Hocam attığın 2 sistemi de inceledim, sistemler kötü değil ama kendilerine göre artıları eksiler var. Ben sana güçlü zayıf yönlerini sıralayayım kendin karar ver, ayrıca kendim de bir sistem önerisi yapayım.
Attığın nvidia sistemi değerlendirecek olursam; Genel olarak güzel. Rtx 5070 sağlam karttır, yeni dlss güncellemeleriyle başka bir seviyeye gelecek, 1600 liraya 7500x3d işlemciye yükseltebiliyorsun bu çok güzel bir avantaj. Anakart ram giriş seviye iş görürler, kasası gayet geniş ferah duruyor, içinde ki psu pek kaliteli değil maalesef ortalama ürün, C derecelendirme almış, psu'yu belki sonradan satıp değiştirmek isteyebilirsin.
Attığın amd sistemi değerlendirecek olursam; İşlemci baya güzel, sağlam bir ryzen 7 ve x3d işlemci kullanılmış, ekran kartının performansı rtx 5070'e nazaran geride kalıyor ama 16 gb vram olması 2k oyunculuk için güzel avantaj, anakart çok giriş seviye kalmış ve özelleştirme seçeneği çok pahalı buradan eksi yiyor (kullanıma engel değil), 4k farkla daha büyük bir kasa ve A derecelendirme almış bir psu'ya geçiyorsun, ayrıca 1300 liralık çift kuleli soğutucu da seçince gerçekten güzel bir konfigürasyon çıkıyor ortaya. Dediğim özelleştirmelerle birlikte 5070 sistemle aynı fiyata geliyor.
Ben öneri olarak bu sistemi de yapmak isterim:
https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...f-16gb-ddr5-1tb-nvme-m2-ssd-oem-paket-p-58912
Benim önereceğim sistemi değerlendirecek olursam; İşlemciyi ryzen 5 7500x3d modeline özelleştiricez, segmentinin en güzel işlemcilerindendir, diğer sistemde ki 7800x3d modeline göre geride kalır ama x3d işlemci olduğu için o kadar büyük kayıp değil, onun kırpılmış hali gibi düşün. Ekran kartında 9060 xt'den 9070 gre modeline yükseliyorsun, performans olarak rtx 5070 ekran kartına denk, fakat vram 9060 xt 16 gb modeline nazaran 4 gb azalıyor. Anakartı özelleştirme ile güzel bir b850 modeline yükseltebiliyoruz buda güzel, kasa ve psu tarafında attığın amd sistem de yükseltelim dediğim model var zaten gayet iyi burası da, soğutucuyu da çift kule bir modele yükseltince çiçek gibi oluyor. Sistemin full özelleştirilmiş hali 5070 sistemin fiyatı olan 86.000 liraya geliyor.
İşin özü AMD ekran kartı olması senin için sorun değilse benim attığım gayet mantıklı bir seçenek oluyor. Ben garanticiyim nvidia istiyorum diyorsan o sistem de alınır sorun yok, psu harici ciddi falsosu yok. Benim dediğimi alıp AMD karttan memnun kalmazsan onu satıp nvidia karta geçmek te bir seçenek ama o koşturmaca ile uğraşmak istemem diyorsan sen bilirsin. Ayrıca sonradan rtx 5070 karta geçmek istersen üstüne 8-15k arası ekleme yapman da gerekbilir. (sıfır kart alırsan)