Arkadaşlar bugün bu sorunun cevabına kendim ulaştım. Cihazın üst kısmında yeterli boşluğun olduğunu gördüm ve Arctic Liquid Freezer III 360 mm ARGB sipariş verdim. Bugün elime ulaştı ve elim aşina olduğu için hızlıca montajını yaptım. Ardından da 3 farklı stres testiyle ve de valorant oyununda sıcaklıkları kontrol ettim. Kurulum son halleri ve sıcaklık test sonuçlarını görsel olarak aşağıya bırakıyorum. İşlemcim Ryzen 7 7700x ve sonuçlar şöyle:
Cinebench r23te maksimum 83.6, aida 64te maksimum 93.1, cpu-z de ise maksimum 85.8 derece idi. Cinebench ve cpu-z tatmin ederken aida 64te 93 dereceyi görmesi şaşırttı. Dünyanın en iyisi denilen işlemciyle bile bu sonuçları almak garip oldu doğrusu. Bu arada işlemcim stok halde. OC yapmayı pek bilmiyorum. İnternette örnekler var ancak hangisi en iyisidir. Neyi denemeli varsa önerisi olan denerim. Curve optimizer -20 yapıp, pbo enhancement 1 i seçmek mi lazım fikri olan varsa bekliyorum.
Sonuç olarak evet bu kasaya görsellerde de olduğu gibi 360mm hatta en babası (radyatör kalınlığı diğerlerinden 1 cm fazla olmasından dolayı) Arctic Liquid Freezer 360mm rahat bir şekilde sığdı. Kasanın üretici sitesinde bile üst tarafa 240mm yazılması resmen amatörlük. Kendilerine de bu durumu yazacağım. Hepinize iyi forumlar dilerim.