hemen hemen benzer şeyleri yazmaya gelmiştim. lastiğe o kadar da gerek yok gibi temiz alacağını düşündüğümüz için. ls2 ler 5k ya dayanmış200k hemen hemen. alacağın motora 250nk diyelim, 2. elde temiz sayılabilecekler 130k ya bulunabiliyor. ilk sigortan 15k çıkar, etti sana 145k, direkt bi lastik alsan 10k da ona de, 155k eder, 20k kask ceket eldiven alırsın, 175k olur, kilit koruma branda ıvır zıvır 180k olursun. 20k da öngörülemeyen masraflara ayır. tabi 18 olcan da, 1 yıl para biriktiricen de her şey değişir.
bir şey sorucma cahilliğimi mazur göründe Sigorta aylık 15 bin mi ? çok fazla değil mi ya200k hemen hemen. alacağın motora 250nk diyelim, 2. elde temiz sayılabilecekler 130k ya bulunabiliyor. ilk sigortan 15k çıkar, etti sana 145k, direkt bi lastik alsan 10k da ona de, 155k eder, 20k kask ceket eldiven alırsın, 175k olur, kilit koruma branda ıvır zıvır 180k olursun. 20k da öngörülemeyen masraflara ayır. tabi 18 olcan da, 1 yıl para biriktiricen de her şey değişir.
hocam ortalama 1 yıl çalışmayı düşünüyorum günümüzden hesap etsek 300k param oluyor, böyle racing şeklinde mümkünse 250cc olan (trafikte sollarken geçip geçemezmiyim kararsızlığına düşmekten korkuyorum) ve masraf çıkarmayacak önerileriniz var mı200k hemen hemen. alacağın motora 250nk diyelim, 2. elde temiz sayılabilecekler 130k ya bulunabiliyor. ilk sigortan 15k çıkar, etti sana 145k, direkt bi lastik alsan 10k da ona de, 155k eder, 20k kask ceket eldiven alırsın, 175k olur, kilit koruma branda ıvır zıvır 180k olursun. 20k da öngörülemeyen masraflara ayır. tabi 18 olcan da, 1 yıl para biriktiricen de her şey değişir.
sigorta yıllık yapılır, kredi kartına anlaşmalı bankaya göre 6-9-12 taksit yapılabilir.bir şey sorucma cahilliğimi mazur göründe Sigorta aylık 15 bin mi ? çok fazla değil mi ya
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
hocam ortalama 1 yıl çalışmayı düşünüyorum günümüzden hesap etsek 300k param oluyor, böyle racing şeklinde mümkünse 250cc olan (trafikte sollarken geçip geçemezmiyim kararsızlığına düşmekten korkuyorum) ve masraf çıkarmayacak önerileriniz var mı
Ls2 kötü bi kask değil ki?hemen hemen benzer şeyleri yazmaya gelmiştim. lastiğe o kadar da gerek yok gibi temiz alacağını düşündüğümüz için. ls2 ler 5k ya dayanmışbaşlangıç seviye bir şey almak isterse 12.5k ya hallolur ama dediğin gibi 200k çıkmazda 180k çıkar 10k aşağı yukarı oynar şuanki fiyatlar için seneye dediğin gibi ne olur bilinmez
Drift l alırsan taş çatlasın 100k 2. El alırsan tabiSelamlar, şöyle 18 olduktan sonra 1 yıl kadar bir yerde çalışıp paramı biriktirsem 125/250cc bir motor alsam bunun masrafı ne olur, kıyafetinden kaskına sigortasına hiç bir şeyi bilmiyorum.
Ben bu yaz aldım kurs 20 bin tl harcı 4 bin tl idi.Arkadaşların söylediklerine ek olarak henüz ehliyetin yoksa ehliyet masrafı da güzel bir sürpriz yapabilir. 2024'te A ehliyet aldığımda 12-13k civarı tutmuştu. Benim bildiğim son ekstra da noter masrafı çıkacak. Senin alacağın zamana bi 4-5k'da noter masrafı çıkabilir
aylık değilbir şey sorucma cahilliğimi mazur göründe Sigorta aylık 15 bin mi ? çok fazla değil mi ya
hocam ortalama 1 yıl çalışmayı düşünüyorum günümüzden hesap etsek 300k param oluyor, böyle racing şeklinde mümkünse 250cc olan (trafikte sollarken geçip geçemezmiyim kararsızlığına düşmekten korkuyorum) ve masraf çıkarmayacak önerileriniz var mı
250cc ile trafik akış hızının üstüne çıkarsın daha rahat olur tabi ayarını bilip tehlikeli sürmeyeceksen.bir şey sorucma cahilliğimi mazur göründe Sigorta aylık 15 bin mi ? çok fazla değil mi ya
yıllık 15-20 bin mi oluyorsigorta yıllık yapılır, kredi kartına anlaşmalı bankaya göre 6-9-12 taksit yapılabilir.
yavaş süre süre öğrenirim ve ilk 1 2 yıl top speed yapmayı bırak arabaların arasına bile gireceğimi düşünmüyorumaylık değil
250cc ile trafik akış hızının üstüne çıkarsın daha rahat olur tabi ayarını bilip tehlikeli sürmeyeceksen.
ilk sigortan pahalı çıkar, sonrasında kaza yaparsan yine yüksek çıkar kazan olmazsa düşer + hasarsızlık indirimi alabilirsin dönem dönem 7-8 civarına da gelebilir genelde sen 10k olarak hesapla ama ilkte 15 çıkabilir denemek lazım.yıllık 15-20 bin mi oluyor
yavaş süre süre öğrenirim ve ilk 1 2 yıl top speed yapmayı bırak arabaların arasına bile gireceğimi düşünmüyorum
yani ortalama bi 200 300k biriktirmek gerekiyor. Peki önerdiğiniz racing türü motor var mıilk sigortan pahalı çıkar, sonrasında kaza yaparsan yine yüksek çıkar kazan olmazsa düşer + hasarsızlık indirimi alabilirsin dönem dönem 7-8 civarına da gelebilir genelde sen 10k olarak hesapla ama ilkte 15 çıkabilir denemek lazım.