Çözüldü✓ İdefix Açılmış Ürünü Daha İlk Aşamada İade Almayı Reddediyor!

En çok beğendiğim firmalardan.

Edifier'dan aldım ben de hatta ben bekleyemedim eşşek gibi 9100 lira ödedim :kekw: ama iadeye uğraşamadım açıkçası. Beyaz renkten almıştım.
Aslında beklesem Nethouse'dan alabilirmişim.
Sattığı malın arkasında duran sağlam bir firma hocam, bunun gibileri piyasada neredeyse hiç kalmadı.

Dostlar normal şartlarda açılmış ürün iadesine karşıyım ama sonuç olarak yasal olarak 14 gün hakkımız mevcut.
10 gün önce edifier hoparlör aldım. Ama aldıktan 5 gün sonra fiyatı 8800₺'den şuan kuponla 6600₺ ye düşmüş durumda.
İdefix işe daha iade talebi açarken açılmış ürünlerde iade yapilamamktir uyarısı veriyor.
Yani yollamayın boşa yollarsiniz demeye getiriyor.
Canli destek ise teknoloji ürün diyerek iade alamayiz dedi. Yasada öyle bir şey yok.
Hijyenik ürünler için bir kıstas mevcut.
Diğer ürünler için iade almak zorundalar.
Bu süreçte thh denemeyi düşünüyorum.
Sizce 2200₺ için denemeli miyim?

İdefix desteğin mesajı;
"ürününüz teknolojik bir cihaz olduğu için paketi açıldıktan sonra ikinci el statüsüne geçmektedir. Bu nedenle, üzülerek belirtmek isterim ki paketi açılmış ürünlerde iade işlemi yapılamamaktadır. Ancak, üründe bir kusur olması durumunda paket açıldıktan sonra garanti süresi başlamaktadır. Böyle bir durumda teknik servis ile görüşerek bir değişim/iade raporu alabilirsiniz. Bu raporu aldıktan sonra tekrar bizimle iletişime geçtiğinizde size iade kodunuzu oluşturabiliriz. Ürün satıcıya teslim edildikten sonra 2 iş günü inceleme süreci bulunmaktadır. Onaylanması hâlinde, bankanıza bağlı olarak 2–10 iş günü içerisinde ödemeniz, ödeme yapılan karta iade edilir."
hoparlör çok iyiyse memnunsanız bası ması varsa kaliteliyse bence uğraşmaya ve kafaya takmaya değmez. harika bir hoparlörüm var bu para ona feda olsun diyebilirsiniz. thh uğraştırmazsa deneyebilirsiniz ama dediğim gibi üründen memnun iseniz bunun için ter dökmeye gerek yok

Evet denemelisiniz, burada ünürün 4 te 1 i fiyatından bahsediyoruz. tamam ufak bi mebla olabilir ama sırf işi böyle yokuşa sürmelerinden yine yapabildiğimi yapardım. bari amazon gibi kupon filan verselermiş.

dene gitsin 17 paket sigara parası öyle düşününce baya bi iyi para

Elektronik ürünlerde sanırım servise gitmesi gerekiyor tarzı bir şey vardı bunu sorabilir misin idefix e

Tekrar sipariş edip önceki ürün yerine yeni geleni iade etseniz? Eski faturayla açılmamış yeni ürün yani

Seve seve iade alırlar. Almazlarsa THH sizi kesin haklı bulur. Sonuçta "bunu istemiyorum artık" deyip; hijyen ürünü olmadığı sürece (ki bunların da kapsamı aslında sandığınızdan daha dar. Kafaüstü kulaklıklar hijyen ürünü değiller mesela aslında) iade etme hakkınız var.

Ama soru, 2200 lira için bu strese değer mi? Asla hayır. 2200 lira para bugün dışarı çıkıp 1 kahve 1 tatlı yiyip, sonra da bir et döner yeseniz bitiyor. Haftalarca belki aylarca sürecek bir süreç için; asla uğraşılmaz.

Doğru mantıksız lo

iade hakkın var bir de iade ettiğin şey hoparlör yani. ama kutu bütünlüğü bozulmamış olmalı. Servis onayına gerek yok diye biliyorum beğenmemek bile yeterli.

Dene. Peşini bırakma sakın. Hepsi arsızlaşmış zaten rahat rahat takılıyorlar.

Kutusu açık ürün daha önce iade ettim idefixde bence sorun olmaz şansını dene olumsuz dönülürse THH dene.

Ürünlerin altındaki barkod ne güne duruyor

Olay THH’ye gider oda 4/6 ay sürer.

Thh ile uğraşmaya değer bence.

ofis koltuğunda da aynısını yapıyorlar dünyanın en mantıksız hareketi
koltuğu kurdum ağrı yaptı paketleyip gönderdim firma iadeyi reddetti geri gönderdi zararına verdim bir arkadaşa

6600e alıp gelen kapalı ürünü 8800 ile iade etseydin hocam

2. Ele düşecek bir kusura sahip değilse iade alması gerekiyor . 5 müşteriden 4 ü uğraşmıyor thh ile bundan kaynaklı belki ret edebilir. THH çok müşteri taraflı karar veriyor. 3 yıllık cihazı bile aldığımız oluyor. İade et gitsin. Ha tabi piyasasını öldürüp 6k ya düşüren satıcı veya pazaryerine diyecek laf çok.

Sattığı malın arkasında duran sağlam bir firma hocam, bunun gibileri piyasada neredeyse hiç kalmadı.

hoparlör çok iyiyse memnunsanız bası ması varsa kaliteliyse bence uğraşmaya ve kafaya takmaya değmez. harika bir hoparlörüm var bu para ona feda olsun diyebilirsiniz. thh uğraştırmazsa deneyebilirsiniz ama dediğim gibi üründen memnun iseniz bunun için ter dökmeye gerek yok
Dostlar toplu bir güncelleme atıyım.
Yeni gelen kutudan açılmamış kabloları ve aksesuarları yeni kutuya aktardım.
Eski hoparlörü mecbur koydum çünkü hem fatura hem kutuda hem de hoparlörlerde seri numarası yazıyordu. Ve az önce mail geldi iadem onaylanmış.
Galiba satıcı inisiyatifinde çünkü güvenlik bandı açık kutu yolladım. Hoparlör poşetleri de açılmıştı.
Aksesuarlar sıfırdı sadece onlarda yeni kutudan aktarim yukarıda dediğim gibi onlarda seri numarası falan yok.

544297.webp

Eski hoparlörü mecbur koydum çünkü hem fatura hem kutuda hem de hoparlörlerde seri numarası yazıyordu. Ve az önce mail geldi iadem onaylanmış.
Galiba satıcı inisiyatifinde çünkü güvenlik bandı açık kutu yolladım. Hoparlör poşetleri de açılmıştı.
Aksesuarlar sıfırdı sadece onlarda yeni kutudan aktarim yukarıda dediğim gibi onlarda seri numarası falan yok.

Alıntıyı görüntüle
Sen iade alabildin, ben kaldım öyle :peeposad2:

• Üzgün
Reaksiyonlar: Loky

Alıntıyı görüntüle
hadi gözün aydın olsun

• Muhteşem
  • Üzgün

Alıntıyı görüntüle
Faturada seri no 🫨🫨🫨

• Beğen

Alıntıyı görüntüle
h.o

• Beğen
Geri