Pars oz
80+
- Reaksiyon skoru
- 3
Sistem Devuan Tabanına Geçirildi Ve Kendi Web Tabanlı DE Mizi Yaptık:
Alpha Sürümüdür
AyazDE Tarafı
ISO: Canlı oturum: kullanıcı ankora, parola ankora (kurulumu masaüstünden yapabilirsiniz) Depo: GitHub - Ankora-Linux/Ayaz: Ankora Linuxun Yeni Masaüstü Ortamı · GitHub — Lisans: GPL-3.0
https://github.com/Ankora-Linux/Ankora-Linux/releases
Geri bildirimlerinizi bekliyorum.
İlgili Linkler:
ankalab.flarum.cloud
Alpha Sürümüdür
AyazDE Tarafı
- Arayüz Rust + WebKitGTK (Tauri 1.5) ile çalışıyor, systemd yok: Devuan SysVinit ve X11 nodm oto-oturumu. Boştayken ~80-120 MB RAM.
- Monokrom cam tasarım, ortalanmış görev çubuğu ve başlat menüsü, 3 tema (Nordik Açık, Modern Grafit, Derin Gece), 8 vektörel duvar kağıdı.
- Ayaz Güncelleyici: .deb güncellemelerini masaüstünden denetler, indirir, kurar. Terminale gerek yok. (Deneyemedim Ancak Çalışır Diye Düşünüyorum)
- Yapay zeka ajanı: Ollama (localhost), Google Gemini ve Groq ile çalışır; apt-get clean gibi komutları sizin onayınızla çalıştırır. (Deneyemedim Ancak Çalışır Diye Düşünüyorum)
- Dosya yöneticisi, mağaza, belge görüntüleyici (PDF, Markdown, metin) ve ayar panelleri (ses, güç, ağ, depolama, ekran) Türkçe.
- Kilit ekranı (PIN), sudo/su/pkexec/dd için ikili kara liste, belge görüntüleyicide hardlink ve path traversal koruması.
- Ankora Mağaza
- Ankora Belgeler
- Ankora Dosya Yöneticisi
- Ankora Web Tarayıcı (Büyük İhtaml İptal Olacak)
- Ayaz Uçbirim
- Ankora Karşılayıcı
- Widget Merkezi…
ISO: Canlı oturum: kullanıcı ankora, parola ankora (kurulumu masaüstünden yapabilirsiniz) Depo: GitHub - Ankora-Linux/Ayaz: Ankora Linuxun Yeni Masaüstü Ortamı · GitHub — Lisans: GPL-3.0
Geri bildirimlerinizi bekliyorum.
İlgili Linkler:
AnkaLab
AnkaLab — Özgür Yazılım, Linux, Donanım ve Kesintisiz Ağ Teknolojileri Topluluğu. Sarmal (Afet Mesh) ekosistemi, sistem yönetimi, Ar-Ge projeleri ve geleceğin teknolojilerini birlikte inşa ediyoruz.
Ankora Linux 2.0 ve Ayaz, geri döndük
Ankora Linux 2.0 güncel. Devuan SysVinit tabanı, kendi masaüstü ortamı Ayaz, GPL-3.0 açık kod. Ekrandaki her sayı gerçek.
ankora-linux.github.io