AMD Ryzen 7 9800x3d Ayarları?

Yphen

80+ Silver
Reaksiyon skoru
618
Selamlar konu başlıkta ki gibi 9800x3d için bios'tan yapmam gereken bir ayar var mı expo haricinde extra olarak anakart modelim ASUS ROG STRIX B850-E GAMING WIFI ayar varsa eğer detaylıca anlatırsanız ya da videosunu atarsanız çok sevinirim.

Ek Soru: Elimde şuan DeepCool LE360-V2 ARGB 360mm sıvı soğutucu var bu işlemci için yeterli mi yoksa başka bir şey mi almam gerekir bunu da cevaplarsanız çok sevinirim.

Expo aç, curve dene -20 -25 test et sorun yoksa devam et, sıcaklık konusunda da zaten ısınan bir işlemci değil çok fazla o yüzden sorun olacağını düşünmüyorum

Selamlar konu başlıkta ki gibi 9800x3d için bios'tan yapmam gereken bir ayar var mı expo haricinde extra olarak anakart modelim ASUS ROG STRIX B850-E GAMING WIFI ayar varsa eğer detaylıca anlatırsanız ya da videosunu atarsanız çok sevinirim.

Ek Soru: Elimde şuan DeepCool LE360-V2 ARGB 360mm sıvı soğutucu var bu işlemci için yeterli mi yoksa başka bir şey mi almam gerekir bunu da cevaplarsanız çok sevinirim.
soğutucu gayet yeterli pbo açılabilir arkadaşın dediği gibi curv opt -20 iyidir expoyu zaten açmışsındır diye varsayıyorum

İyice araştır öyle yap derim sabit bir ayar yok.

soğutucu gayet yeterli pbo açılabilir arkadaşın dediği gibi curv opt -20 iyidir expoyu zaten açmışsındır diye varsayıyorum
Expo aç, curve dene -20 -25 test et sorun yoksa devam et, sıcaklık konusunda da zaten ısınan bir işlemci değil çok fazla o yüzden sorun olacağını düşünmüyorum
Curve ne işe yarıyor tam olarak bir de onboard ekran kartını kapatayım mı?

İşlemci ısı değerlerini neden düşürmek istiyorsunuz anlamadım? Kullandığınız 360mm Sıvı sogutma çok çok yeterli. İnsanlar o işlemciyi hava sogutma veya 240 mm lik sogutucuyla kullanıyor o zaman pbo + curve optimaze yapılr. Bence sizin gerek yok. O sogutucu ile stabil calışıyor bence. Kasa hava akışınız kötü değilse tabi...

Yapmak istersen tabi:

BIOS seçeneğiÖnerdiğim değer
Ai Tweaker → Precision Boost OverdriveAdvanced
PBO LimitsAuto
PBO ScalarAuto veya 1X
Curve OptimizerAll Cores
Curve Optimizer SignNegative
Curve Optimizer Magnitude10
CPU Boost Clock Override0 MHz (ilk testte)
Thermal LimitAuto; istersen 85°C

Son düzenleme:
İşlemci ısı değerlerini neden düşürmek istiyorsunuz anlamadım? Kullandığınız 360mm Sıvı sogutma çok çok yeterli. İnsanlar o işlemciyi hava sogutma veya 240 mm lik sogutucuyla kullanıyor o zaman pbo + curve optimaze yapılr. Bence sizin gerek yok. O sogutucu ile stabil calışıyor bence. Kasa hava akışınız kötü değilse tabi...

Yapmak istersen tabi:

BIOS seçeneğiÖnerdiğim değer
Ai Tweaker → Precision Boost OverdriveAdvanced
PBO LimitsAuto
PBO ScalarAuto veya 1X
Curve OptimizerAll Cores
Curve Optimizer SignNegative
Curve Optimizer Magnitude10
CPU Boost Clock Override0 MHz (ilk testte)
Thermal LimitAuto; istersen 85°C
Ben extra yapmam gereken bios'tan ayar var mı diye sordum hocam ısı değeri düşürmek istediğimi yazmadım? :D

Ben extra yapmam gereken bios'tan ayar var mı diye sordum hocam ısı değeri düşürmek istediğimi yazmadım? :D

Anladım. En önemli şey bios sürümünün stabil calışması ona bakın derim. Sistem stabil çalışıyor hiç dokunmayın bence ayarlara. Çökme vb bir sorun olursa veya ısı değerlerinde bir anormallik o zaman Bios güncellemesi yeterli. Extradan Amd expo destekli raminiz varsa onu açık kalsa yeterli oluyor...

İşlemciye çok müdahale edilmesi taraftarı değilim 3-5 fps için.Arkadaşların dediği gibi sistem yeniyse exponuzu açın 1/1 2000 V.s - Soğutucu da yeterli

Curve ne işe yarıyor tam olarak bir de onboard ekran kartını kapatayım mı?
verilen gücü kısıyor performans değişmiyor işlemci sıcaklıkları gözle görülür düşüyor

İşlemciye çok müdahale edilmesi taraftarı değilim 3-5 fps için.Arkadaşların dediği gibi sistem yeniyse exponuzu açın 1/1 2000 V.s - Soğutucu da yeterli
fps için yapılmıyor bu soğutma için yapılıyo daha az güç çekerek daha az ısınıyo ve performansı aynı klaıyo neden yapılmasınki

All core negatif 20 veya 25
Boost clock override +100 dene
Pbo ayarlarını motherboarda bırak ppt tdc edcyi kendi ayarlasın

Başka bişey yok. Bide cppc preferred cores kapatabilirsin

All core negatif 20 veya 25
Boost clock override +100 dene
Pbo ayarlarını motherboarda bırak ppt tdc edcyi kendi ayarlasın

Başka bişey yok. Bide cppc preferred cores kapatabilirsin
En doğru yorumu yine hocamız yapmış birde bazı kişiler 85 derece limit felan koyun demiş buna çok güldüm hele ki PBO yapmanın zarar olduğunu savunan olmuş bunlara çok daha fazla güldüm neden. Öncelikle PBO yaptın diye veya CO işlemcin yanmaz bu kafadan çıkın sadece iyi ayarlanmamış voltaj sisteminizin stabiletisini bozar zaten biz bu işleme gireceğimiz için bunları test ediyor olacağız 2. olarak zaten fabrikasyon çıkışlı 95 derece limiti neden el ile 85 dereceye indirilsin bunu hiç anlamadım ama zaten hali hazırda 95 derece limiti bulunduğu için siz ne kadar pbo verseniz de ve ya pbo limits:motherboard da yapsanız işlemciniz bu limiti geçemeyecek yani hale daha güvenli sınırın içinde bulunmuş olacağız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,415
Üyeler
204,707
Son üye
mrennn
Geri