onda qd oled var gray banding sorunundan muzdarip değil haberi yok.
Alıntıyı görüntüle
attığım linkleri okudunuz mu? google'a direkt yazıp en üstteki gemininin bilgisini atan birinin tüm mesajlarına güvenmemeni öneririm, ben zamanında çok az araştırmışken birisinin sıcak fırsatından görüp mat g60sd almıştım memnunum ama çok daha iyisi olduğunu şu an biliyorum ve değiştireceğim. o attığım rehberleri hazırlayan kişinin önerisiyle aldığım vg2708-4k'dan aşırı memnunum, daha iyi tercih edebileceğim bir şey yokmuş(şu an hala yok).
xg27aqwmg gibi tandem woled alırsanız şansınıza bağlı üstteki gibi çok gray banding de gelebilir, bunun daha fazlası bile gelebilir, çok çok az da gelebilir ama çok az gelse bile ileride gray bandingin artıp üstteki gibi olacağının garantisi yok.
yine de şu an trueblack400 qd alacağıma 2 kere xg27aqwmg alır şansımı denerdim, çok şanssız denk gelirse 3. de riske atmazdım ya yeni qd oledlerden alırdım ya da imkan varsa 4k alırdım. Aldığın ilk monitörün çok homojen gelme ihtimali de var.
Bir de 4. nesil trueblack500 4K çözünürlükte qd oled var şu an satışta, fiyatı da 43k. Bunun 2k'sının 40k üstü hangi senaryoda olur bilemedim.