Ankora Linux 2.0 Ayazde Versiyonu Yayımlandı

Pars oz

80+
Reaksiyon skoru
3
Sistem Devuan Tabanına Geçirildi Ve Kendi Web Tabanlı DE Mizi Yaptık:

Alpha Sürümüdür

AyazDE Tarafı

• Arayüz Rust + WebKitGTK (Tauri 1.5) ile çalışıyor, systemd yok: Devuan SysVinit ve X11 nodm oto-oturumu. Boştayken ~80-120 MB RAM.
  • Monokrom cam tasarım, ortalanmış görev çubuğu ve başlat menüsü, 3 tema (Nordik Açık, Modern Grafit, Derin Gece), 8 vektörel duvar kağıdı.
  • Ayaz Güncelleyici: .deb güncellemelerini masaüstünden denetler, indirir, kurar. Terminale gerek yok. (Deneyemedim Ancak Çalışır Diye Düşünüyorum)
  • Yapay zeka ajanı: Ollama (localhost), Google Gemini ve Groq ile çalışır; apt-get clean gibi komutları sizin onayınızla çalıştırır. (Deneyemedim Ancak Çalışır Diye Düşünüyorum)
  • Dosya yöneticisi, mağaza, belge görüntüleyici (PDF, Markdown, metin) ve ayar panelleri (ses, güç, ağ, depolama, ekran) Türkçe.
  • Kilit ekranı (PIN), sudo/su/pkexec/dd için ikili kara liste, belge görüntüleyicide hardlink ve path traversal koruması.
Uygulamalar:

• Ankora Mağaza
  • Ankora Belgeler
  • Ankora Dosya Yöneticisi
  • Ankora Web Tarayıcı (Büyük İhtaml İptal Olacak)
  • Ayaz Uçbirim
  • Ankora Karşılayıcı
  • Widget Merkezi…
Güvenlik: ISO, daedalus-security deposundan çekilen yamalı çekirdek (linux-image-amd64 6.1.187-1) ile derleniyor; kurulumda machine-id her seferinde yeniden üretiliyor, loglar/DHCP kayıtları/SSH anahtarları temizleniyor. Son güvenlik taramasında bekleyen güncelleme 0 çıktı.

ISO: Canlı oturum: kullanıcı ankora, parola ankora (kurulumu masaüstünden yapabilirsiniz) Depo: GitHub - Ankora-Linux/Ayaz: Ankora Linuxun Yeni Masaüstü Ortamı · GitHub — Lisans: GPL-3.0

bad3e5f9ad67c1ddf145107ce7032ac1d7b22563.svg
https://github.com/Ankora-Linux/Ankora-Linux/releases

Geri bildirimlerinizi bekliyorum.

1791028327615.webp

1791028342366.webp

İlgili Linkler:

Ayaz DE'nin tasarımını çok beğendim. Sade ve şık duruyor, çok bağırmıyor. Ankora OS dışında da kullanmamız mümkün müdür, bu açıdan bir kullanım kolaylığınız bulunmakta mıdır? VM'im üzerinde denemeyi düşünüyorum.

Ayaz DE'nin tasarımını çok beğendim. Sade ve şık duruyor, çok bağırmıyor. Ankora OS dışında da kullanmamız mümkün müdür, bu açıdan bir kullanım kolaylığınız bulunmakta mıdır? VM'im üzerinde denemeyi düşünüyorum.
Bu Sürüm Alpha Sürümü Maalesef Bunu Yapsanız Bile Zor Ve Uğraşlı Bir Süreç Olur
Ayrıca Şuanlık Sadece Live Olarak Test Edilebiliyor

Bu Sürüm Alpha Sürümü Maalesef Bunu Yapsanız Bile Zor Ve Uğraşlı Bir Süreç Olur
Ayrıca Şuanlık Sadece Live Olarak Test Edilebiliyor
Hmm anladım, iyi bakalım. Devamını görelim, kararlı bir sürüm çıkardığınız zaman test ederiz o halde.
Başarılar, iyi forumlar.

arm versiyonu gelirse vm den test edebilirim (mba m4 var elimde)

onun dışında elinize sağlık güzel duruyor tema da güzel ama her dağıtımın bir felsefesi olur genelde bu dağıtımınızın felsefesi var mı şu an
bir de tanıtım sayfasını falan ingilizce yapın globale hitap edin bence

hocam elinize sağlık arayüz çok hoş duruyor . ilerleyen zamanlar için takibe alayım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,244,446
Üyeler
204,440
Son üye
aaassswww
Geri