Neler Yeni

Dün aldığım RTX 5080'i RTX 4090'a değiştim.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Sezer Aktaşlı
Sen ne anlatıyorsun be daha izlediğini yorumlayamamışsın abuk sabuk konuşuyorsun, hangi kanal 35 farklı teste yer verdi de daha az detaylı diyorsun TR'de daha detaylısı yok :D testleri uyumadan gece gündüz yaptığım için bitkin düştüm videoda, olayı nerenle anladın şaşılır durum...

Ben burda kıyasa sokmadım kimseyi Mesut Çevik'in videosunu izledim ordaki FG olayını detaylı ölçmüş ben de böyle karar verdim dedim. Adamın neden etiketiyle hemen saldırıya geçiyorsun ki ? Sen de söyledin uykuluydum diye illa farklı bir videolarda daha da değinecektin. Ben sana laf mı ettim ? Adamın kıyasıyla geldin burda bana saldırıyorsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
can
peki 4080 superden 5070 ti ye geçmek mantıklı mı? 37000 ye sattım tekrardan 4080s mi almalıyım sizce yoksa lansman fiyattan 5070 ti mi kovalamalıyım? kafam iyice allak bullak oldu hangi kart daha mantıklıdır 2k da 9600x ile kullanacağım
bu saatten sonra 5070 ti'ya devam. sattığın kartı almakta adama dert olur. 41-42ye 5070ti alırsın lansman günü. ha bana kalırsa ben 4080 super'den devam ederdim ama satmışsın artık ayın 19'unu bir bekle 5070ti benchmarklarına bir bak sonra buralarda yine sorarsın birilerine.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,876
İsim
Eren Yeager
GT1030 ve RX 6700XTli iki adam bana 4090 ile 5080 farkını anlatıyor. Sonra ben neden bu forumdakileri ciddiye almıyorum da deneyimlerimle hareket ediyorum. Bir de üzülüyor triplere giriyor. Git 9070XT al yakamı bırak evlat :pepega:
Bir de 9070xt al diyor bu çocuk harbi okuduğunu anlamıyor sen nasıl bu yaşa kaşar geldin **

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Soner Külcü
Olum sen harbi zırtapozsun he sıkıntılısın
Banane o konuşanlardan ben bugün yaptığın olaydan bahsediyorum iki tane zırtapozu dinleyip video izleyip 5080'den 4090'a geçmişsin FG 3X 4X yapay mapay diyerek
Geçen gün aynı şeyi düşünmeden 5080'i kuduz gibi övüyordun şimdi 4090'a geçtin diye 4090 övüyorsun 4090'a geçtiğin içinde kendince 4090'la ilgili artık övülecek ne varsa onu övüyorsun ne var bir düşünelim
Saf güç ve VRAM VRAM muhabbeti zaten boş iş neymiş indiana jones'ta 5fps alıyorum aynen paşam benim sen 1 ay sonra aynı FPS'i alacaksın kesin driver'lardan değildir o 5FPS VRAM'dendir kandır kendini böyle
Saf güçte boş iş bundan 1 2 yıl sonra bütün firmalar saf güçten çıkacak çünkü olay artık ondan bağımsız DLSS ilk çıktığında da mesut çevik gibi boş yorum yapanlar vardı şu an piyasada yoklar
Kas gücü sabit kalıp ai gücü artarsa gecikemler blurlanmalar artar kötü demiyorum ama denge olması lazım her oyunda dlss frae gen desteği yok reflex desteği yok triple A oyunların yarısında falan var bu destekler hep bunun yanı sıra ai felsefe taşı değildir yoktan var edecek değil onu besleyecek bir kas gücünede ihtiyacı var yoksa ms artar pastellenir blurlanır baş döndürür bugün 5070in yapabildiği mfg yi 5060 ın yqpabileceği mfg yi 4090 yqoqmqz çünkü cart curt yeni nesil çekirdeği yok demek saçmalıktır mesela

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Sezer Aktaşlı
Bir de 9070xt al diyor bu çocuk harbi okuduğunu anlamıyor sen nasıl bu yaşa kaşar geldin **

Senin yerin değil buralar koç sana neden sana çok koydu bu 4090lar 5080ler . Baya ağırına gitti he

