• Asus Rog Strix B650E-E
• AMD Ryzen 7 7800x3D
• AMD RX 6900 XT Sapphire Toxic
• DDR5 32GB 6000MHz
• NZXT C750 Gold
• Arctic LF II 360
Bu sisteme sahibim. 7-8 aydır sorunsuz kullanıyorum. Ama birkaç gündür Wukong oyununu oynarken bir anda kesiliyor ve pc kapanıyor. İşlemciden olur diye bios ayarları sıfırladım, prime95 ile bir saat test yaptım sorun yok. Furmark ile teste başlar başlamaz aynı şekilde kapanıyor sistem. Voltaj düşürdüğüm de ise kapanmıyor. Bu sorunu daha önceden güç kaynağım yetmediği zaman yaşamıştım. Ama dediğim gibi aylardır kullanıyorum. PSU ölmüş mü demektir?
Hocam Öncelikle Tüm elektronik ürünler bir sorun olduğunda sonradan bozulabilir yani ne demek istediğinizi anlamadım ama PSU'lar kaliteye ve sertifikaya baglı dayanıklılığı ki sizin ki NZXT marka iyi bir marka ve Gold sertifikası var yani Gayet sağlam acaba Tek kanaldan az güçmü veriyor diye düşündüm ama Gold olduğuna göre yüksek verimlilik vermesi lazım
Yani kısaca Black Wukong Ağır bir oyun aynı şekilde Furmak testide Ekran Kartını tam yükye çalıştırır buda Yüksek watt değerlerine çıkmasına neden olur yani bir kaç Olasılık var
1-Tek kanaldan verdiği Watt ekran kartını beslemiyor olabilir araştırın
2. PSU Kalite Sorunu
Sorun: NZXT C750 Gold kaliteli bir PSU olsa da üretim hatası, eski veya bozuk bir ünite olabilir. Yetersiz voltaj çıkışı sistem kararlılığını etkiler.
Çözüm: PSU'nun farklı bir sistemde test edilmesi veya Tavsiyem garantisi varsa yolla Değiştirdisinler garanti kapsamında
3. Aşırı Isınma
Sorun: Furmark testi gibi yoğun yükler sırasında GPU veya CPU aşırı ısınabilir. Aşırı ısınma durumunda sistem bozulmaması,Yanmaması için otomatik olarak Koruma moduna geçip kendini kapatabiliyor
Çözüm:
Arctic LF II 360'ın doğru monte edildiğinden ve termal macunun düzgün uygulandığından emin olun.
Gpu Sıcaklıklarını kontrol edin Dereceleri nasıl vs. Anormal ısılar varsa Garantiye yollayın
4. Anakart veya BIOS Sorunu
Sorun: Anakart güç dağıtımında sorun yaşayabilir veya BIOS ayarlarında bir hata olabilir (ör. PBO ayarları, güç sınırları).
Çözüm: Anakart BIOS'unu güncelleyin ve güç sınırlarını kontrol edin.
5. Kablo veya Bağlantı Problemi
Sorun: PSU'nun GPU veya anakarta sağladığı kablolardan biri doğru oturmamış veya hasar görmüş olabilir.
Çözüm: Tüm bağlantıları kontrol edin, özellikle 8-pin GPU güç kablolarını. Çift kablo kullanımı şarttır.