klavalier
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 11
- İsim
- Hasan Sertaç Yiğitoğlu
Eğer mesleğe sempatiniz varsa yanlış bir karar değildir ama şunu da belirtmek isterim ki öğretmenliği bitirdiler. Dolayısıyla işsiz kalmanız oldukça muhtemel bir son. 2023 okul öncesi öğretmenliğinden mezunum 2024 kpss bölümümde Tr 215.siyim fakat daha 2023 kpss kontenjanlarına girenlerin ataması yapılmadı, onların ataması yapılmadıkça benim atanma sürecim de uzayıp gidiyor. Devlete atanmak için derece yapmak yetmiyor en az 1 sene de bekliyorsunuz, özellere değinmek bile istemiyorum onlar için öğretmen olmamızın bir kıymeti yok. Son olarak öğretmenlere 4 yıllık lisans eğitimimiz yetmiyormuş gibi bir de 2 yıllık uygulamalı akademi gibi bir saçmalık konuşuluyor. Tüm bunları araştırıp karar vermenizi öneririm.
Bu arada bölüm değiştirirseniz de neler olacağını kestirmek çok güç çünkü burası Türkiye. 2019'da okul öncesi bölümüne yerleştiğimde önü çok açıktı, okul öncesi eğitimin zorunlu hale gelmesi vs. konuşuyordu. Mesela 2022 kontenjanı 7500, sonrasında 1500 ve son olarak 903 açıklandı. Önü açılanın kapanması bir gözün kapanıp açılma süresi resmen.
Bu ara Türkçe öğretmenliği benim de istediğim bir alandı fakat Osmanlıca dersinden dolayı çok zorlanacağımı düşünerekten vazgeçmiştim.
Bu arada bölüm değiştirirseniz de neler olacağını kestirmek çok güç çünkü burası Türkiye. 2019'da okul öncesi bölümüne yerleştiğimde önü çok açıktı, okul öncesi eğitimin zorunlu hale gelmesi vs. konuşuyordu. Mesela 2022 kontenjanı 7500, sonrasında 1500 ve son olarak 903 açıklandı. Önü açılanın kapanması bir gözün kapanıp açılma süresi resmen.
Bu ara Türkçe öğretmenliği benim de istediğim bir alandı fakat Osmanlıca dersinden dolayı çok zorlanacağımı düşünerekten vazgeçmiştim.