LPDDR bellekli bişiy lazım sana da onların da fiyatı bütçeni aşıyor bütçeni yükseltebilirsen acayip makinalar varBana 32 başlangıç lvl oalrak yeter gibi geldi önerdiğin sistem çok mantıklı ama bant hızları çok düşük olduğundan aşırı yavaş çalışır bu setup bende halihazırda 375hx işlemci vardı aynı olay olan onun bant hızı bundan hızlı ve bana yetmiyor bant hızı maclere yaklaşmadıkça biraz intihar gibi öneriniz için çok teşekkür ederim 32gb'nın içinde qwen 3.8 28b çalıştırabiliyorlar insanlar benzer segment ai'ler çalışsa aslında basit işler noktasında işimi görür
evet dogru almak şuan riskli çok iyi tanıdıgınız birinden almanız laazım şuan ekran kartı fiyatları artınca fiyatı uçmuştur zatençoğu mining çıkması sanırım biraz iyi araştırmak lazım onu hocam
fatura işi olmasa kesin 2. el alırdım komple ama faturayı şirkete keseceğim için çoğu sıfır zorunlu ve şu asus makine acayip bişi attığınız imkan olsa alırdımLPDDR bellekli bişiy lazım sana da onların da fiyatı bütçeni aşıyor bütçeni yükseltebilirsen acayip makinalar var
Mac'i de sanırım yazılım uyumluluğundan dolayı istemiyorsunuz
Bunu alabilirsen iyi olur
Kullanacağın program mac uyumluysa bunu da alabilirsin
o sırada miningden llmden yılların yükünden 3090 ın geldiği hal![]()
Reis attığım sistemin ramini kısıp gpu almak için kullanabilirsinfatura işi olmasa kesin 2. el alırdım komple ama faturayı şirkete keseceğim için çoğu sıfır zorunlu ve şu asus makine acayip bişi attığınız imkan olsa alırdım
Etiket için teşekkürler.Hocam buyrun
2x24 GB ram (Bundan 2 Adet Alacan)
Intel core ultra 5 250K plus
Z890 Anakart
PSU+Kasa![]()
Ocypus Iota C70 Black Curve ARGB Digital Tempered Glass USB 3.0 850W 80+ Gold ATX 3.1 GEN5 ATX Mid Tower Kasa
Ocypus Iota C70 Black Curve ARGB Digital Tempered Glass USB 3.0 850W 80+ Gold ATX 3.1 GEN5 ATX Mid Tower Kasa fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr
İşlemci Soğutucu
Toplam: 110 bin TL
Maalesef harici ekran kartı yok llm'i ram üzerinden çalıştırcaksın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hocam gpu için özel blower fan yaptırmanız gerekir
Ve adamakıllı ai geliştirmek istiyorsan min 64 gb ram/vram lazım (64 gb ram ile bile baya alt düzeyde modelleri anca eğitirsin)
@flyingatm
Etiket için teşekkürler.
Local'de AI hobi düzeyinde değilse gerçekten *bana göre* 96 GB Vram altında yapılmaz.
Local LLM sistemleri hakkında sormak istediği soru varsa konu sahibinin yardımcı olabilirim.
Bu tarz işler için 32-48 gb vram iş görecektir qwen'in q8 modeli ile ama yine de bu işler yine cloud'da pahalı değiller. Burada hibrit AI modelleri kullanmanızı önerebilirim böyle bir fiyat farkına local llm sistemi hazırlamaya gömmek yerine. Eski qwen 3.6 modellerinin maaliyeti yok gibi bir şey; token başı 0.01 kuruş belki daha az; bunları bu görevlere yönlendirseniz onun yerine?Kurmak istediğim sistemde cloud modellerle local modelleri hibrit şekilde kullanmak istiyorum
Cloud modeller daha çok akıl yürütme planlama karar verme gibi şeylerde kullanıp amelelik dediğimiz web scraping veri işleme otomasyonlar vs bu tarz işleri local'e taşımak istiyorum çünkü bu işleri cloud'da yaptırınca abonelik ve api dayanmıyor bana maalesef. Önceden cloud'dan pc kiralıyordum ama onlarda çok para yediğinden ve elimde sonuçta bir parça olmadığından direkt sistemimi bu işe doğru kurmak istiyorum
sizin bana önereceğiniz sistem ne olur bu bütçede, zamanla eklemeler yapabilirim pcyi aldıktan sonra
Hocam normalde dediğiniz çok mantıklı ama birkaç projem için o kadar fazla scraping yapıyorum ki sistem kendini 1.5-2 sene sonra amorte ediyor fiyat projeksiyonuna göre ve birazda AI'lerin ilerde pahalanacağını düşündüğümden çünkü şuan fiyatları fazla ucuz önden bir yatırım yapmak istiyorum.Bu tarz işler için 32-48 gb vram iş görecektir qwen'in q8 modeli ile ama yine de bu işler yine cloud'da pahalı değiller. Burada hibrit AI modelleri kullanmanızı önerebilirim böyle bir fiyat farkına local llm sistemi hazırlamaya gömmek yerine. Eski qwen 3.6 modellerinin maaliyeti yok gibi bir şey; token başı 0.01 kuruş belki daha az; bunları bu görevlere yönlendirseniz onun yerine?
AI için bu bütçeyle pc toplama konusunda bol şans. Şaka bir yana AI'dan kastınız 3b-7b modelleri local çalıştırmak ise pekala olabilir ancak AI ile gerçekten işiniz varsa eğitim yapacaksanız veya seviyeli modellere ihtiyacınız varsa bütçenizin yanına bir sıfır daha koyun.