Neler Yeni

AM5 SİSTEMLERİN YAVAŞ AÇILMASI

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Kerem güney
bende msi b650 carbon wifi var sistem ortalama 50 saniyede açılıyor malasef.

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Furkan Borakazi

Aykut D.

80+ Gold
Msi b650 gaming wifi var benimki de oldukça geç açılıyor. Bios update de edemiyorum. Eski biosta elimdeki ramlerle expo açabilmeme rağmen update ettiğimde ardından expo açtığımda boot etmiyor. Msi anakartların ram uyumu ve bios güncellemeleri çok kötü malesef. Bundan böyle asustan devam ederim.
Forumun kötüde iyide olsa her donanımda msı önerme sıkıntısı var anakart tercihi forumun azizliği diye yorumladım .

Master_88

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Harun Seyhan
Yeni AM5 sisteme geçtim. Asus Tuf B650 anakartım var. 1 dk ya yakın sürede açılıyor. Çözümleri çıkmaya başladı mı bu sorunların
Aynı sorun bende de vardı bios update ile çözememiştim. 50 - 55 sn arası açılıyordu. Memory context auto dan enable ye çekince düzeldi 15 sn de açılıyor şimdi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Furkan Borakazi
Forumun kötüde iyide olsa her donanımda msı önerme sıkıntısı var anakart tercihi forumun azizliği diye yorumladım .
Valla globalde de bu sıkıntı olabilir. Globaldaki çoğu teknoloji kanalı Asus bileşenli sistemler topluyor. Ne MSI ne de Gigabyte yanına yaklaşamıyorlar.

Aykut D.

80+ Gold
Valla globalde de bu sıkıntı olabilir. Globaldaki çoğu teknoloji kanalı Asus bileşenli sistemler topluyor. Ne MSI ne de Gigabyte yanına yaklaşamıyorlar.
Asus genelde stabiliteye oynuyor 8 sene asus giriş seviye h81 mk anakartını kullandım 1 kere mavi ekran yediğimi yada anakartla ilgili sorun yaşadığımı bilmem . Asus'u eleştireceğim konu ise fiyatlandırmaları bağzı ürünleri gereksiz pahalı . 775'den beri msı anakart işini tutturamadı ama ekran kartları şuanda çok çok iyi .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gigabyte yanına yaklaşamıyorlar.
Gigabyte eskiden çok çok iyi bir üreticiydi 775 p35 45 anakartları o.c delisi . Şuanki d3sh high tier dışındaki anakartları beş para etmez .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Asus bileşenli sistemler topluyor.
Asus'un en giriş seviyesinin bile bir eko sistemi var prime anakart kasa v.b tuf ekran kartı tuf anakart psu Rog serisi yine öyle .Full asus sistem dizebiliyorsun günümüzde .

kyloitch

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,109
İsim
Cücümbiş
Memory Context Restore => Enabled
32.7 falandı son bios zamanım. Bu ayar Auto olarak gözüküyordu. Save Changes and Reset dedim şimdi 37.6 saniye yazıyor. Nerde hata yaptım?

ErdemmK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Erdem
Bu konuda bir süredir sıkıntı çeken birisi olarak birkaç söyleyeyim. Daha henüz B850 serisi yeni çıkmışken B850 gaming plus wifi model anakart satın aldım. Expo açıkda olsa kapalıda, boot süresi ram'den kaynaklı olarak geciktiği için otomatik olarak açılış süresi uzuyor. Yukarıda da zaten belirtilmiş, Memory Contex ayarını açmanız gerekiyor. Fakat buna ek olarak Power Down Mode isminde bir ayar daha var onuda açmanızı öneririm. Ben bu şekilde minimuma düşürdüm.

kyloitch

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,109
İsim
Cücümbiş
Bu konuda bir süredir sıkıntı çeken birisi olarak birkaç söyleyeyim. Daha henüz B850 serisi yeni çıkmışken B850 gaming plus wifi model anakart satın aldım. Expo açıkda olsa kapalıda, boot süresi ram'den kaynaklı olarak geciktiği için otomatik olarak açılış süresi uzuyor. Yukarıda da zaten belirtilmiş, Memory Contex ayarını açmanız gerekiyor. Fakat buna ek olarak Power Down Mode isminde bir ayar daha var onuda açmanızı öneririm. Ben bu şekilde minimuma düşürdüm.
Ben o ayarı açtım mavi ekran verdi. Kasanın açma tuşuna basılı tutarak güvenli moddan BIOS'a girdim. Geri Auto'ya çektim o ayarı şimdi bilgisayara girebildim ama bios süresi hala 36 saniye. Ne yapmam lazım?

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,585
İsim
Yunus Şahin
AM5 ile Memory Context ayarını kullanarak açılışı minimuma indirdim. 10 saniye de açılıyor.

Ekran görüntüsü 2025-02-23 225918.png

MctCan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
703
İsim
Mecit Can Horasan
İlgilendiği Kategoriler
sıcak fırsatlar
Status
Bu konu kilitlenmiştir.