Neler Yeni

ASUS ROG LAPTOP PERFORMANS DÜŞÜŞÜ

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Muhammed Çelik
İyi akşamlar. Asus rog laptopum var 3050 ekran kartı ryzen 7 5800h işlemci ve 16GB ddr4 ram var. Bilgisayarımı alalı yaklaşık 4 sene oldu ve 4 senedir binlerce saat oyun oynattı son zamanlarda ısınma problemi vardı ve proforma ciddi oranda düşmüştü fanlari ve tüm kasayı güzelce temizleyince ısınma sorunu çözüldü. Ama malesef ki performansta fazla artış olmadı tabii ki ilk günkü performansını beklemiyorum ama bu kadar performans düşüklüğü garip geldi. Tüm driverlerim güncel Win11 son sürüm kullanıyorum eskiden forzada 90 100 arası fps alırken şu an 30lara kadar düşmesi moralimi bozuyor yapmam gereken ayrı bir ayar varmi yada format gibi çözümlere mi gitmem gerekir teşekkürler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
hasan
Bilgisayarın çok ısınıyordur. Laptop için tek tavsiyem git ptm7950 termal macun al yenile eski performansına kavuşacak bilgisayarın

Claw's

80+ Silver
termal macun yeniledin mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Muhammed Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayarın çok ısınıyordur. Laptop için tek tavsiyem git ptm7950 termal macun al yenile eski performansına kavuşacak bilgisayarın
Termal macun yenilemedim ama pc de ısınma sorunu yok en yükte bile ekran kartı 68 derece islemci 75 dereceyi geçmiyor bir laptop için iyi bir değer bence
Mesaj otomatik birleştirildi:

termal macun yeniledin mi
Hocam termal macun konusunda korkuyorum ekran kartında sivi metal kullanılıyor ve tecrübeli ustaların eline geçmezse sıvı metal anakarta akabilir bende aynı şekil bu yüzden kendim yapmıyorum küçük yerde yaşadığım için de mahalle bilgisayarcisina güvenemiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
hasan
Termal macun yenilemedim ama pc de ısınma sorunu yok en yükte bile ekran kartı 68 derece islemci 75 dereceyi geçmiyor bir laptop için iyi bir değer bence
Önerim temiz bir win10 kur öyle testleri tekrar yap. Hala sorun devam ediyorsa şarj adaptöründe de bir sorun olabilir onu test et

Claw's

80+ Silver

Hocam termal macun konusunda korkuyorum ekran kartında sivi metal kullanılıyor ve tecrübeli ustaların eline geçmezse sıvı metal anakarta akabilir bende aynı şekil bu yüzden kendim yapmıyorum küçük yerde yaşadığım için de mahalle bilgisayarcisina güvenemiyorum.
Sıvı metal de bir sorun vardır. Sıvı metal sürmeye korkuyosan iyice temizle, termal macun sür. Sıcaklıklar düzelir

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Muhammed Çelik
Önerim temiz bir win10 kur öyle testleri tekrar yap. Hala sorun devam ediyorsa şarj adaptöründe de bir sorun olabilir onu test et
Bi denerim hocam teşekkür ederim

Sıvı metal de bir sorun vardır. Sıvı metal sürmeye korkuyosan iyice temizle, termal macun sür. Sıcaklıklar düzelir
Hocam ısınma sorunu yok dedim ama pc şu an sessiz modda ve yük altında değil ama 65 dereceleri yeniden gördü sanırım haklısınız termal macun şart teşekkür ederim

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Muhammed Çelik
Eski roglarda sıvı metal yok. Termal macun sürülmesi gerekiyor sıvı metal daha önce uygulamamış biri için çok riskli.
Hocam eklediğim görselde sıvı metal amblemi var

Ekler

• 20241003_015336.jpg
    20241003_015336.jpg
    1.6 MB · Hit: 13

aquafire

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Burak Ünal
Instagram
brkunall4
Steam
etriker
Discord
AquaFire#4957
4 yıldır kullanıyorsan kesinlikle termalini değiştir. Sıvı termal kullanacaksan dikkatli ol. Anakart veya işlemci çok ısındığı için kendi kendine performans düşüşü yaşıyorsundur.

Top Bottom