Touoa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,231
İsim
Turuncu Keskin
peki satarak iyi mi ettim kötü mü ettim çok arada kaldım
Hocam gündelik kullanıcıysan hata etmişsin, hani 4080s zaten fazlasıyla güçlü kart. 4kda da her türlü uzun süre tatmin ederdi.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,876
İsim
Eren Yeager
Kas gücü sabit kalıp ai gücü artarsa gecikemler blurlanmalar artar kötü demiyorum ama denge olması lazım her oyunda dlss frae gen desteği yok reflex desteği yok triple A oyunların yarısında falan var bu destekler hep bunun yanı sıra ai felsefe taşı değildir yoktan var edecek değil onu besleyecek bir kas gücünede ihtiyacı var yoksa ms artar pastellenir blurlanır baş döndürür bugün 5070in yapabildiği mfg yi 5060 ın yqpabileceği mfg yi 4090 yqoqmqz çünkü cart curt yeni nesil çekirdeği yok demek saçmalıktır mesela
Nvidia Reflex buna bir örnek teknoloji fazlasıyla gelişecektir
Artık her şey Aİ üzerinden ilerleyecek göreceksiniz DLSS FSR’ın bulunmadığı oyun olmayacak 4x’lerden çok çok daha fazlasını göreceğiz daha düşük gelişmelerde bu daha bir devrimin başlangıcı

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,603
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih, Teknoloji, Müzik, Psikoloji, Felsefe
Evet daha çıktığı gün heyecanla RTX 5080in üst düzey olan bir kartını aldım içeriklerimde de görebilirsiniz. Baya övülesi bir kart hem serindi hem de DLSS olarak çok güçlüydü. Ben hep RTX 4080Ti olarak nitelendirdim ama ödediğim para 4090 2.el ile eşit olması hep bir 4090 acaba almalı mıydım dedirtti yine de 5080 muhteşem DLSS performansıyla ağzımın suyunu akıtıyordu.

Ve dün izlediğim Mesut Çevik videosu ve Indiana Jones beni direkt kartımı satmaya itti.

Mesut Çevik öyle güzel FG 3X FG 4X anlatmış ki resmen FG 3X 4X'in fazlaca fake olduğunu öğrendim. Yani benim gülerek eğlenerek aldığım 200FPS görüntünün aslında 30-60FPS olup da gerçek 2 kare arasına 3 tane yapay zeka kareleri sıkıştırıp aslında %75i yapay bir görüntüde 200 fps aldım diye seviniyordum. Bu durum beni fazla irrite etti rahatsız etti. Bu mantığın böyle işlediğini %50 biliyordum ama bu kadar fake olay olduğunu bilmiyordum.

Ayrıca saf performansta 5080 asla 4080Super dengi değil tam bir 4080Ti yani tamamen ortada konumlanıyor ama 2025'te çıkan kartın 2027deki halini de düşünmeliyiz. Indiana Jones 4K Supremede kart 5FPS veriyor. 16GB VRAM darboğaz yaşatıyor. Ve bu 2025 yılında gerçekleşiyor. 2027de karşımıza nasıl bir oyun çıkar bilmiyoruz . 4070Ti ile 4K oyun oynamak isteyenler mesela bu konuda başı ağrıdı şimdi aynı durumu yaşamak istemedim.
Tarihin en boş argümanlarıyla yapılan en boş takası olmuş. 4090da 2x frame gende aynı şeyi yapıyor. Dostum gördüğün pikselin gerçek veya sahte olmasıyla neden ilgileniyorsunuz bu kadar fazla? Sahte piksel gelince sağ aşağıda uyarı mı çıkıyor bu kare sahtedir diye, Görüntünü bozuyor mu bozmuyor (bazı istisnaları var çok yeni olduğundan ancak yakında düzelecektir) eğer çok online fps oynuyorsanız açmayabilirsiniz ufak gecikme farklarından dolayı. Ancak açmadığınız takdirde yine sizi 4k oyunculukta idare edecek bir kart bu. Sahteliğe bu kadar takıyorsan düz DLSS yine sahte bir şekilde çözünürlüğünü değiştiriyor ekranın yarısını ekran kartın renderliyor geri kalanı full sahte kare. Bu mentalitede 4090ı da satıp gtx 1080ti sli bir sistem kur işini görür zaten. 16gb vram konusu zaten yeni dlss ile çözülecek çünkü vram kullanımını kısıyor ancak burada sadece bu sebebe bir nebze hak verebilirim. Ancak onun üstündeki şeyler tamamen saçmalık olmuş hayırlısı olsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Soner Külcü
peki 4080 superden 5070 ti ye geçmek mantıklı mı? 37000 ye sattım tekrardan 4080s mi almalıyım sizce yoksa lansman fiyattan 5070 ti mi kovalamalıyım? kafam iyice allak bullak oldu hangi kart daha mantıklıdır 2k da 9600x ile kullanacağım
Ney 37k ya 80 super mi sattın

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,477
İsim
Arda doğan
Saf güçleri bence yerindeydi ve sanal⁴ görseller arasında haklı olabilirsin görsel yumuşatmayı yapay zeka ile oluşturulmuş görselleri bende pek sevmiyorum bence iyi olabilir gibi 4090 da aynı şekilde kaliteli ve garantili ise saf güç her zaman iyidir günümüzde çoğu oyuna çoğu özellik gelmiyor ve optimizasyon sorunları bizi sıklıkla karşılıyor bu durumda kas gücü her zaman en temizidir mantıklı seçim bence

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom