Evet fırsatçılık yoksa stok ile alakalı değilÇünkü talep çok fazla TR de, herkes 7800x3d işlemcili sistem topluyor. Adamlarda zam yaptı.
(Cinebench R23 sonuçlarında da gösterilmiş gibi görünüyor . Bu son rakamlara göre, 9800X3D, Cinebench R23 Çok Çekirdek testinde 23.317 puan aldı. 7800X3D'deki 18.243 puanla karşılaştırıldığında, %28'lik büyük bir performans artışı. Aynı şekilde, saat hızının kritik olduğu Cinebench Tek Çekirdek testinde %18'lik bir artış var ve 9800X3D'nin 7800X3D'deki 1.822 puana kıyasla 2.145 puan aldığı bildiriliyor. )Yakında 9800X3D’nin çıkması bekleniyor, hatta söylentiler Ekim sonunu işaret ediyor. Ama gelen bilgilere göre 9800X3D’nin oyun performansı, 7800X3D’yi beklenildiği kadar aşamıyor. Öte yandan Intel cephesinde işler pek iyi değil; işlemcileri hem daha pahalı hem de daha sıcak çalışıyor, üstelik ellerinde kalma riski de var. Tüm bunları düşündüğümüzde, oyun için en mantıklı tercih hala 7800X3D gibi görünüyor. Dolayısıyla tüm dünyada 7800X3D'ye olan talep fazla.
Oha 13 k ya aldım ben ama mükemmel işlemci ayarlarını yapamadım çok fırsatım olmadı çokta anlamıyorum ama olağan haliyle bile iş görüyor tek farkı atı eşşek gibi kullanmamBu işlemciye ne oldu da binada stoklar bitti fiyatları yükseldi. Temmuz ayında 12700tl olan işlemci şuan 23k civarında. Anladık serbest piyasa varda bu kadarda karaborsa cılık olmaz ki.
yani bu yorumun neresinden tutsam elimde kalıyo o kadar komik ki. iş için üretilmemiş bir işlemciyi cinebench skorlarıyla kıyaslamışsın. türkiyede cinebench skorları ve işlemcilerin iş performansı insanların sadece %2'sinin falan umrunda. 7800x3d ye 12k-13k iken almaya değmez demişsin. herhalde işlemci tarihinin fiyatını en hakeden işlemcilerinden birine bunu söylemişsin. ne aldın fiyatına değecek 7500f mi aldın , öyle gözüküyo çünkü. 7800x3d sadece tdp değeri ile bile harcadığı elektrik dolayısıyla 2-3 yıllık kullanım baza alındığında fiyatını misli misli misli hakeden bir işlemci. 12k iken alamamana çok üzüldüm. bu saatten sonra da alamassın zaten iyi olmuş sana xD(Cinebench R23 sonuçlarında da gösterilmiş gibi görünüyor . Bu son rakamlara göre, 9800X3D, Cinebench R23 Çok Çekirdek testinde 23.317 puan aldı. 7800X3D'deki 18.243 puanla karşılaştırıldığında, %28'lik büyük bir performans artışı. Aynı şekilde, saat hızının kritik olduğu Cinebench Tek Çekirdek testinde %18'lik bir artış var ve 9800X3D'nin 7800X3D'deki 1.822 puana kıyasla 2.145 puan aldığı bildiriliyor. )
sızıntılar da böyle diyor böyle fark varsa zaten 7800x3d alan olmaz daha çünkü fahiş fiyata satışta olduğu için insanlar yeni çıkana daha çok yönelecektir 7800x3d 12-13k civarındayken bile almaya değmez diye almadım bu fiyata alan var mı gerçekten merak ediyorum
28 32 k arası çıkar zHocam tahmini ne kadar fiyata çıkar bir bilgin var mı?.
Mesaj otomatik birleştirildi:
9800X3d
Hocam tahmini ne kadar fiyata çıkar bir bilgin var mı?.
Yorumu ben yapmadım yurtdışı kaynaktan alıntıladım özellikle senin gibi insanlar anlasın diye ( ) işaretle parantez içine aldım ama yine anlamamışsın sızıntı olduğu söyleniyor kendim yazmadım yaniyani bu yorumun neresinden tutsam elimde kalıyo o kadar komik ki. iş için üretilmemiş bir işlemciyi cinebench skorlarıyla kıyaslamışsın. türkiyede cinebench skorları ve işlemcilerin iş performansı insanların sadece %2'sinin falan umrunda. 7800x3d ye 12k-13k iken almaya değmez demişsin. herhalde işlemci tarihinin fiyatını en hakeden işlemcilerinden birine bunu söylemişsin. ne aldın fiyatına değecek 7500f mi aldın , öyle gözüküyo çünkü. 7800x3d sadece tdp değeri ile bile harcadığı elektrik dolayısıyla 2-3 yıllık kullanım baza alındığında fiyatını misli misli misli hakeden bir işlemci. 12k iken alamamana çok üzüldüm. bu saatten sonra da alamassın zaten iyi olmuş sana xD
peki sana tek bir soru sorucam çok merak ettiğimden. 7800x3d 12000 tl iken. senin için almaya değmez olmasının sebebi neydi. cidden çok merak ettim. yani şu an dünya çapında işlemci sold out. o kadar fiyat peformanstı ki 12k tl bandındayken. sen mesela neden beğenmedin. iş için alıyo bu adam desem ekran kartın 7900gre yani workstation kuran bir adam 7900 gre kullanmaz.Yorumu ben yapmadım yurtdışı kaynaktan alıntıladım özellikle senin gibi insanlar anlasın diye ( ) işaretle parantez içine aldım ama yine anlamamışsın sızıntı olduğu söyleniyor kendim yazmadım yani
Ben kendi açımdan kararsız kaldım foruma sordum oynadığım oyun valorant çoğu kişi aşırı hikaye oynamıyorsan gerek yok filan dedi baktığım zaman da alsam da değişen bir şey olmayacaktı benim için 5k kendi işlemcimi satıyordum alıcı da buldum üstüne 7.500 ekleyip alıcaktım forumda da gerek yok dendiği için almadım yine olsa yine almam başkası için illa ki fark yaratır arada performans farkı var fakat bu fark valoratta bir işe yaramazpeki sana tek bir soru sorucam çok merak ettiğimden. 7800x3d 12000 tl iken. senin için almaya değmez olmasının sebebi neydi. cidden çok merak ettim. yani şu an dünya çapında işlemci sold out. o kadar fiyat peformanstı ki 12k tl bandındayken. sen mesela neden beğenmedin. iş için alıyo bu adam desem ekran kartın 7900gre yani workstation kuran bir adam 7900 gre kullanmaz.