Neler Yeni

Öneri İnsan Gözü 240hz Üstünü Algılayabilir Mi?

Mousakfa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Mustafa Ölçer
boş işler hepsi gereksiz yere para tuzağı bence e sporculara sor istersen önemli olan birtek monitörün tazeleme hızlı değil o tazeleme hızının sana katacağı detayı odaklı bir şekilde algılayabilmen buda odak kasmadan geçer yani odağın ne kadar iyiyse sende bi o kadar iyisin demektir oyun içinde antrenmanlar yapmak odağını geliştirmek reflexleri iyileştirmek daha çok şey katar e sporculara sorsak dahi sana bunu diyeceklerdir çoğu e sporcu 240hz kullanıyor hayla 540hz çıkmasına rağmen dediğim gibi önemli olan odaktır elini karşına tut ve sağa sola salla.olduğu yerde elinin hareket hızı bulanık gözükecektir buda senin odağınla alakalı bir şey demektir yani istersen elinin altında 4k mouse 2k klavye 540hz monitörün olsun iyi oynayamıyorsan odağın kas hafızan reflexlerin iyi değilse standart olarak elinin altında 165-240hz arası 2k mouse 2k klavye olan ama odaklanma konusunda antrenmanlar yapan reflexini ve kas hafızasını geliştirmiş birisine hayli hayli açık ara fark ile yenilirsin 240hz ile 540 veya 1000hz arasındaki o o detay farkını insan gözü ve 1080p çözünürlük ile oyun esnasında fark edemezsin sadece zihinsel olarak onun hissiyatını yaşarsın e sporcuların monitöre yaklaşmalarının nedenlerinden biriside budur düşük çözünürlük ile büyük ekran oranı ile cs-go gibi oyunları oynamalarının nedeni budur yok araştırmalarda şu kadar ghosting var şu tepkime süresi falan bunları 20-30x yavaşlatmalarda fark edebiliyorsun sonuç olarak 165-240hz sağlam bir panele sahip gerçek zamanlı düşük (mrpt) gecikme süresine sahip ghosting yaşatmayacak bir monitöre sahipsen gerisi biraz yalan sizlerin düşünceleri nedir?
önce 240hz i deneyip 165hz e geçince anlarsınız farkı gayet anlaşılıyor.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,035
İsim
Arda doğan

Owlore

80+
60'tan 144-165'e geçince alınan hissi hiçbiri vermiyor

E hocam 20Hz farkını bir zahmet göremeyin, hem de o kadar yüksek hertzlerde hiç göremezsiniz. 60-80 farkı bir nebze anlaşılır ama 180-200 imkansız.

Rakibi takip etmeniz daha kolay oluyor. Tabii ki o kadar yüklü miktarda para bayılmaya değer mi tartışılır. 540Hz gibi şeylere gerek var mı? Bana kalırsa yok. Ama keyfine bağlı, paran boldur yapıştır geçsin ne olacak, fazla hertz göz çıkartmaz.
He onu demek istedim 180den sonrası farketmiyor arada 20 olduğu doğrudur ama 180 veya 200den sonrası farkedilmez diye düşünüyorum

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,035
İsim
Arda doğan

delPierro

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Hasan Alnıkara
Katılıyorum pixel farkı göze batıyor ve anlaşılıyor ama 240 üstü gereksiz geliyor. 175 üstü kullanmadım bence bu bile fazlasıyla yeterli.
şu arkadaşın direk ceza alması gerekli mesela bu forumda, ulan kullanmamışsın açık açık kullanmadım yazıyorsun sonra gelmiş gereksiz diyorsun.
gayette farkediliyor, 240'ta farkediliyor 360'da farkediliyor hepsini kullanan biri olarak, burda önemli olan aradaki akıcılık farkına fiyat farkı değermi, yok gereksiz, yok fark yok gibi cahilce yorumlarınızı kendinize saklayın

Başlıkta altta ayırdığım son satıra bakarmısınız
Orayı okudum hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

