Neler Yeni

Ekran kartı fan hızı 0 RPM e düşüyor

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,403
İsim
Yunus Şahin
Sürekli döngüdüyse VSYNC kapalıdır. Bunu bende yaşıyordum. Boştayken, hiçbir şey açık değil iken, CTRL+SHIFT+O kombosuyla bilgi ekranını açıp gösterir misin? Büyük ihtimal VRAM bellek saati tam hızda çalışıyor.

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kutay Karadağ
hocam sürekli fan dur kalk yapıyor ise sıcaklık düzeyini düşürebilir veya arttırabilirsin örnek olarak ben ekte olduğu gibi kullanıyorum. ısındıkça çalışır yani kafaya takılcak bir şey yok
Alıntıyı görüntüle
Hocam ben en iyisi bilmediğim için dokunmayayım ama yardımınız için çok teşekkür ederim. Böyle default kullandığımda bir sorun çıkmaz dediniz böyle kalsın o zaman :)

CrancyLynx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
273
İsim
Yunus Emre Arslan
Hocam ben en iyisi bilmediğim için dokunmayayım ama yardımınız için çok teşekkür ederim. Böyle default kullandığımda bir sorun çıkmaz dediniz böyle kalsın o zaman :)
dediğim gibi dur kalk yapıyorsa düşürebilir arttırabilriz amd ise yardımcı olabilirim

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kutay Karadağ
Sürekli döngüdüyse VSYNC kapalıdır. Bunu bende yaşıyordum. Boştayken, hiçbir şey açık değil iken, CTRL+SHIFT+O kombosuyla bilgi ekranını açıp gösterir misin? Büyük ihtimal VRAM bellek saati tam hızda çalışıyor.
Bahsettiğiniz şey VRAM saat hızı ise sabit 2425 MHz de çalışıyor.

CrancyLynx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
273
İsim
Yunus Emre Arslan

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kutay Karadağ
Heh tam da dediğim gibi. Monitörden FreeSync aç hocam. Düşmesi lazım.
Hocam dediğinizi yaptım monitörden açtım ancak VRAM saat hızı hala aynı değişmedi. Burdaki gpu sıcaklığı 49 a gelincede rpm 900 oluyor.

Ekler

• Adsız 2.png
    Adsız 2.png
    29.7 KB · Hit: 6

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kutay Karadağ
Adaptive Sync aç öyle bak bir de.
Evet hocam valla haklıymışsınız şu an alttaki resimdeki gibi değerler ve ekran kartı sıcaklığı sabit 45 derece fan hızıda 0 rpm. Peki bu amd freesync nedir hocam neden böyle bir şeyi açtım ne işe yarar?

Ekler

• Adsız 5.png
    Adsız 5.png
    27.3 KB · Hit: 5

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,403
İsim
Yunus Şahin
Evet hocam valla haklıymışsınız şu an alttaki resimdeki gibi değerler ve ekran kartı sıcaklığı sabit 45 derece fan hızıda 0 rpm. Peki bu amd freesync nedir hocam neden böyle bir şeyi açtım ne işe yarar?

Aynı sorunu bende yaşadım çünkü. :D VRAM tam hızda sabit çalışıyordu ve bu yüzden ekran kartını ısındırıp 10-15 dakika da bir fan açıp geri soğutuyordu.

Araştırdım. AMD'nin yenileme hızıyla alakalı bir sorunuymuş. FreeSync açınca çözülüyormuş.

Şöyle özet aslında. İyi bir şey yani kullan zaten normalde de.

Ekran görüntüsü 2025-01-21 010816.png

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kutay Karadağ
Aynı sorunu bende yaşadım çünkü. :D VRAM tam hızda sabit çalışıyordu ve bu yüzden ekran kartını ısındırıp 10-15 dakika da bir fan açıp geri soğutuyordu.

Araştırdım. AMD'nin yenileme hızıyla alakalı bir sorunuymuş. FreeSync açınca çözülüyormuş.

Şöyle özet aslında. İyi bir şey yani kullan zaten normalde de.

Alıntıyı görüntüle
Hocam çok teşekkür ederim ancak bunun freesyncin input lag yarattığını söyleyenler var etkileniyor musunuz bundan? Rekabetçi tarzda oyunlar oynuyorum ondan sormak istedim. Birde farklı bir çözüm daha buldum amd üzerinden özel çözünürlük oluşturunca örneğin 144 hz monitörünüz varsa 144 hz değilde 140hz ya da 120hz yapınca düzeldiğiyle ilgili forumlar var. Gördünüz mü hiç onları?

Top Bottom