Neler Yeni

Müslüman birinin Black Metal dinlemesi günah mı?

TayyarCR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
yolcu arslan
Ey iman edenler, Allah'ın sizin için helal kıldığı güzel şeyleri haram kılmayın ve haddi aşmayın. Şüphesiz Allah, haddi aşanları sevmez. (Maide suresi, 87. ayet)

Bir keresinde unutmuyorum bir sohbette Kur'an dinlemeyen hatta dinlemeyi bırak sevmeyen bir müslüman ile konuşuyoruz ki kendisi aralıksız müzik dinler ama haram olduğunu iddia etmişti.
Ayet var mı diye sordum ben bilmem okumadım filan hoca demişti gibi bir şey dedi. Sonra Hz.Muhammed ile ilgili aslında oyun oynadığını Hz.Davud'unda şarkı sylediğini Kur'anda sesinin çok güzel olduğunu deyince çıldırdı 😂 ilginç kafaları var. Din hakkında gençlik okumak yerine hurafeler dinliyor.

öncelikle bana dostum deme

müzik sahaba arasında icma ile haramdır ve çalgı aletleri ondan sonra gelen tabiin 4 mezhep alimi tarafından haramdır
müslüman olana bu insanların görüşleri yeterdir sen müslüman olsaydın bu kişilerin görüşlerine onem verirdin zaten
Kuran'da da lokam/6 furkan/72 tefsire bak
ayetlerde kati bir sekilde muzikden bahsedilmemiş
fakat bir muslumana sahabenin görüşü haram olmasında yeter

Senin kafa bu heralde 😂

Light

80+ Bronze
Bi insan Müslümansa eğer dinin emirleri çerçevesinde hassasiyeti olur ve ona göre hareket eder. Evet yaşayışta düşüncelerini etkiler örneğin 10 yaşında bi ABD'li çocuk 20 yaşına gelene kadar 11 eylül vb tiyatro sahnelerine maruz kalırsa evet hayatı dini veya insanı fikirlerinide etkiler ama bambaşka bi yerden konuyu ele almışsın. Çocuk zaten Müslüman ve bu doğrultuda konu hakkında fikir sahibi insanlardan akıl önderliği istemiş ancak her zaman ki gibi en özgürlükçüyüm diye takılan bazı arkadaşlar çocuğu darlayıp konu dışında herşeyden bahsetmiş...
Darlamaktan bahseden kişinin müziği haram olarak görmesi ironik. Konu hakkında bilgi sahibi olmadığım kanısına nereden vardın merak ediyorum. Dinlediklerinizden, gördüklerinizden bu kadar etkilenen birileriyseniz dikkat etmeniz daha doğru olur haklısınız.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Muhammed efe
Pardon, oradan buradan duyulmuş bilgilerle çocuğun yaşamını başkalarının toxic yaşamına empoze edecek şekilde yorum yapmadığım için? Alakasız olduğunu hala düşünmüyorum. Din hayatınızı ''bu kadar'' yönetmesin diyorum. Dinine uygun yaşayabilir ama doğru bir şekilde yaşaması daha sağlıklı. Baştan beni siz diye ayrıştıran hoşgörü dinine mensup saygılı arkadaş :D.
Tabii ki hoşgörülüyüm herkesin inancına ama tam tersi kendi yaptığın hoşgörüsüzlüğü şimdi neden kendi kendine üstüme yıkmaya çalıştın anlam veremedim. Çocuk Müslüman ve çocuğun dini hassasiyetini mesajlarda bazı 'hoşgörülü' arkadaşlar eleştirip dalga geçmiş. Çocuğun sorduğu dışında herkes bi şeyden bahsetmiş. Gözünüzü seviyim insanların dini değerlerini eleştirip, alay edip sonrada 'Hoşgörü dinine mensup arkadaşlar' diyip kendinizi bu duruma düşürmeyin.

Light

80+ Bronze
Tabii ki hoşgörülüyüm herkesin inancına ama tam tersi kendi yaptığın hoşgörüsüzlüğü şimdi neden kendi kendine üstüme yıkmaya çalıştın anlam veremedim. Çocuk Müslüman ve çocuğun dini hassasiyetini mesajlarda bazı 'hoşgörülü' arkadaşlar eleştirip dalga geçmiş. Çocuğun sorduğu dışında herkes bi şeyden bahsetmiş. Gözünüzü seviyim insanların dini değerlerini eleştirip, alay edip sonrada 'Hoşgörü dinine mensup arkadaşlar' diyip kendinizi bu duruma düşürmeyin.
Anlıyorum, iyi geceler.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Muhammed efe
Darlamaktan bahseden kişinin müziği haram olarak görmesi ironik. Konu hakkında bilgi sahibi olmadığım kanısına nereden vardın merak ediyorum. Dinlediklerinizden, gördüklerinizden bu kadar etkilenen birileriyseniz dikkat etmeniz daha doğru olur haklısınız.
Müzik haramdır diye bir şey yazmadım algı yapmayalım kendi kendimize. Sadece dinlediğin şeylerin anlamlarına dikkat et dedim arkadaşa. Şarkı dinlemek konusunda da daha detaylı bilen birilerinden tavsiye al dedim. Her insan gördüğü ve dinlediklerinden etkilenir ayrıca buraya nasıl bağladın onuda bilemiyorum. Sizlerede iyi geceler dilerim.

