Turuncu sitedeki amazon olaylarından ve botlarından gına geldiği için burayı keşfettim, arada bir sıcak fırsatlara ve donanım konularını okuyup çıkıyordum sadece 1-2 aydır, üye olmuyordum ancak sırf bu konuda ki yorumları görünce cevap yazmak için üye oldum, vesile olan arkadaşlara teşekkür ederim.
Eğer ürün yerleştirmesi falan yoksa, Dahua çalışanı değilseniz muhabbet nerdeyse Şahan'ın Cevizkıran'da ki dünya aslında dönmüyor mu skeci gibi
Bir çipin kalitesini ne belirliyor tam olarak arkadaşlar? Ve bu çipler hakkında ki bilgi ve tecrübeniz neye dayanıyor?
Ağzı olan konuşuyor gerçekten, hani bütçe odaklı sistemlere tavsiye edersin kabul, üstteki arkadaş gibi 2-3 yıl götürsün yeter dersin kabul, ne kadar ekmek o kadar köfte ne güldürür ne öldürür dersin yine tamam ama götürüp Samsung'dan Micron'dan hiç bir farkı yoka da getirmezsin yuh artık yani. Intel'de 1.4nm üretim yapan mühendislerde yok bu özgüven valla helal olsun. Aynen bütün gezegen çay makinesi üreten çinli rami kullanmadığı için enayi, bir akıllı sizsiniz, siz akıllı değil fakirsiniz arkadaşlar. Paranız yetmediği için kamera üreticisinin ramini alıyorsunuz. Olabilir alınabilir, ama buraya artısını eksisini adam gibi yazın. Fakir olabilirsiniz ama cahil olmayın. Bir de bu cehaletinizle ego sahibi olduğunuz zaman dışarıdan bakınca acınacak halde görünüyorsunuz. Neyse ki iki üç tane bilgi sahibi arkadaş çıkıp uyarmaya çalışmış, bir de üstüne kendilerince onları da linçlemiş örgütlü cehalet
Sizin mantığınızla Bugatti Maserati de aynı işi yapıyor Broadwayde gidin broadwaye binin olm enayi misiniz bir sürü para veriyorsunuz arabalara hatta at arabası alın motora ne gerek var sonuçta sistem çalışsın yetmez mi? A'dan B'ye gitmek değil mi amaç?
Neyse sonuç olarak dileyen dilediğini alır kullanır. Ama okuyanlar bilsin ki kullanmadan önce elinizdeki ramin kullanım ömrünün kısa olacağını, ve sistemde olası stabilite sorunlarına yol açabileceğinin farkında olun. Mavi ekranlar uçuşmaya başlarsa satın kurtulun, bu sefer kombiciden veya tost makinecisinden şanısınızı deneyin.
Aşağıdaki arkadaşlara düzgün yönlendirmeleri için kendi adıma teşekkür ederim.
Sağlıcakla
bu ürünün daha resmi bir web sitesi bile yok, en azından ben bulamadım. ramlerin datasheet'leri mevcut değil, hangi profillerde çalışıyor bilinmiyor. her intel ve amd işlemcilerde çalışacağının garantisi yok hangi anakartları destekliyor hangi platformları destekliyor? güvenlik kamerası üreten bir firmanın ramini mi almak istersin, yoksa 30 küsür yıldır dram üreten bir firmadan mı? satıcı zaten allaha emanet, bu durumları referans alırsan RGB diye bunu mu tercih edersin yoksa gskill mi? ram yongalarında bir sorun olursa zaten muhattabın yok iade edemezsin garantisi yok kabul edin, satıcının kimseyi zan altında bırakmak istemem ama sikayetvar sayfasını okumanızı öneririm.
Dahua çinli bir üretici güvenlik kamera markası diyebiliriz. Ramlerinde hangi marka çip kullandıkları belirsiz. Redditte vs. hic bir inceleme yok. Kaliteleri hakkında hiçbir argüman veri yok.
Vatan indirimlerindeki g-skill ramleri almak çok daha mantıklı olacaktır çünkü samsung çiplere sahip. Ram alırken ya samsung yada micron çipli markaları tercih etmekte fayda var ileride sorun yaşamamak adına. Sistem kararsızlığı mavi ekran vs gibi. Aralarında uçurum bir fiyat farkı yok marka ve daha stabil olanı alın. Eğer ışık olmadan duramam yanar dönerli olsun diyorsanız tercih sizin ben şahsen ışıkmış rgb falanmış önemsemem içeriğine ve çip kalitesine bakarım.