Neler Yeni

Ekran Kartım Yük Altına Girmiyor.

Kwixys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Onur Akman
Öncelikle sistemim: RTX 4070S Ryzen 5 7600 16GB RAM
Normalde oyun testlerinde GTA 5'te ekran kartı 100% işlemci de 10% altında kullanılıyor ama benim bilgisayarımda ekran kartı 30%-40% arasında iken işlemci 50%-60% arası kullanıyor ve sorunun neyden kaynaklandığı hakkında en ufak fikrim yok.Yardımcı olursanız sevinirim.(işlemcinin dahili ekran kartını kullanıyor olabilirmi acaba)

Dahası  
Reaksiyon skoru
746
İsim
Yunus
Oyundan çıkınca harici ekran kartı kullanmıyor direkt tüm yük işlemciye biniyor gayet normal.

Kwixys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Onur Akman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyundan çıkınca harici ekran kartı kullanmıyor direkt tüm yük işlemciye biniyor gayet normal.
Oyundan çıkınca bir problem yok zaten oyun oynamıyorken sadece işlmeci kullanıyor ama bu değerler oyunu oynarken.
Hayır bide o değil işlemci dar boğaz yapsa bu kadar yapamaz güçsüz değil çünkü işlemci.

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Burhan Bey
Dahili grafik birimini kullanabilmeniz için görüntü çıkışını anakarttan alıyor olmanız gerekir, görüntüyü nereden alıyorsunuz? Görüntü kablosu nereye bağlı?

Kwixys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Onur Akman
Dahili grafik birimini kullanabilmeniz için görüntü çıkışını anakarttan alıyor olmanız gerekir, görüntüyü nereden alıyorsunuz? Görüntü kablosu nereye bağlı?
Ekran kartına bağlı.
Ekran katımın normalde bellek hızı 21000MHz fakat oyundayken 10510MHz de sabit bu etkiliyor olabilirmi? Etkiliyorsa nasıl düzeltebilirim?

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Burhan Bey
Çekirdek ve bellek hızları, GPUınun üzerindeki yüke göre değişir, sabit değildir yani. 10 dakika Furmark testi çalıştırıp, değerleri takip edin, görsel paylaşırsanız da güzel olur.

Kwixys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Onur Akman
Çekirdek ve bellek hızları, GPUınun üzerindeki yüke göre değişir, sabit değildir yani. 10 dakika Furmark testi çalıştırıp, değerleri takip edin, görsel paylaşırsanız da güzel olur.

Furmark testi yaptım 21dk fakat ekran görüntüsü almaya çalıştığımda değerler gözükmedi ama size yazılı bir şekilde söyleyeyim.
Core speed 1500MHz üstüne çıkmadı. Bellek hızı 10501MHz üzerine çıkmadı kasine sabit kaldı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyunu oynarken dahili birimi kullanıyor olabilir. Harici ekran kartını kullanıp kullanmadığına gta 5 de oyun içi ayarladan bakar mısın bi.
VRAM 12GB yazıyo yani galiba ekran kartını görüyor.

Kwixys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Onur Akman
O zaman ekran kartını kullanıyor dediğin gibi ama böyle olmaması gerekir bunun içinde ddu ile sürücüleri kaldırıp tekrar kurar mısın.
Sürücüleri kaldırıp tekrar kurmayı bilmiyorum da önerebileceğin bir rehber videosu falan varmı?

sarlo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Özer Öngüç
Öncelikle sistemim: RTX 4070S Ryzen 5 7600 16GB RAM
Normalde oyun testlerinde GTA 5'te ekran kartı 100% işlemci de 10% altında kullanılıyor ama benim bilgisayarımda ekran kartı 30%-40% arasında iken işlemci 50%-60% arası kullanıyor ve sorunun neyden kaynaklandığı hakkında en ufak fikrim yok.Yardımcı olursanız sevinirim.(işlemcinin dahili ekran kartını kullanıyor olabilirmi acaba)
İşlemcin dahili grafik birimini (iGPU) kullanıyor olabilir.

Son düzenleme:

Kwixys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Onur Akman
Sorun tamamen ayarlarından kaynaklanıyor. Özellikle GTA 5'te grafik ayarlarını "Düşük'te" kullanırsan yük işlemcine binecektir. Ayarlarının hepsini yükseğe aldığın zaman yük ekran kartına binecek.

Hala binmiyorsa bir diğer çözüm NVE (Grafik paketi) kurmak. Oyuna NVE kurduğun zaman yükün ekran kartına binmemesinin ihtimali yok. Daha fazla yük istersen ENB'de (Grafik paketinin içerisinde yer alıyor) açabilirsin.
Ayarlarım en yüksekte ve benim sorunum ekran kartının yük altına girmeyip fps vermemesi. Normalde aynı ayarda RTX 4070 GTA 5'in oyun motorunun desteklemediği fps'ler veriyor. Fakat benim sistemimde aynı ayarda hem daha düşük kullanımda hemde daha düşük fps veriyor.

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Burhan Bey
Sistemi yeni mi topladınız? Daha önce normal çalışıyordu da şimdi mi bu şekilde çalışmaya başladı?

BIOS güncellemesi varsa yapın, arkadaşların da dediği gibi sürücüleri kaldırıp tekrar temiz bir kurulum yapın, Nvidia Denetim Masası uygulamasından ilgili performans ayarlarını yapmayı deneyin, aklıma bunlar geldi.

Top Bottom