Aniden Donma Yaşıyorum

zytnox

80+
Reaksiyon skoru
5
Bilgisayarımı alalı çok olmadı, ekran kartım rtx 5070 12 gb işlemci intel ultra 225f ddr5 16 gb ramim var, normalde hiç aniden donma fps drop benzeri şeyler yaşamıyorken belli başlı indirdiğim razer synapse vb driverlar yüzünden bu tarz şeyler yaşadığımı düşünüyorum, ne yapabilirim ? Bir sürü driver var sorun hangisinde onu anlayamıyorum. Nasıl çözebilirim ?

hangi oyunda oluyor? psu nedir? o tarz uygulamaları kaldırıp deneyiniz.

Bilgisayarımı alalı çok olmadı, ekran kartım rtx 5070 12 gb işlemci intel ultra 225f ddr5 16 gb ramim var, normalde hiç aniden donma fps drop benzeri şeyler yaşamıyorken belli başlı indirdiğim razer synapse vb driverlar yüzünden bu tarz şeyler yaşadığımı düşünüyorum, ne yapabilirim ? Bir sürü driver var sorun hangisinde onu anlayamıyorum. Nasıl çözebilirim ?
Hangi sürücüler bulunuyor hocam? Bildiğim kadarıyla Razer'ın sürücüleri optimizasyon açısından kötü durumda. Sürekli dpi falan değiştirmiyorsanız silebilisiniz, mouse sürücüleri mouse firmware güncellemeleri dışında gereksiz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Windows sürümünüzü 26H2'ye güncellemeyide deneyebilirsiniz, 26H2 sürümünde oyuncular için gayet olumlu optimizasyon güncellemerli yapıldı. Bunun dışında WinUtil yada benzeri bir araçla cihazınızı, Windows'unuzu hafifletmeyi deneyin.

Son düzenleme:
Hangi sürücüler bulunuyor hocam? Bildiğim kadarıyla Razer'ın sürücüleri optimizasyon açısından kötü durumda. Sürekli dpi falan değiştirmiyorsanız silebilisiniz, mouse sürücüleri mouse firmware güncellemeleri dışında gereksiz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Windows sürümünüzü 26H2'ye güncellemeyide deneyebilirsiniz, 26H2 sürümünde oyuncular için gayet olumlu optimizasyon güncellemerli yapıldı. Bunun dışında WinUtil yada benzeri bir araçla cihazınızı, Windows'unuzu hafifletmeyi deneyin.
ne gibi hocam

DDU ile tüm driverleri kaldır en son driveri temiz kurulum yap.

Aynısı bende de oldu.
Razer uygulamasını sildim düzeldi.
Razer seiren v3 mini kullanıyorum.

Razer ürünlerine ait ayarları ürün içinde kaydediyorsa, ayarları yapıp tüm uygulamaları tamamen kaldırın.

Ayrıca şu konudaki önerdiğim güncelleme ve ince ayarları da yapın.

- Bence güzel bir çalışma aslında sorununda cevabı gibi..Gerçekten ihtiyacımız olmayan herşeyi silmek lazım

hocam çözdüm anakartın bazı chipset driverları eksikmiş sabahtan beri 50 tane şeyle uğraştım anca bunları kurunca düzeldi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,245,003
Üyeler
204,583
Son üye
Ege_000
Geri