Neler Yeni

Müslüman birinin Black Metal dinlemesi günah mı?

umtb

80+ Bronze
Biliyorum ve palavra bu yüzden dahil etmiyorum, bende bir şeyler uydurabilirim işime gelmeyen şeyleri manipüle ederek. Buhari hadisleri sahih kaynaktır en sahih kaynaktır ve ilk yazdığım hadis harici hepsi buhari hadisidir. En sahih hadisleri bile böyle ayıklayacaksak incile inanalım incilde de güzel söz var yanlış sözde var. Yanlışları ayıklayıp hristiyan olalım o halde
Ravi zincirine palavra diyorsan herhangi bir tarihi şeyide reddedebilirsin gerçekten vaktim yok seninle yinede söylediğin hadislere cevap vereceğim ama şundan emin ol gram bilgin yok o yüzden rica ediyorum geri cevap verme
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mealcilere göre yorumlayacak hali yoktu herhalde Ehli sünnet yolundan devam

1738597143496.png
al bak basit bir zincir basit hali ha bu hepsi birbirini tasdikliyor gidin hadis ilmi öğrenin biraz sallamayla olmuyor bu işler,Bu bir ilim dalıdır ve tarihi gerçekliği o dönemdeki herhangi bir tarihi metinden çok ama çok daha fazladır eğer bunu reddediyorsanız bütün tarihi gerçekliği reddetmeniz lazım o zamana dair herhangi bir bilgiyi kabul edemezsiniz

Gayette çelişir, Kuranda hiçbir yerde peygamber şefaatinden bahsedilmezken hadislere göre peygamber din adamları sonra şehitler hepsi şefaat edecekmiş öyle diyor. En sahih kaynağınız buhari hadislerinin saçmalıklarını saymama gerek var mı?

-Deve sidiği
-Güneş batıp secde etmeye gider hadisi
-Şeytan buruna girer
-Şeytan zart diye osurur
-6 yaşında evlilik muhabbeti

Casiye Suresi 6. Ayet:

İşte bunlar, sana hak olarak indirdiğimiz Allah’ın ayetleridir. Peki, onlar Allah’a ve ayetlerine inanmayacaklar da hangi hadise inanacaklar?

Mâide Suresi 99. Ayet

Elçiye düşen görev sadece duyurmak. ALLAH ise açıkladıklarınızı da gizlediklerinizi de bilir
Ayrıca orada hadis te yazmıyor git iki kelime arapça öğren elinde birayla yayın açan mealci abilerinden öğrendiklerini sıkma burada

Arthur_Morgan

80+ Bronze
Vay dostum bırakın bu işleri vay bu dinler neymiş arkadaş Milyonlarca Senelik Türk Milletini Ne Hale Getirdi Be Müzik Dinlemek Neden Günah Olsun Allah'a Şirk Koşmayanını Dinlemedikten Sonra Veya Günümüz boş Rapçilerini Popçularını aklı fikri karı kız olanları dinlemedikten sonra Özünüzü Araştırın Derim Kurtulun Şu Zincirlerden
dayi milyonlarca yillik ne ya sizde iyice abarttiniz, insanlik tarihi bile max 400, 500 bin yilliktir.

hamzaersoy

80+ Bronze
dinle alakalı ne sorarsan sor her kafadan farklı bir ses çıkar. instagramdaki fenomen islamcılardan tut forumdaki cevaplayan kişilere kadar herkes farklı bir şey söyleyecektir. keşke sormasaydın da kafan daha fazla bulanmasaydı. belli başlı insan sağlığına zarar veren gıdalar ve aktiviteler dışında yaptığın şeylerden niyetin sorumludur diye düşünüyorum