şu arkadaşın direk ceza alması gerekli mesela bu forumda, ulan kullanmamışsın açık açık kullanmadım yazıyorsun sonra gelmiş gereksiz diyorsun.
gayette farkediliyor, 240'ta farkediliyor 360'da farkediliyor hepsini kullanan biri olarak, burda önemli olan aradaki akıcılık farkına fiyat farkı değermi, yok gereksiz, yok fark yok gibi cahilce yorumlarınızı kendinize saklayın
Öncelikle kesinlikle hepsini denemişsindir diyorum ve 60 Hz laptoptan sonra internet kafede 200 Hz denedim arada muazzam fark vardı, ama 240 ve 360-540 arasındaki farkı anlayamazsın bile inanki, çok düşük hzden yükseğe geçmediğini sürece farkedilmez.ayrica insanlara cahil deme hakkını kim verdi sana kar tanesi?

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,035
İsim
Arda doğan
Başlığın son alt satırına bak aman aman hissiyat yok fark edilemez derece

coolsnow

80+
Olay motion blur ve pixel tepki süresi. 144Hz oled bir panel 0 motion blur yaşatacağı için 360Hz IPS panelden daha net görüntü verir. Aynı konu CRT ekranlar için de geçerli. Netlik olarak CRT>Oled>TN>IPS>VA. Yenileme hızında 200 üstü algılaman çok zor, 200 tane beyaz karenin arasına 1 siyah kare atsan algılayamıyorsun, bunun testleri mevcut.

delPierro

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Hasan Alnıkara
Orayı okudum hocam

Öncelikle kesinlikle hepsini denemişsindir diyorum ve 60 Hz laptoptan sonra internet kafede 200 Hz denedim arada muazzam fark vardı, ama 240 ve 360-540 arasındaki farkı anlayamazsın bile inanki, çok düşük hzden yükseğe geçmediğini sürece farkedilmez.ayrica insanlara cahil deme hakkını kim verdi sana kar tanesi?
ulan şaka mı yapıyorsun, 2k-240hz monitörümde oldu 1080-360 monitörümde şu anda 4k 144hz kullanıyorum. 60tan 144'e çıktıgındaki farkı hiçbir şekilde yaşamazsın zaten ama 240'ta 360ta gayet hissediliyor. burda boş yorum yapmaya gerek yok.

BabaVoss7

80+ Silver
Çelişki var burada,
Ben hayatımda hiç elma yemedim ama, armutun tadından yola çıkarak elmanın tadının kötü olduğunu söyleyebilirim.
Sizce de mantıksız değil mi?

Katılıyorum.
Optimum şu videosunda o duruma dikkat çekmişti diye hatırlıyorum:
2 monitörün de ghosting oranlarına bakıyordu, kendi yorumunu da katarak olayın yüksek hz değil, düşük gecikme olduğunu falan söylüyordu. Yanlışım da olabilir.
Uzun süre sahip olmadım ama arkadaşlar vs kullandım elbe t kral ahaklısın yabi belirtmemişim

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,035
İsim
Arda doğan
Orayı okudum hocam

Haklısın hem üslubu yanlış hemde bilgi 60hz:den 144 hz e geçince fark ediliyor 144hz'den 165hz'e geçincede aradaki ghosting ve akıcılık fark ediliyor 165hz'dende 240-265hz'e geçince yine akıcılık fark ediliyor ama 240-265hz'den 360 veya 540 a geçince insan fark edemiyor burdada daha yüksek hz seçmek yerine ortalama akışkanlıkda yani 165-265hz arasında daha gerçeğe yakın gecikme değerleri sunabilen sağlam panel seçmek gerekiyor

ulan şaka mı yapıyorsun, 2k-240hz monitörümde oldu 1080-360 monitörümde şu anda 4k 144hz kullanıyorum. 60tan 144'e çıktıgındaki farkı hiçbir şekilde yaşamazsın zaten ama 240'ta 360ta gayet hissediliyor. burda boş yorum yapmaya gerek yok.
Aynen kardeşim bende yedim👏 ayrıca bida tanımadığın insanlara cahilce konuşma benzeri saçma sapan laflar konuşma,konuşurkende üslubuna dikkat et yoksa bende dikkat etmem haberin olsun

Top Bottom