Neler Yeni

Türkçe Öğretmenliği okumakla doğru mu yapıyorum?

klavalier

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Hasan Sertaç Yiğitoğlu
Eğer mesleğe sempatiniz varsa yanlış bir karar değildir ama şunu da belirtmek isterim ki öğretmenliği bitirdiler. Dolayısıyla işsiz kalmanız oldukça muhtemel bir son. 2023 okul öncesi öğretmenliğinden mezunum 2024 kpss bölümümde Tr 215.siyim fakat daha 2023 kpss kontenjanlarına girenlerin ataması yapılmadı, onların ataması yapılmadıkça benim atanma sürecim de uzayıp gidiyor. Devlete atanmak için derece yapmak yetmiyor en az 1 sene de bekliyorsunuz, özellere değinmek bile istemiyorum onlar için öğretmen olmamızın bir kıymeti yok. Son olarak öğretmenlere 4 yıllık lisans eğitimimiz yetmiyormuş gibi bir de 2 yıllık uygulamalı akademi gibi bir saçmalık konuşuluyor. Tüm bunları araştırıp karar vermenizi öneririm.

Bu arada bölüm değiştirirseniz de neler olacağını kestirmek çok güç çünkü burası Türkiye. 2019'da okul öncesi bölümüne yerleştiğimde önü çok açıktı, okul öncesi eğitimin zorunlu hale gelmesi vs. konuşuyordu. Mesela 2022 kontenjanı 7500, sonrasında 1500 ve son olarak 903 açıklandı. Önü açılanın kapanması bir gözün kapanıp açılma süresi resmen.

Bu ara Türkçe öğretmenliği benim de istediğim bir alandı fakat Osmanlıca dersinden dolayı çok zorlanacağımı düşünerekten vazgeçmiştim.

sirefeee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
efe baki
değmiyor değil mi hocam 4 yıl bu bolum için yurtta kalmaya, evden uzaklaşmaya? zaten ilgim alakam da pek yok
Hocam en mantıklısı yeniden girmek gibi gözüküyor ama dediğim gibi eğer obp sizin için sorun değilse bu sene tekrar girin ama eğer sorunda bu sene Türkçe öğretmenliği okumanız lazım sonraki sene bırakacaksınız üniyi sonra sınava girerseniz obp kırılmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Batu Han
Hocam en mantıklısı yeniden girmek gibi gözüküyor ama dediğim gibi eğer obp sizin için sorun değilse bu sene tekrar girin ama eğer sorunda bu sene Türkçe öğretmenliği okumanız lazım sonraki sene bırakacaksınız üniyi sonra sınava girerseniz obp kırılmaz
hocam Gemi İnşaatı önlisans bolumune gecsem ve DGS calissam yapamaz miyim? Obp derdi de kalkiyor yeterli sure de oluyor, aile evinde olurum ayrica rahat ortamda calisabilirim ama tabi tecrubesi olan daha iyi biliyordur yazmak isteyen aydinlatsin bizi (Yalova'da Gemi İnsaat sonra ordan Makina Muhendisligine tamamlamak isterim.)

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,117
İsim
Volkan
değmiyor değil mi hocam 4 yıl bu bolum için yurtta kalmaya, evden uzaklaşmaya? zaten ilgim alakam da pek yok
bildiğim kadarıyla dönem başında yatay geçiş ile okul değişiyor karşı okul seni isterse
Mesaj otomatik birleştirildi:

dönem sonu da puan yüksek ise yine değiştirirsin diye biliyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Ali Dogan
Hocam içinize sinmiyorsa bir yabancı dil bölümüne yatay geçiş yapmayı deneyin. ilk dönem çok çalışarak şubatta şansınızı deneyebilirsiniz. Yüksek ortalama lazım.

yusuf34

80+ Silver
Yalova'dan Bolu'ya geldim Cuma günü, geldiğimden beri içim huzursuz o yüzden size danışmak istiyorum.

12. Sınıfta okulu açığa aldım ama çalışmadım ve sınav sistemi, üniversiteler hakkında vs en ufak bir fikrim yoktu. Tabii ki kötü yaptım ve ailem dershaneye yazdırdı, 12. Sınıfta Matematiğim kötü diye Sözel seçmiştim ve puanı iyi diye gördüğüm, işlerinin kolay olduğunu düşündüğüm Türkçe Öğretmenliğini istediğimi belirttim. Dershaneye başlamamdan itibaren zaten insanların sözel bölümlere ve öğretmenliklere yönelik görüşleri nedeniyle kısa sürede bölüm ve alanı söylemeye utanır oldum ama yapabilecek başka bir şey yoktu çünkü hiç matematik temelim yoktu, dershaneye de başlamıştım kitaplar, sınıflar belirlenmişti ve başka ne yaparım da bilemedim.

Neyse sonuçlar açıklandı, geldim Bolu'ya ama içim hep çok huzursuz ve yalnızım burada. İşsizliği düşünüyorum, memleketimi ve evimi düşünüyorum, yanlış tercih mi yaptım onu düşünüyorum geldiğimden beri.

