Merhaba öncelikle iyi geceler tüm arkadaşlara. Uzun vadeli bir sistem topladım. Daha öncesinde RTX5000 serisini bekliyordum incelemeler detaylar bir sürü kafa karıştırdı. Fiyatlar uçuyor gidiyor. Bu yüzden araştırmalara halen devam ediyorum ve henüz bir sonuç elde etmiş değilim değerli arkadaşlarım tavsiyelerinizle yola çıkmak istiyorum.
Halihazırda bir sistem topladım 2-3 ay önce işlemcimiz Intel i5 14600KF, 750w 80+ psu ve 1080p monitor(belki ilerleyen zamanlarda 2K ya da 4K geçiş sağlayabilirim.)Şimdi ise bu sisteme ekran kartı takacağız fakat kasanın içi full RGB donattığım için ekran kartının da şık durmasını istiyorum. Kafam çok karışık RTX 5K serisi fiyatları aldı gitti başını. Sizden destek alarak bir yere çıkacağım RTX 5070 Ti mi yoksa RTX 5080 mi?
Şimdi taksit seçeneği önemli olduğu için sadece peşin fiyatına taksit yapılıp faiz işlenmeden araştırdığım sitelerden detaylıca aldığım fiyatları yazıyorum. Kararları siz değerli kardeşlerimin tavsiyesine ve kararına göre vereceğim. Ya da normal bir RTX 4070 Ti Super alıp devam edeceğim.
RTX 5070 Ti =
Palit Gaming Pro series RTX 4070 Ti = 50000TL ile en ucuza bulduğum.
ASUS TUF series O.C. RTX 4070 Ti = 58000TL ile en ucuza bulduğum.
MSI Gaming X series O.C. RTX 4070 Ti = 62000TL ile en ucuza bulduğum.
RTX 5080 =
Zotac Gaming Solid series OC RTX 5080 = 69000TL ile en ucuza bulduğum.
PNY 3 fanlı normal series OC RTX 5080 = 70000TL ile en ucuza bulduğum.
Sizce ne diyorsunuz? Fiyat farkını karşılayıp 5080 mi alalım yoksa AMD 9070 serisini mi bekleyelim yoksa fiyatlar ucuzlar mı diye onu mu bekleyelim? Yoksa sisteme 4070 Ti Super girip yola devam mı edelim? Fiyatlar konusunda hem en ucuz hem de ışıklıları tercih etmeye çalıştım. En önceliğimde peşin fiyatına taksit olması
ekleyelim sadece oyun için değil aynı zamanda Adobe photoshop ve premier programlarınıda kullanıyorum