ddr5 almadıkça gereksiz geçiş yapmanız
Ram'lerin aynısını bulamam büyük ihtimal ama 32 GB günümüzde hala yeterli bence. Onun üstüne şu an için fazla diye düşünüyorum. Şu an da am4'te kalmaya karar verdim. Sadece işlemciyi ve monitörü yükselteceğim.hocam ramlari 2. elde alabilirsin sistemin güzel bende benzer sistem kullanıyorum ultrada oynayamadığım bu kasıyor dediğim oyun daha olmadı ki hikayeli fps ne istersen fark etmez. ramler şu yüzden yakın zamanda 32 yetmeyecek gibi hocam o yüzden hazır 2x16 varken yer varken aynısından bulup alırsanız iyi olur ddr5 e şuan geçmeniz mantıklı değil sisteminiz güzel çünkü fazlasıyla yeterli. üst seviye ddr5 almadıkça gereksiz geçiş yapmanız
Giriş seviyeleri de iyi oluyor aslında.Alakası yok para biriktirince 7800x3d geçeceğim sonra finito ramler okey anakart okey daha üst upgrade ihtiyacım kalmıyo girişten sonra böyle bir düşünce var iken insanlar neden giriş seviyesine kötü gözle bakıyor anlamıyorum.
giriş seviyesi kötü demedim hocam arkadaşın elinde kullandığı sistem giriş seviyesinden iyi bir sistem zaten bu yüzden gerek yok.Alakası yok para biriktirince 7800x3d geçeceğim sonra finito ramler okey anakart okey daha üst upgrade ihtiyacım kalmıyo girişten sonra böyle bir düşünce var iken insanlar neden giriş seviyesine kötü gözle bakıyor anlamıyorum.