Ben de birilerine monitör aldırınca monitör menüsü konusunda bu sorunu yaşıyorum. 1 değil 3 değil 10 değil belki kaç defa...
Adama HDR'ı açma diyorum açıyor, yanlıs açtın diyorum dinlemiyor. Sonra gidip konu açip renkler gri oldu param boşa gitti diyor... Belki aynı şeyi 5 defa anlatıyorum 5 sefer uygulamıyor 5.de oldu teşekkürler diyip çekip gidiyor.
Diyorum ki sRGB açma, açıyor. X monitör çok daha canlıydı berbat bu monitör diyor. Yine o ayarı kapatmak için aynı şeyi sayfalarca yazmam gerekiyor.
Strobe açma diyorum açıyor. Sonra parlaklık düşük renkler cansız diyor. Devamını biliyorsunuz.
Bu monitörün ayarları kitli diyor. Ya bak bu ayarları kontrol et, bunlar kısıtlıyor diyorum. Baktım olmadı diyor ama ben biliyorum bakmadı/hepsine bakmadı. Sayfalarca yaz en sonunda en başta dediğimi düzgün deneyip çöz...
Çok çok çok yoruyor bu süreçler insanı. TR'de milyonluk Youtube kanallarının veremediği (vermediği) hizmeti buradan anında veriyoruz. Parasıyla alamaz. Bir de bir ton bunlarla uğraşıyoruz. Değer bilmemek bu gerçekten.
Ek not: Sıkıntı insanların bilmemesi değil dinlememesi. Burada konu sahibine laf atmadım gayet normal çözümüşler. Dert yandım sadece