umtb

80+ Bronze
1- Deve sidiği tıpta çok yerde tedavi olarak kullanılmıştır özellik yüksek rakımlı yerlerde inme inmemesi için asit yerine kullanılıyor eski asya Türklerinde bile kullanılıyor bir dedenin videosu var hatta aratırsanız çok rahat bulursunuz makaleleri ve videoyu
2-Tamamen mecazi söz kullanılıyor bunun neyini anlayamadınız bilmiyorum https://sorularlaislamiyet.com/gune...ttigi-yerden-dogar-hadisini-aciklar-misiniz-0
diğer ikisi yine yani ne garip geliyor anlamıyorum hocam cinlerin olduğu bir dinde bunlar niye garip geliyor hem mecazi hem gerçek anlamla alsanız bunları absürt kaçmayacak çünkü Evlilik muhabbeti ise tamamen yalan şiilerin kaynağa soktuğu bir iftira isterseniz bunun hakkında araştırma yazısı ve makaleyi bulup atabilirim pcyi formatladığım için hepsi gitti maalesef
Ravi zincirine palavra diyorsan herhangi bir tarihi şeyide reddedebilirsin gerçekten vaktim yok seninle yinede söylediğin hadislere cevap vereceğim ama şundan emin ol gram bilgin yok o yüzden rica ediyorum geri cevap verme

Alıntıyı görüntüleal bak basit bir zincir basit hali ha bu hepsi birbirini tasdikliyor gidin hadis ilmi öğrenin biraz sallamayla olmuyor bu işler,Bu bir ilim dalıdır ve tarihi gerçekliği o dönemdeki herhangi bir tarihi metinden çok ama çok daha fazladır eğer bunu reddediyorsanız bütün tarihi gerçekliği reddetmeniz lazım o zamana dair herhangi bir bilgiyi kabul edemezsiniz

Ayrıca orada hadis te yazmıyor git iki kelime arapça öğren elinde birayla yayın açan mealci abilerinden öğrendiklerini sıkma burada

Ayrıca en azından mütevatir hadisleri kabul etmek gerekir bununda dışına çıkıyorsanız Allah akıl fikir versin ne diyeyim hadis ciddi bir ilimdir bunu unutmamak lazım

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,615
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih, Teknoloji, Müzik, Psikoloji, Felsefe

Alıntıyı görüntüleal bak basit bir zincir basit hali ha bu hepsi birbirini tasdikliyor gidin hadis ilmi öğrenin biraz sallamayla olmuyor bu işler,Bu bir ilim dalıdır ve tarihi gerçekliği o dönemdeki herhangi bir tarihi metinden çok ama çok daha fazladır eğer bunu reddediyorsanız bütün tarihi gerçekliği reddetmeniz lazım o zamana dair herhangi bir bilgiyi kabul edemezsiniz

Palavra diyorum, tarihte böyle bir şeyin var olmadığını söylemiyorum. Okuduğunu anla lütfen öncelikle, böyle bir şeyin var olması böyle bir şeyi doğru kabul edeceğim anlamına gelmiyor. Kuranda ne yazdığı hakkında gram fikrin yok ki zaten bu tarz palavralara inanıyorsun. Çok fazla hadis "ilimiyle" uğraşan kişiyle tartıştım. Hiçbiri bana Hadislerin gerekli olduğunu söyleyen bir Kuran ayeti gösteremedi. Bu yüzden bu konuşmanın nereye gideceğini tahmin edebiliyorum. Hiçbir abim yok, içki içip sevgilisini döven adamla da alakam yok.

Şimdi bana açıkla:

Buhari Hadis No: 3199, 7424
Peygamber (s.a.v.) bir gün sahabelerine şöyle sordu:
"Güneşin battığı zaman nereye gittiğini biliyor musunuz?"
Sahabeler: "Allah ve Resulü daha iyi bilir."
Peygamber: "Güneş, gider ve Arş’ın altında secde eder. Sonra tekrar doğması için izin istenir. Bir gün izin verilmeyecek ve 'Geldiği yere dön' denilecek. İşte o gün güneş batıdan doğacaktır."

Buhari Hadis No: 3295, 3298, 5762
Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurdu:
"Biriniz uykudan uyandığında burnunu üç defa sümkürsün. Çünkü şeytan gece boyunca onun burun deliklerinde kalır."

