Neler Yeni

Yeni toplayacağım sistemde kasa , fanlar ve sıvı soğutucu değiştirilmeli mi ?

Alsancak1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
deniz
Arkadaşlar öbür ay RTX 5090 ve 9950x3D'den oluşan bir sistem toplayacam fakat bir konuda kararsız kaldım. Alt kısıma şuanki kasamın fotoğraflarını bıraktım. Gördüğünüz üzere kasa biraz çirkin duruyor veya bana öyle geliyor. Sizce yeni toplayacağım sistemde kasayı , fanları ve sıvı soğutucuyu değiştirmeli miyim ? Şuanki kasam phanteks p600s. Şuanki sıvı soğutucum arctic II 360 mm. Şuanki fanlar ise ön taraftakiler akasa 14 , üsttekiler lianli p28 , arkadaki arctic bionic f140.

Bu parçalar çirkin duruyor ve değiştirmelisin derseniz alt tarafta linkini atmış olduğum parçaları alacam. Fakat totalde 36 bin TL vermem gerekecek sırf estetik için . Eğer gerek yok derseniz üstte yazmış olduğum parçaları yeni sisteme taşıyabilirim ve 36 bin TL cebimde kalır.

Sizce ne yapmalıyım ?

Değiştirmeye karar verirsem alacağım parçalar :

Kasa = 7 bin TL

fanlar x 7 adet = 13 bin TL

sıvı soğutucu = 16 bin TL

Totalde 36 bin TL yapıyor.

Ekler

• 1-min.jpg
    1-min.jpg
    1,001.9 KB · Hit: 40
  • IMG_20241207_163527_130-min.jpg
    IMG_20241207_163527_130-min.jpg
    777.9 KB · Hit: 37
  • IMG_20241207_163536_140-min.jpg
    IMG_20241207_163536_140-min.jpg
    1.2 MB · Hit: 35

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
714
İsim
Rüveyda Akın
Paran varsa NZXT H5 FLOW veya H7 falan al. On numara kasadır ikisi de. GT502 de düşünülebilir. Lian Li Dynamic Evo da beğenebilirsin. Fan olarakta Lian Li Unifan alırsın. Dün tanesi 600'den satılmıştı İncehesap Gaming Gecesinde.

Alsancak1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
deniz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Paran varsa NZXT H5 FLOW al. On numara kasadır. Fan olarakta Lian Li Unifan alırsın. Dün tanesi 600'den satılmıştı İncehesap Gaming Gecesinde.
Hocam para var aslında fakat gerek var mı onu bilemedim. Yani sizce çirkin mi duruyor bu haliyle ?

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
714
İsim
Rüveyda Akın
Hocam para var aslında fakat gerek var mı onu bilemedim. Yani sizce çirkin mi duruyor bu haliyle ?
Hocam o tamamen seninle alakalı bir şey. Ben böyle de kullanırım benim için görüntünün önemi yok dersen alma boşver onun yerine git altın al. Şahsen kendi adıma konuşacak olursam böyle bir bilgisayarım olsa açıkçası üzülürdüm. Çünkü ben daha çok beyaz, temiz görünümlü ve sade kasalı sistemlere özeniyorum.

maxresdefault.jpg

slayer721

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
Emirhan Özkan
Arkadaşlar öbür ay RTX 5090 ve 9950x3D'den oluşan bir sistem toplayacam fakat bir konuda kararsız kaldım. Alt kısıma şuanki kasamın fotoğraflarını bıraktım. Gördüğünüz üzere kasa biraz çirkin duruyor veya bana öyle geliyor. Sizce yeni toplayacağım sistemde kasayı , fanları ve sıvı soğutucuyu değiştirmeli miyim ? Şuanki kasam phanteks p600s. Şuanki sıvı soğutucum arctic II 360 mm. Şuanki fanlar ise ön taraftakiler akasa 14 , üsttekiler lianli p28 , arkadaki arctic bionic f140.

