Bu Sefer İşlemci Kıtlığı Geliyor

GermiyanWithPlan

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,426

Eveettt,biz 3050 ile bakışmaya devam,yarışmacı arkadaşlara başarılar,bundan sonra bir intel pentium işlemcili mini pc alıp 64gb ram takıp ollama ile akacağım bundan sonra başka donanım alımı yapmam ben,tabi yaparsam

SSD, ve özellikle RAM krizi daha problemi bitmediği halde birde işlemci sorunu geliyor. Büyük ihtimalle konsollar ertelenir.Ve RAM kriz problemi daha bitmemişken birde işlemci krizi başlayacaksa, resmen global dünyada özellikle bilgisayar,konsol biraz aha olsa lüks hale geliyor. Gerçi bizim ülkemizde konsollara sahip olmak. Ve güçlü oyun PC toplamak çok daha lüks hale gelmişti Ve işlemci kıtlığı çıkması yine global açışından da kötü olmuş.

uyduruyorlar bence cip krizi bilmem ne krizi diye millet yakinda uzaktan pc kiralayacak hale gertirecekler simdiye kadar olmayan kriz simdi niye olsun mantikli aciklamasi yok

Bence bu krizlerin çıkmasının bence en önemli sebeplerden birinin ben yapay zeka olduğunu düşünüyorum. Bence yapay zekanın da GPU,RAM,SSD ve CPU gibi donanım bileşenlere oldukça zarar veriyor olabilir. Çünkü yapay zeka aşırı gelişiyor olması ile sorunları da beraber yanında getiriyor.

Eveettt,biz 3050 ile bakışmaya devam,yarışmacı arkadaşlara başarılar,bundan sonra bir intel pentium işlemcili mini pc alıp 64gb ram takıp ollama ile akacağım bundan sonra başka donanım alımı yapmam ben,tabi yaparsam
Gelmez çünkü sebep yok, kıtlığı geçtim baya bolluk var birçok insan artan fiyatlar yüzünden yeni sistemlere geçmeyi erteliyor. İşlemcide sadece cache kısmı biraz kıtlıkta, o da en fazla 3D işlemcileri biraz etkiler normal serilerde o kadar pahalı önbellekler yok.

Bu adamlar 2 el sitelerde tonla satılan ddr2 ve ddr3 sistemleri unuttular galiba.

Nah o kadar para yersiniz. Şahsen ben core 2 duo ya geçicem. DDR3 ü bile satıyorum.
Eee tabi elde yeni kartlar kalınca illa fiyatını kıracaksınız satamayınca. Üretim de durmadan devam ediyor ya. Kırılma noktası var.

Ben binbir zorlukla kazandığım parayı sizin sözde yapayzeka krizinde havaya savuramam.

uyduruyorlar bence cip krizi bilmem ne krizi diye millet yakinda uzaktan pc kiralayacak hale gertirecekler simdiye kadar olmayan kriz simdi niye olsun mantikli aciklamasi yok
kriz filan hikaye kendileri planlayıp oynuyorlar baktılar oyunculardan fazla kazanamıyorlar aı a yöneldiler e baktılar oyuncuklar krize rağmen almaya devam ediyor artmıştı fiyatlar e artmaya devam ediyor. Kriz denilen üreticinin veya kaynağın azalması yani piyasanın tekelleşmesi. allahtan eylül ortası iyi bi hazır sistem denk getirdimde başına bi su gelmezse uzun süre piyasada yokum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,244,944
Üyeler
204,563
Son üye
HamsiliKetcAPPP
Geri