Ailemin ekonomik durumu da aslına bakarsanız iyi değil ama burs buldum ve kykda kaliyorum o yuzden okurken para konusunu çokta fazla kafaya takmiyorum ama işsiz kalırsam diye korkuyorum, hep böyle huzursuz ve yalnız mı olacağım diye de endişeliyim.

Yalova'dan Kocaeli, İstanbul, Bursa'ya ortalama 1 saat ve tersanelerin vs de olduğu bir yer.

Yalova'da puanım şu bölümlere yetiyordu; İşletme, Uluslararası Ticaret, İktisat, İslami İlimler, Gemi İnşaati (Önlisans)
Sözel 30K, EA 380K, TYT 708K

Yatay geçiş veya kendi bölümümde kalmam veya başka bir şey ne onerirseniz artık cok mutlu olurum.
hocam atamada sorun var kpssde tasarruf yaptılar insanlar kendi adamlarını dolduruyorlar türkçe öğretmenliği okumak yerine başka bir bölüm seçebilirsin bence

HDogus

80+ Bronze
Lisans bitirmek zulüm kardeşim git iki yıllık ataması kolay bir bölüm oku al kpss den 70/75 atan gitsin. Ben kendi bölümümden 26. Oldum ama bil bakalım ne eksik? Atama vermiyorlar adam gibi emeklerime yazık oldu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
tahsin özel
19 yıllık Türkçe öğretmeni olarak yazayım.Matematiğin zayıfsa KPSS'de seni dökerler.Benim de matematiğim zayıftı ve 45de 18 net yaparak kazanmıştım üniyi fakat bölüm arkadaşlarım içinde sayısalı çok iyi olanlar vardı..79 kpss puanıyla atandım ancak şu an atama sürecinde olsam hiç şans vermezdim kendime.Atama sürecini inanılmaz zorlaştırmışlar ve akademi mülakat olaylarıyla torpil de işin içine giriyor ve gerekli her şeyi tam yapsan bile kontenjan dışı kalabiliyorsun.Atandın diyelim deprem bölgesi İstanbul ve Hakkari benzeri şehirler seni bekliyor

ErdmTrz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Erdem Uğur Terzi
Güzel insan,
Deneyimlerimi aktarayım.
Ben Akdeniz Üniversitesi Fizik bölümünü 3. Sınıfa geçerken bıraktım. Yani 2. Sınıf bitmişti. Aynı yaz tekrardan Üniversite sınavına girdim. Otomotiv Mühendisliğini kazandım ve bitirdim. Benimle birlikte fizik bölümüne başlayıp devam eden hala konuştuğum çok samimi arkadaşlarım var. Adamlar ciddi anlamda pişman. Ve bu kişiler fizik öğretmeni Türk dili ve edebiyatına göre katbekat daha fazla özel ders imkanı var. Aldıkları maaş maaş değil. Özelde 30k alan arkadaşım var. Ben Otomotiv sektöründe çalışıyorum sendikalı bir yerde mavi yaka çalışan ortalama 40k alıyor. Öğretmenin 30k aldığı yerde operatörün 40k alması can sıkıcı bir durum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Batu Han
bildiğim kadarıyla dönem başında yatay geçiş ile okul değişiyor karşı okul seni isterse

dönem sonu da puan yüksek ise yine değiştirirsin diye biliyorum
hocam kendi şehrimde yok bölüm

Güzel insan,
Deneyimlerimi aktarayım.
Ben Akdeniz Üniversitesi Fizik bölümünü 3. Sınıfa geçerken bıraktım. Yani 2. Sınıf bitmişti. Aynı yaz tekrardan Üniversite sınavına girdim. Otomotiv Mühendisliğini kazandım ve bitirdim. Benimle birlikte fizik bölümüne başlayıp devam eden hala konuştuğum çok samimi arkadaşlarım var. Adamlar ciddi anlamda pişman. Ve bu kişiler fizik öğretmeni Türk dili ve edebiyatına göre katbekat daha fazla özel ders imkanı var. Aldıkları maaş maaş değil. Özelde 30k alan arkadaşım var. Ben Otomotiv sektöründe çalışıyorum sendikalı bir yerde mavi yaka çalışan ortalama 40k alıyor. Öğretmenin 30k aldığı yerde operatörün 40k alması can sıkıcı bir durum.
hocam gemi inşaatına geçip aile evinde 2-3 sene dgs calissam Makine Muhendisligi kazanabilir miyim? acikcasi gemi insaatinda da iş imkani var parasi da iyi ama zor bir iş

ErdmTrz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Erdem Uğur Terzi
hocam kendi şehrimde yok bölüm

hocam gemi inşaatına geçip aile evinde 2-3 sene dgs calissam Makine Muhendisligi kazanabilir miyim? acikcasi gemi insaatinda da iş imkani var parasi da iyi ama zor bir iş
Makine mühendisliği yerine amacın Gemi inşaatı ve Gemi Makineleri mühendisliği olsun. Mükemmel iş imkanı vardı o bölümde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,308
Üyeler
159,603
Son üye
ylmazef
Top Bottom