TayyarCR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
yolcu arslan

Barış babayı dinleyin Allah'a ve peygambere ithafen yazılmış ilahi/şarkıdır.
Mustafa Kemal paşamız hep Türkün kendi dinini okumasını hurafelerin peşinde koşammasını isteiğinden ben Elmalılı Hamdi yazıra Türkçeye çevirttim demiştir. Siz siz olun Kendi kitabınızı okuyun ben bir vakitler hacı hoca derdim şimdi 10 yıldır sadece Kur'an diyorum. Çünkü okudukça ne kadar yanıldığımı hep yanlış düşündüğümü öğrendim.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: Remi
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Hamka
Ey iman edenler, Allah'ın sizin için helal kıldığı güzel şeyleri haram kılmayın ve haddi aşmayın. Şüphesiz Allah, haddi aşanları sevmez. (Maide suresi, 87. ayet)

Bir keresinde unutmuyorum bir sohbette Kur'an dinlemeyen hatta dinlemeyi bırak sevmeyen bir müslüman ile konuşuyoruz ki kendisi aralıksız müzik dinler ama haram olduğunu iddia etmişti.
Ayet var mı diye sordum ben bilmem okumadım filan hoca demişti gibi bir şey dedi. Sonra Hz.Muhammed ile ilgili aslında oyun oynadığını Hz.Davud'unda şarkı sylediğini Kur'anda sesinin çok güzel olduğunu deyince çıldırdı 😂 ilginç kafaları var. Din hakkında gençlik okumak yerine hurafeler dinliyor.

Senin kafa bu heralde 😂
saçmalıyorsun

Senin kafa bu heralde 😂
gösterdiğin kişiyle alakam yok ama senin gerçekten bir cahil olduğunu anlıyorum ki kuranı kendi kafana göre yorumlayıp kimsenin görüşlerine önem vermeyip gelip bir de haklıymışsın gibi guluyorsun maide 87 ile konunun hicbir alakası yok
islam dini kurandan ibaret degildir kuran ve sunnetdir

Çatlı Reis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
824
İsim
Arif

Senin kafa bu heralde 😂
Hocam ciddiye alıp cevap bile verme böylelerine. Bırak kendi yağında kavrulsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Hamka

Barış babayı dinleyin Allah'a ve peygambere ithafen yazılmış ilahi/şarkıdır.
Mustafa Kemal paşamız hep Türkün kendi dinini okumasını hurafelerin peşinde koşammasını isteiğinden ben Elmalılı Hamdi yazıra Türkçeye çevirttim demiştir. Siz siz olun Kendi kitabınızı okuyun ben bir vakitler hacı hoca derdim şimdi 10 yıldır sadece Kur'an diyorum. Çünkü okudukça ne kadar yanıldığımı hep yanlış düşündüğümü öğrendim.
atan kuranı Türkçe'ye çevirmiş oyle mi

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,883
İsim
.
Bi insan Müslümansa eğer dinin emirleri çerçevesinde hassasiyeti olur ve ona göre hareket eder. Evet yaşayışta düşüncelerini etkiler örneğin 10 yaşında bi ABD'li çocuk 20 yaşına gelene kadar 11 eylül vb tiyatro sahnelerine maruz kalırsa evet hayatı dini veya insanı fikirlerinide etkiler ama bambaşka bi yerden konuyu ele almışsın. Çocuk zaten Müslüman ve bu doğrultuda konu hakkında fikir sahibi insanlardan akıl önderliği istemiş ancak her zaman ki gibi en özgürlükçüyüm diye takılan bazı arkadaşlar çocuğu darlayıp konu dışında herşeyden bahsetmiş...
Konudaki mesajlara çok takılma ya her kafadan bir ses çıkıyor zaten önemli olan benimsenebilecek bir ses olması, ben şahsen ateistim ama müslümanlara saygılıyım saçma sapan karışmam ve bana karışılmasını da istemem. Konu çok dağılmış zaten bu saatten sonra zor çözülür :D

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Muhammed efe
Konudaki mesajlara çok takılma ya her kafadan bir ses çıkıyor zaten önemli olan benimsenebilecek bir ses olması, ben şahsen ateistim ama müslümanlara saygılıyım saçma sapan karışmam ve bana karışılmasını da istemem. Konu çok dağılmış zaten bu saatten sonra zor çözülür :D
Hayır bak zaten benimde saygım var herkese dinimin emride bu zaten ama asıl çocuğun sorusuyla alay edip, başka türden değişik cevap verenler gelip bana benim dinimin 'hoşgörü' emrini bahane göstererek aha bak sen hoşgörülü değilsin diyor o komiğime gidiyor. Çocuk dini açıdan soruyor millet ya dalga geçiyor ya da boşver diyor. Dediğin gibi çok dağıtıyorlar konuyu.

Light

80+ Bronze
Saygının sessiz kalmak olduğunu düşünmek veya hurafeleri eleştirmenin saçma sapan karışılmak olduğunu düşünmen enteresan. Sürekli başkalarının fikirlerini benimsediğin için mi böyle oldun popülist adam?

Vay dostum bırakın bu işleri vay bu dinler neymiş arkadaş Milyonlarca Senelik Türk Milletini Ne Hale Getirdi Be Müzik Dinlemek Neden Günah Olsun Allah'a Şirk Koşmayanını Dinlemedikten Sonra Veya Günümüz boş Rapçilerini Popçularını aklı fikri karı kız olanları dinlemedikten sonra Özünüzü Araştırın Derim Kurtulun Şu Zincirlerden
Hocam anlayışlı olmak lazım bence,kendim çok dikkat etmiyorum,kimsenin dinide umurumda değil ama çok ince şeylere dikkat edenlerde var , şarkının içinde Allah'a söylenen bişey varsa ona dikkat edilebilir bana kalırsa.tabi dininize göre değişir.

Top Bottom