Bu parçalar çirkin duruyor ve değiştirmelisin derseniz alt tarafta linkini atmış olduğum parçaları alacam. Fakat totalde 36 bin TL vermem gerekecek sırf estetik için . Eğer gerek yok derseniz üstte yazmış olduğum parçaları yeni sisteme taşıyabilirim ve 36 bin TL cebimde kalır.

Sizce ne yapmalıyım ?

Değiştirmeye karar verirsem alacağım parçalar :

Kasa = 7 bin TL

fanlar x 7 adet = 13 bin TL

sıvı soğutucu = 16 bin TL

Totalde 36 bin TL yapıyor.
gereksiz pahalı gibi sıvı soğutucu değişmene gerek yok

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
Ümit

MovesLikeJaggeR

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
İSRAFİL GÖKBURUN
Kasa h9 flow alabilirsin kablolaması falan en iyilerindendir ayrıca lianli infinity set kullanıyorum onu alıyorsan soğutucuyu da aynı galahad 2 lcd infinity al set olsun derim örnek istersen resim atabilirim

MovesLikeJaggeR

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
İSRAFİL GÖKBURUN

Ekler

• pc.jpg
    pc.jpg
    106.5 KB · Hit: 16

Örümcek Adam

80+ Bronze
hocam sistemin soğutmasından memnunsanız bence gereksiz harcama olur.

Galvatron

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Cengiz Karaköseoğlu
Hocam o tamamen seninle alakalı bir şey. Ben böyle de kullanırım benim için görüntünün önemi yok dersen alma boşver onun yerine git altın al. Şahsen kendi adıma konuşacak olursam böyle bir bilgisayarım olsa açıkçası üzülürdüm. Çünkü ben daha çok beyaz, temiz görünümlü ve sade kasalı sistemlere özeniyorum.

Alıntıyı görüntüle
Knk bu setup çok güzel ama şöyle bir şey var. Bu çirkin görünen ( tam olarak çirkin degil parça görüntü uyumsuzluk ) sistem ile temiz görünen sistemin performansı aynı olsa aralarında fiyat farkı baya fazla olur. Diyelim 4070 sistem aynı işlemci ve hemen hemen aynı parçalar birisi 40k tutarken beyaz sistem 55-60 tutacak

Alsancak1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
deniz
Knk bu setup çok güzel ama şöyle bir şey var. Bu çirkin görünen ( tam olarak çirkin degil parça görüntü uyumsuzluk ) sistem ile temiz görünen sistemin performansı aynı olsa aralarında fiyat farkı baya fazla olur. Diyelim 4070 sistem aynı işlemci ve hemen hemen aynı parçalar birisi 40k tutarken beyaz sistem 55-60 tutacak
Evet hocam orası öyle zaten. Yani gerek yok mu diyorsunuz extra harcamaya. Sadece ihtiyacım olan parçaları alıp geçebilirim. Kasa , fanlar ve sıvı soğutucuyu da kullanmaya devam ederim.

Galvatron

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Cengiz Karaköseoğlu
Evet hocam orası öyle zaten. Yani gerek yok mu diyorsunuz extra harcamaya. Sadece ihtiyacım olan parçaları alıp geçebilirim. Kasa , fanlar ve sıvı soğutucuyu da kullanmaya devam ederim.
Burda önemli olan performans. Kasa yı bir kenara koyup monitörü izleyeceksin. Bence gerek yok . Ama yok bende para çok nereye harcıyacamı bilmiyorum. Diyorsan çek bir beyaz set.

MovesLikeJaggeR

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
İSRAFİL GÖKBURUN
Burda önemli olan performans. Kasa yı bir kenara koyup monitörü izleyeceksin. Bence gerek yok . Ama yok bende para çok nereye harcıyacamı bilmiyorum. Diyorsan çek bir beyaz set.
Para çoktan ziyade zevk meselesi ben sırf beyaz diye belki 20 25k para verdim fanları falan her şeyi ona göre dizdim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,119
Üyeler
163,779
Son üye
asaletemre
Top Bottom