Buhari (Hadis No: 3359, 3320)
Peygamber (s.a.v) kertenkelenin öldürülmesini emretti ve şöyle dedi:
"Kim ilk darbede öldürürse, ona daha çok sevap vardır."

Buhari (Hadis No: 5094, 5096)

Peygamber (s.a.v.) şöyle dedi:
"Uğursuzluk üç şeydedir: Kadın, ev ve at."

Buhari (Hadis No: 5133, 5134, 3896, 5158, 5160)

Peygamber benimle evlendiğinde ben altı yaşında idim. Medine'ye hicret ettik. Ben Medine’de dokuz yaşında iken onunla gerdeğe girdim.

Ebu Davud (Hadis No:2121)
Resulullah (s.a.v.) benimle evlendiğinde ben altı yaşında idim. Medine'ye hicret ettiğimizde ben dokuz yaşına girmiştim. Bana geldiler ve annemin yanından alıp Resulullah’ın yanına götürdüler. O sırada oyun oynuyordum.

Buhari Tıp5/1, Hanbel, 3/107,163).
"Ureyne ve Ukeyle kabilelerinden bir grup Medine’ye gelerek Müslüman oldular. Medine’nin havası onlara dokununca Peygamber onlara deve idrarını içmelerini öğütledi. Adamlar develeri dağıttılar ve çobanı da öldürdüler. Peygamber onları yakalattı, ellerini ve ayaklarını kesti, gözlerini oydu, çölde susuz ölüme terk etti. Biz onlara su vermek isteyince, Peygamber bizi engelledi.”

Neilq

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Nail
Şaka gibisiniz...

• Hahaha
Reaksiyonlar: umtb

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,368
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Açıkçası soru biraz size garip veya saçma gelebilir fakat black metal dinleyen kişiler rahat bir şekilde beni anlar diye düşünüyorum. Black metal genelde sanatik ve kaos içeren ağır metal türüdür. Çoğu grubun din karşıtı söylemleri de bulunmakta. Bu yüzden bu günah mıdır? (Düzgün ve anlayışlı cevaplar verirseniz sevinirim...)
Çok karmaşıklaştırmaya gerek yok, basit bir olay. Dinine karşı söylenen bir söz ağrına gidiyorsa zaten dinlemezsin ağrına gitmiyorsa zaten itikadın zayıftır, belki de yoktur.
Tabi insanız bazı şeyleri gözardı edip doğru yoldan sapabiliyoruz. sana bir ayet yazayım.
Sevdiğiniz şeylerden harcamadıkça asla iyiliğe eremezsiniz, her ne harcarsanız şüphesiz Allah onu bilir. Ali İmran 92.

umtb

80+ Bronze
Palavra diyorum, tarihte böyle bir şeyin var olmadığını söylemiyorum. Okuduğunu anla lütfen öncelikle, böyle bir şeyin var olması böyle bir şeyi doğru kabul edeceğim anlamına gelmiyor. Kuranda ne yazdığı hakkında gram fikrin yok ki zaten bu tarz palavralara inanıyorsun. Çok fazla hadis "ilimiyle" uğraşan kişiyle tartıştım. Hiçbiri bana Hadislerin gerekli olduğunu söyleyen bir Kuran ayeti gösteremedi. Bu yüzden bu konuşmanın nereye gideceğini tahmin edebiliyorum. Hiçbir abim yok, içki içip sevgilisini döven adamla da alakam yok.

Şimdi bana açıkla:

Buhari Hadis No: 3199, 7424
Peygamber (s.a.v.) bir gün sahabelerine şöyle sordu:
"Güneşin battığı zaman nereye gittiğini biliyor musunuz?"
Sahabeler: "Allah ve Resulü daha iyi bilir."
Peygamber: "Güneş, gider ve Arş’ın altında secde eder. Sonra tekrar doğması için izin istenir. Bir gün izin verilmeyecek ve 'Geldiği yere dön' denilecek. İşte o gün güneş batıdan doğacaktır."

