Yardım Evime internet bağlatacağım oparatör secmem lazım

Nikola Grahambel

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
6
Merhabalar. Amcamlarla ortak internet kullaniyorduk ve bu durumdan biktiğimiz icin eve internet bağlatmak istiyoruz. Altyap 70mb destekliyor en fazla ve vdsl. Turk etin paketlerine baktığımda 170 tl diyor 100mb 8 upload. Aynisi millenciom da 125 tl. Babamın bir arkadaşı superonline da mudur. Ona sormuş. Evde fiber altyapi opmayinca kablonet baglatin demiş. Kablonetin iyi olmadiğini biliyorum. Turknetmi bağlatmaliyim yoksa millenciom mu. Bir de bizim evde bir modem var 150mb destekliyor en fazla. Bu modemi kullanabilirmiyiz ekstra modem parasi vermiyelim bir daha diye. Kisaca şoyle turknetmi baglatayim yoksa millenciom mu. Benim aklima millenciom daha cok yatiyor acikcasi. Ama ileride sikinti çikarimi kullananlar memnunmu? Yoksa kablonet daha ucuzsa kablonetmi bağlatayim.

Router mi reis bu bende diyorum neden boyle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2 tane modemi var?
İki cihazın da ismini yazabilir misiniz? Hangi cihazlara sahipsiniz?

E ne bu hocam. Bizim evde eskiden bu vardi sonra amcam interneti yukari taşıdı kendine yeni modem fln aldi.onceden biz bunu kullaniyorduk
Amcan şey yapmış galiba modemi kendi evine koymuş sizin evede router koymuş modem gibi bir şey internet çeksin diye koymuştur.

Hocam soyle yukardaki internetin adi musti. Bizim evdeki bu modemind de arkasind sbir ethernet kablosu var takinca filozof adinda farkli bir ag gozukuyor. Ama agda internet yok. Ben simdi millenciom dan bağlatiigim kablolu agi bununla kablosuz yapazmiyim
Amcan şey yapmış galiba modemi kendi evine koymuş sizin evede router koymuş modem gibi bir şey internet çeksin diye koymuştur.

İki cihazın da ismini yazabilir misiniz? Hangi cihazlara sahipsiniz?
Sadece bunu biliyorum ve dedigim gibi yukardaki ag ile alttaki agin adlari farkli alttakinde internet yok

Hocam soyle yukardaki internetin adi musti. Bizim evdeki bu modemind de arkasind sbir ethernet kablosu var takinca filozof adinda farkli bir ag gozukuyor. Ama agda internet yok. Ben simdi millenciom dan bağlatiigim kablolu agi bununla kablosuz yapazmiyim

Sadece bunu biliyorum ve dedigim gibi yukardaki ag ile alttaki agin adlari farkli alttakinde internet yok
@Furkan Karagülle

@Furkan Karagülle
@YusufGame

Son düzenleme:

@Furkan Karagülle

@YusufGame
Sorunu hiç anlamadımda dediğimiz gibi router büyük ihtimale bu internete araştırabilirsin routerin ne olduğunu.

Sorunu hiç anlamadımda dediğimiz gibi router büyük ihtimale bu internete araştırabilirsin routerin ne olduğunu.
Biliyorum routerin ne oldugunu ama anlamadiğim sey daha oncesinde bizim internetimiz buydu ve sadece bu vardi. Biz bunu nasil kullaniyorduk o zmn.? Cok karisik hic bir sey anlamiyorum bende. Yani ben bunu kullanamazmiyim

Biliyorum routerin ne oldugunu ama anlamadiğim sey daha oncesinde bizim internetimiz buydu ve sadece bu vardi. Biz bunu nasil kullaniyorduk o zmn.? Cok karisik hic bir sey anlamiyorum bende. Yani ben bunu kullanamazmiyim
Modem amcanın evinde yani gene kullanırsın bir şey değişmicek gene aynı şeyleri kullanıcaksın.

Modem amcanın evinde yani gene kullanırsın bir şey değişmicek gene aynı şeyleri kullanıcaksın.
Ama o modemi kullanmak istemiyoruz biz istem onlar bu ortak kullandigimiz interneti kendileri kullanacaklar artik. Biz tamamen ayri internet cekecegiz

turkcellin sanki vardı kendi altyapısı
Bizim evde yok hocam

Ama o modemi kullanmak istemiyoruz biz istem onlar bu ortak kullandigimiz interneti kendileri kullanacaklar artik. Biz tamamen ayri internet cekecegiz

Bizim evde yok hocam
O zaman modem alman gerekiyor @Furkan Karagülle dediği gibi router ise modem alman şart.

Önceden amcanın internetini kullanmıyormuydun?
Yok hocam onceden bu internet bizdeydi onlar bizdenkullaniyordu. Sonra o zaman bir seyler oldu ve biz yukardan baglanmaya başladik. Ve bu olay olmadan once sadece bu router ve gelen filozof internet aginin kablosu vardi. Bunlar evde hala duruyor. Ve ben kabloyu takinca telefinda filozof ağini gorebiliyorum. Ama baglandigimda ag yok diyor

Üst kattan Ethernet kablosu çekiyor olabilirsiniz Router'a.
Ama hocam yukardaki yeni internetin adi mustiyken eskiden bizden kullanilan internetin adi filozof ve o ag da hala gozukuyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,631
Üyeler
186,217
Son üye
BayBatur
Geri