Neler Yeni

Uykumu alamıyorum ne yapmam gerekiyor?

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,031
İsim
Qwerty1029384756

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,635
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Almayayım. 7/9 dediğim yetişkimler için. Ergenler için en az 8 çocuklar içinde en az 9 veya 10 saat diye biliyorum.
Ne 10 saati o kadar değil çocuklar 9 saat en az demek de yanlış yani 12 saat uyuyorsa da sıkıntı yok demek olur fazla uyumak iyi değildir tabi kişiden kişiye değişir ama bunda da olduğu gibi herşeyin fazlası zarardır

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,031
İsim
Qwerty1029384756
Ne 10 saati o kadar değil çocuklar 9 saat en az demek de yanlış yani 12 saat uyuyorsa da sıkıntı yok demek olur fazla uyumak iyi değildir tabi kişiden kişiye değişir ama bunda da olduğu gibi herşeyin fazlası zarardır
Yine kişiden kişiye değişir. Önerilen uyku zamanı söylediklerim.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,635
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Yine kişiden kişiye değişir. Önerilen uyku zamanı söylediklerim.
Doğrudur tabi değişebilir hatta 5 saat bile uyku yetebiliyor kimi zaman ben bir ara 5 saat yatmıştım şehir dışından geç geldiğimiz için ama sabah yine dinç kalktım yatmadan önce yedikleriniz doğrudan etkiliyor ona çok dikkat edin

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,031
İsim
Qwerty1029384756
Doğrudur tabi değişebilir hatta 5 saat bile uyku yetebiliyor kimi zaman ben bir ara 5 saat yatmıştım şehir dışından geç geldiğimiz için ama sabah yine dinç kalktım yatmadan önce yedikleriniz doğrudan etkiliyor ona çok dikkat edin
Bence onun sebebi 3-4 saat uykuyu vücut "kestirmek" olarak algılıyor.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,635
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Bence onun sebebi 3-4 saat uykuyu vücut "kestirmek" olarak algılıyor.
Yok dedim ya biyolojik olarak her beden farklı kimisine yetiyor benim gibi hem yoğun çalışıyorum hemde iş çıkışı spora gidiyorum suanlık sıkıntım hiç olmadı Allah a şükür

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
328
İsim
Tekin Ayber
6-7 iyidir, fazla uykunun hem kötü sebepleri hem de kötü sonuçları olur. Uzmanlara bakarsan herkes başka telden çalıyor, bir uzmanın dediğini bir uzmanınki tutmuyor. 6 saat bence de en iyisi ama uykunu ayarlamanın tek yolu ya ders çalışmak ya da işte çalışmak yani ciddi ve yararlı bir işte çalışmak, öyle bir gün çalışayım 2gün dinleneyim yok. Sanki üniversite sınavına çalışıyormuş gibi ders çalış veya işte çalışıyormuş gibi kendine meşgale bul. Günün sonunda yorulduğunda mışıl mışıl deliksiz uyursun ve erken kalktıkça da ritmini bulursun. Yani ölü gibi kalkmazsın. Senin vücut pas tutmuş olabilir. Biraz çalışma ile kendine gelirsin.

FurkanIIy

80+ Bronze
Selam arkadaşlar bugünlerde pek uykumu alamıyorum geç saatlerde uyanıyorum ve çok yorgun gibi hissediyorum kendimi bunun için bir öneriniz varmıdır?????
Uyumadan en az 1 saat önce bilgisayar, telefon gibi şeyleri kapat. Sigara içme. Uyumadan 6 saat öncesinde kafein alımını bitir. Ayrıca gün içerisinde sağlıklı beslenmek ve su içmek de uyku kalitesini önemli ölçüde etkileyecektir.

Fırhorse Sobutmoon

80+ Bronze
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
Ad
Hocam gün içinde az hareket ediyorsanız vücutta daha az enerji üretiyor diye biliyorum

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,375
İsim
Ahmet Sevinç
okulda uyu bence zaten boş bir kurum öğrenciysen tabi

bahtsizbedevi23

80+ Bronze
Selam arkadaşlar bugünlerde pek uykumu alamıyorum geç saatlerde uyanıyorum ve çok yorgun gibi hissediyorum kendimi bunun için bir öneriniz varmıdır?????
Uyuma saati ile alakalı olabilir. Eğer saat 9-10 gibi uyursan 4-5 saatlik uyku Bile yeterli olur. Bu saat aralığında vücut melatonin hormonu üretiyor ama belli şartları var bunun karanlık ortam vs. Yaşlı insanlara bu kadar erken yattığı için sabah namazından önce kalkıyorlar mesela 7-8 saat uyuyan yaşlı insan neredeyse yok.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe
Kimisine 6 saat yetiyor ben çok yatamıyorum yapım öyle değil 12.30/1 gibi yatıyorum 7:15 de kalkıyorum yorgun vs de olmuyorum üstüne spor da yapıyorum biraz hormonlar ile de ilgili misal yatmadan 2 saat önce yemeği kesmek gerekiyor sakin ve boş mide ile yatmak gerekiyor gece yatmadan da çeşitli bitki çayları var onu içerseniz deliksiz güzel bir uyku çekersiniz ama en önemlisi yatağın kalitesi kaliteli vücudun şeklini alan bir yatak seçerseniz yine kaliteli uyku yaşarsınız uyku kaliteniz iyiyse 6 saat gayet yeterli olur
Hocam bende 7 saaten az uyursam tamam ayakta oluyorum ama resmen günü idare ediyorum -tabiri caizse-
Ben kendimde klasik bir yöntem denedim ve işe yaradı, Saat 12 den önce (Tercihen 10-11 gibi) yatmak, 6 da kalkmak. 10-6 uykusu, 8 saat benim için ideal. Zaten Doktorlarda 12'den önce yatılmasını tavsiye ediyor. 12'den önce yatmak hedefiniz olsun. Kahve çayı birkaç saat önce kesin, Yatmadan önce gerdirme hareketleri ile Vücüdünuzu gevşetip öyle yatmayı deneyin. Fark olacağını düsünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,864
Üyeler
164,738
Son üye
soloqqer
Top Bottom