Neler Yeni

Tüketici misli ile değişim

Bys1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Behçet yiğit solmaz
Merhaba.
Apple’ye 20 günlük iphone 14 plus telefonumdaki arıza için tüketici hakem heyetine başvurdum ve misli ile değişim talebim onaylandı.
Apple şimdi arıyor, değişim cihazı yollayacağını söylüyor. Ben kapalı kutu, bu telefonu nasıl aldıysam aynı şekilde bir cihaz istiyorum ancak vermiyorlar. Benzer durumu yaşayan var mı ? Ne yapmam gerekir ?

floscy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
518
İsim
Emre Efe
icraya ver

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Serdar Akyaka
Değişim cihazı derken kutusuz ürün mü yollayacaklarmış? Öyle bir dünya yok. Kapalı kutu sıfır ürün vermek zorunda. İcra takibi başlatabilirsin.

floscy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
518
İsim
Emre Efe
Değişim cihazı derken kutusuz ürün mü yollayacaklarmış? Öyle bir dünya yok. Kapalı kutu sıfır ürün vermek zorunda. İcra takibi başlatabilirsin.
baska kisilerden gelen swap urun oluyor onceden problemi varmis servis kapsaminda duzeltilmis cihaz oluyor degisim cihazi
Mesaj otomatik birleştirildi:

iphone 14 plus hala uretiliyor mu bilmiyorum ellerinde sifir stok kalmadigi icin buyuk ihtimalle degisim cihazi gondermek istiyorlar sirf 15 cihaz vermemek icindir tahminimce

Bys1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Behçet yiğit solmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
baska kisilerden gelen swap urun oluyor onceden problemi varmis servis kapsaminda duzeltilmis cihaz oluyor degisim cihazi

iphone 14 plus hala uretiliyor mu bilmiyorum ellerinde sifir stok kalmadigi icin buyuk ihtimalle degisim cihazi gondermek istiyorlar sirf 15 cihaz vermemek icindir tahminimce
Sıfır ürün hala var satışlarda heryerde

Kendine özel kutusunda cihaz diyor ama ben kapalı kutu istediğimi belirttim. İcraya verirsem istediğim sonuca ulasır mıyım ve süreç ne kadar sürer acaba ?

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Serdar Akyaka
Sıfır ürün hala var satışlarda heryerde

Kendine özel kutusunda cihaz diyor ama ben kapalı kutu istediğimi belirttim. İcraya verirsem istediğim sonuca ulasır mıyım ve süreç ne kadar sürer acaba ?

Para iadesi olsa icra işi çok basit ama değişim söz konusu olunca süreç nasıl işliyor emin değilim. Benim de bir değişim işim var. Burada yazana göre icra dairesi ürünü senin adına onlardan alıyor. Eğer satıcının elinde ürün yoksa borç, paraya çevriliyor.

Belirtmek isteriz ki, taşınır tesliminde uygulamada en çok karşılaşılan yeterli yasal düzenlemeler olmaması nedeniyle Yargıtay içtihatları ile çözümlenmeye çalışılan ilama konu taşınır malın veya misli eşyanın borçlunun elinde olmaması ve taşınır malın değerinin ilamda yazılı olmamasıdır.
Bu halde, teslimine hükmolunan malın değeri ilamda yazılı değilse; iki ihtimal söz konusu olacaktır. Şöyle ki;

a. Alacaklı ile borçlu taşınır malın değeri üzerinde anlaşırlarsa, borçlu bu anlaşılan miktar parayı ödemek suretiyle taşınır teslimi borcundan kurtulur.

b. Alacaklı ile borçlu taşınır malın değeri üzerinde bir anlaşmaya varamazlarsa, yani bu değer ihtilaflı ise, bu halde taşınır malın değeri icra müdürü tarafından takdir olunur. İcra müdürü, taşınır malın değerini haczin yapıldığı tarihteki rayice göre takdir eder (m.24/f.4)

İcra müdürü, taşınır malın değerini takdir ederken, malın değerini borsa veya ticaret odalarından, bu kuruluşların bulunmadığı yerlerde, kendisi tarafından seçilecek bilirkişiden sorar ve alacağı cevaba göre taşınır malın değerini belirler (m.24/f.5) ve bu bedeli bir muhtıra ile borçludan ister.

Kaynak: https://www.ozgunlaw.com/makaleler/...nu-24-maddesi-kapsaminda-icraya-konulmasi-206

Son düzenleme:

şahin doğan

80+ Platinum
Apple hiçbir zaman sorunlu ürün değişiminde 0 kapalı kutu vermiyor. 14 Plus hala üretiliyor ama sana 15 verme gibi bir durumları yok zaten.

Top Bottom