Buhari Hadis No: 3295, 3298, 5762
Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurdu:
"Biriniz uykudan uyandığında burnunu üç defa sümkürsün. Çünkü şeytan gece boyunca onun burun deliklerinde kalır."

Buhari (Hadis No: 3359, 3320)
Peygamber (s.a.v) kertenkelenin öldürülmesini emretti ve şöyle dedi:
"Kim ilk darbede öldürürse, ona daha çok sevap vardır."

Buhari (Hadis No: 5094, 5096)

Peygamber (s.a.v.) şöyle dedi:
"Uğursuzluk üç şeydedir: Kadın, ev ve at."

Buhari (Hadis No: 5133, 5134, 3896, 5158, 5160)

Peygamber benimle evlendiğinde ben altı yaşında idim. Medine'ye hicret ettik. Ben Medine’de dokuz yaşında iken onunla gerdeğe girdim.

Ebu Davud (Hadis No:2121)
Resulullah (s.a.v.) benimle evlendiğinde ben altı yaşında idim. Medine'ye hicret ettiğimizde ben dokuz yaşına girmiştim. Bana geldiler ve annemin yanından alıp Resulullah’ın yanına götürdüler. O sırada oyun oynuyordum.

Buhari Tıp5/1, Hanbel, 3/107,163).
"Ureyne ve Ukeyle kabilelerinden bir grup Medine’ye gelerek Müslüman oldular. Medine’nin havası onlara dokununca Peygamber onlara deve idrarını içmelerini öğütledi. Adamlar develeri dağıttılar ve çobanı da öldürdüler. Peygamber onları yakalattı, ellerini ve ayaklarını kesti, gözlerini oydu, çölde susuz ölüme terk etti. Biz onlara su vermek isteyince, Peygamber bizi engelledi.”
Hocam gerçekten fikrinin değişeceğine inansam Kuran üstüne yemin ederim hepsine tek tek inciğine cıncığına kadar cevap veririm ama gerçekten bu konularda tartışmaya girmekten yorgun hissediyorum bütün manamı günde 2000 kişiye cevap vererek şişko yayıncının fanboylarıyla ve kendisiyle aynı zamanda peygambere pedofili diyenler ile harcadım zamanında ve yordular sorduğun çoğu sorunun cevabı Altay cem meriçte var ama onu da izlemişsindir zaten çünkü onunla aynı kaynağı kullanacağım gördüğüm ve bildiğim çoğu bilgi ondan senden tek ricam farklı bir açıdan ve çok somut olarak bakmamaya çalış lütfen kabalık ettiysem kalbini kırdıysam affet Allaha emanet ol

Ne ravi zinciri inceleyecek zamanım nede mentalim var yine de benim mottom bu konuda şu Kuran ve anlayışı ile çelişmiyorsa benim için ok çünkü bazı ayetleri hadis olmazsa yanlış anlayabiliriz bunun hakkında video atacağım geceye doğru

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,844
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Black metal günah da heavy metal sevap mı diyeceğiz. Sen iyi biri olduktan sonra gerisini takma kafaya. İstediğin müziği dinle.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,368
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
bütün tarihi gerçekliği reddetmeniz lazım o zamana dair herhangi bir
Arkadaşın konusundan bağımsız, yorumunu gördüm dikkatimi çekti. Herhangi bir zaman dilimi atıyorum mısır olsun ne o dönemin konjektürünü biliyoruz ne fikir yapılarını ne de kaybolan tüm delillere tamamen sahibiz. Bunu diyerek işi gücü bırakıp tarihi bırakalım gibi bir şey ima etmiyorum geçmiş sırları aralamak gerçekleri öğrenmeyi, bu konuda çaba göstermeyi faydalı buluyorum ama bu gerçekliği de unutmamak lazım kaynak olarak alabiliriz ama kesin olarak bakmak doğru olmaz diye düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,515
Üyeler
167,504
Son üye
sasori
Top Bottom