Neler Yeni

Asla Mükemmelliğe Ulaşamayan Toplama Bilgisayarlar

omeryavuz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ömer Yavuz
Selamlar dostlar, ben de bu forumdaki bir çok insan gibi teknolojiye ilgiliyim ve bilgisayar toplama dönemindeyim. Onlarca bilgisayar toplama videosu izledim, yüzlerce burada açılmış konuları okudum, başka forumlarda da gezindim ve şunu gördüm ki Dünya üzerinde yapılmış hangi toplama bilgisayarı olursa olsun, en pahalısı veya en ekonomiği, muhakkak eleştiriye maruz kalıyor. Az önce tüm ekipmanlarını high-end alan birinin videosunu izledim ve altındaki yorumlar beni şok etti. Yorumlardan biri şöyleydi: "İşlemci olmamış oyun performansı berbat ötesi fiyatına göre onun yerine Ryzen 9 9950X veya 9950X3D beklenip kullanılabilirdi. Ekran Kartı ŞU ANLIK en güçlü olmasına rağmen 2025 Ocak ta 5090 lar çıkıyor 5090 beklenip alınabilirdi."

Yani adam olmayan ekran kartının neden sisteme eklenmediğini yazıyor :). Ne yazık ki ülkemizde eleştiri kültürü hiç gelişemedi ve günden güne de kötüye gidiyormuş gibi hissediyorum. Mesela yukarıda yazdığım yorumu şuna dönüştürmek çok mu zor?: "Bilgisayarınız gerçekten çok güzel olmuş, high-end ekipmanlar seçmeniz harika bir tercih! Yine de birkaç öneride bulunmak isterim. İşlemci seçiminiz güzel, ancak oyun performansı açısından belki Ryzen 9 9950X veya 9950X3D modelini bekleyip değerlendirebilirdiniz. Ayrıca, ekran kartınız şu an en güçlü modellerden biri, fakat 2025 Ocak'ta 5090 modelleri çıkacağı için belki biraz beklemek daha uzun vadeli bir yatırım olabilirdi. Tabii ki, bunlar tamamen kişisel tercihler. Güle güle kullanmanızı dilerim!"

Tamam, kabul ediyorum biraz uzun belki yazması ama daha samimi, daha tatlı, kibar değil mi? Okuyan insanın moralini bozmayan, başka kişilere de destek olan bir mesaj olmaz mıydı? Forumlar da maalesef pek farklı değil. "Şu işlemci çöp, bu ekran kartı alınmaz, anakart rezalet!" gibi yorumların ne yazana ne okuyana ne de cevap bekleyene faydası var. Ve şu da çok dikkatimi çekti, böyle konuşan insanların çoğu ya söylediği şey hakkında tam bir bilgisi yok ya da uyduruyor. Adama datalar ile bilgi veriyorum ona rağmen halen bildiğini okuyor. Yani mesajım benim gibi bilgisayara toplayana ve forum okuyucularına;

Benim gibi hassas biriyseniz çok da bu kişilerin ne dediğine aldanmayın. Çoğu konu hakkında bilgisiz ya da kulaktan dolma cevap veriyor. Kendi araştırmanızı muhakkak yapın ve ne yaparsanız yapın her şeyin bir kusuru olduğunu unutmayın. Kendinize dikkat edin, sağlıcakla :giggle:.

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Fatih Ayhan
Bir söz vardır; "Ya pozitif ol ya da sus"

Ben konuya bilgisayar mağazalarının öneri sistemlerine bir eleştiri olacağını düşünerek açmıştım. Oradaki toplama sistemler gerçek anlamda hep bir parçası eksik/kötü ya da tercih edilmez olur üst seviye olsa bile.

Konuya gelecek olursak insanımız somurtkan, bir şeylerden asla mutlu olmayı pozitif olmayı bilmez. Bunu çevremdeki insanlarda değiştirmeyi denedim ama olmuyor. Bana göre tek çözüm umursamamak. Kendi nefretleriyle baş başa kalsınlar.

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Ümit
bu olay tamamen kişinin elindeki bütceye bağlı, mesela adamda 35 bin tl var istediği sistem 45k civarındaysa onu hemen eleştiriyor çünkü alamıyor, ondan kötülemesi gerektiğini düşünüyor.
ve ortalık ruh hastası dolmuş, aynı modeli bir cok marka çıkarıyor mesela palit ekran kartı 60 derece görüyor, galax 62, msi 63, asus 65 tamam artık o asus yandı 3 derece icin en kötü kart ilan ediliyor, bu kadar takıntılı bir topluluk başka yerde görmemiştim ben..
bu forumu seviyorum ama çok değişik insanlar var. 3/5 derece icin ürünleri kara listeye koyanlar kafasına takanlar, uyuyamayanlar çok şaşırıyorum buradaki bazı konulara.

Egobusch

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Ahmet Yerli
High-End sistem toplayan adam bir üst model ekran kartına geçmek için aylarca beklemez, mevcut olanın en iyisini alır, yenisi çıkınca da onu alır update yapar, zarar edeceği 5-10K'yı dert etmez, zaten öyle adamların günlük harcamaları o rakamların üzerinde olur.

Sistem toplama konusunda çok bilgi sahibi biri değilim ama seçim ne yapılırsa yapılsın her zaman karşı tarafı destekleyen fanlar çıkar ve eleştiri alır. Sadece bilgisayarda değil, telefon seçimlerinde bile aynı durum söz konusu. iPhone 16 Pro Max alırsın, niye Samsung S24 Ultra almadın derler, S24 Ultra alana da o paraya iPhone alınırdı derler.

Ben oyuncu değilim, Mac Mini aldım onu bile eleştireni gördüm. Oyun oynamadan 10 saat iş yaptığım bilgisayarda fan sesi duymak beni rahatsız ediyor, 4060 ekran kartlı sistemi tarayıcı da ne yapacağım mesela? Oyun yok, render yok, tasarım ve 3D yok.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,349
İsim
Baran Kut
"Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan güçtür."

Maalesef tüm çubuklar eğitimi gösteriyor hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,393
Üyeler
163,487
Son üye
ozyuurtonur
Top Bottom