Neler Yeni

RTX 5070 mi RX 9070XT mi ❓❓

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,045
İsim
Mehmetcan
9070 XT, 5070 ile kıyaslanamaz bile. Hatta 5070 ile de kıyaslanamaz çünkü aradaki fiyat farkı uçurum. Hadi fiyat farkını geçtim sorunlu çıktı sonuçta hem fazla para verip hem de daha kötü bir kart almak saçma. DLSS 4 deniyor ama, DLSS 3 bile 30-35 tane oyunda varken kim ne yapsın böyle teknolojiyi. Ray Tracing konusunu açmaya bile gerek yok.
Keşke tam okusanız hocam başlığa değil yazdığıma cevap vermeniz gerekiyor

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Furkan Enes Kaplan
Hocam Farkındamısınız bilmiyorum ama Nvidia şuan dünyanın en değerli firması +++++ Oyuncular adamların umrunda bile değil hiç adamların verilerine baktınız mı??

Alıntıyı görüntüle

5000 Serisi neden bu kadar kötü çıktı sanıyorsunuz😂
Lütfen daha bilinçli bir kullanıcı olun Sadece oyun oynayan bir kullanıcı olup Yok Sonu Intel Olacak Vs. Diyip insanları yanlış yönlendirmeyin
hocam arkadaş firma bazında değilde ekran kartı bazında bakmıştır bence yoksa nvidia gibi bir şirketin batıcağını kimse düşünmez :D

Hocam Farkındamısınız bilmiyorum ama Nvidia şuan dünyanın en değerli firması +++++ Oyuncular adamların umrunda bile değil hiç adamların verilerine baktınız mı??

Alıntıyı görüntüle

5000 Serisi neden bu kadar kötü çıktı sanıyorsunuz😂
Lütfen daha bilinçli bir kullanıcı olun Sadece oyun oynayan bir kullanıcı olup Yok Sonu Intel Olacak Vs. Diyip insanları yanlış yönlendirmeyin
Daha ön görü nedir bilmeyen bir cahilsin demek istemiyorum
Öngörü, bir konunun geleceğiyle ilgili tahmin yürütme anlamına gelir 13. Bu tahmin, sezgisel düşünce ve bilimsel dayanaklara dayanarak yapılır

Öngörünün işe yaradığı alanlar:

• Stratejik planlama: İşletmeler, öngörü sayesinde gelecek yılki satış hedeflerini belirleyebilir 1.
  • Bilimsel araştırmalar: Bilimsel çalışmalarda, gelecekteki araştırma sonuçlarını tahmin etmek için kullanılır 1.
  • İnovasyon: İnovasyon çalışmalarının etkisini önceden tahmin etmeyi sağlar 1.
  • Dijitalleşme: Dijital pazarlamanın geleceği ile ilgili öngörüler, işletmelerin stratejik planlarına yön verir 1.
  • Sürdürülebilirlik: Gelecekteki sürdürülebilirlik hedeflerini belirler ve bu hedeflere ulaşmayı planlar 1.
Öngörü, kişisel yaşamda da bireyin günlük yaşamını düzenlemesine ve geleceğe hazırlıklı olmasına yardımcı olur 5.

Direk FB onu geçtim canı sıkılmış sataşacak birilerini arıyor ve zamanının böyle öldürmek isteyen bir insansın

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
650
İsim
TAHA KOÇAK
Arkadaşlar NVIDIA zaten data center ve ai server tarafından parayı kazanıyor. Bu kaynaklara çip üretmeye bütçe ayırmak varken neden gidip de %5'i eden oyunculara neden bütçe ayırsın?

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Furkan Enes Kaplan
Arkadaşlar NVIDIA zaten data center ve ai server tarafından parayı kazanıyor. Bu kaynaklara çip üretmeye bütçe ayırmak varken neden gidip de %5'i eden oyunculara neden bütçe ayırsın?
Aynen öyle zaten mesut çevik bu konuya değinmişti. Nvidia ekran kartı piyasasından çekilse bile şirket etkilenmiyor.

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,045
İsim
Mehmetcan
ben bu saatden sonra nvidia kart almam, öncelikle onu söyleyim artık fan demeye devam ederseniz boş yapan bir geri******.
hatta fan olmadığımı belirtmek için ileri seviyeyi gidiyorum; nvidia 5000 serisinde s... sıvadı.
sevgili hocam 2 kart arasında kalmışın bende nvidia kartı alman daha mantıklı dedim hepsi bu.
hayır sadece oyun oynamak için alıcağını falanda belirtmemişin, her anlamda kullanman amaclı mantıklı olanı önerdim.
ben senin geri******. biri olduguna inanmak istemiyorum sen anladın beni.
Knk lütfen git bir psikolog'a görün + türkcede okumanı anlamanı geliştir

Ben sana Bana ne önerdiğin hakkında bir şey demedim ki ? Bu konu altında sabahtan beri forumdaki insanlar ile tattışıyorsun ve mesajlarına bakınca insanların demek istediğini anlamadığın çok belliydi bende sana açıkladım

Bak tekrar ediyorum kimse AMD , Nvidia'dan Daha iyi demiyor AMD F/P olarak Nvidia'dan daha iyi diyiyor ve 9000 serisi ile kıyaslıyoruz yani 9070XT F/P olarak 4070Tİ hatta Tİ Süperden bile Daha iyi mesela

MPienaar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Mazlum Pınar
Keşke tam okusanız hocam başlığa değil yazdığıma cevap vermeniz gerekiyor

Hocam senin uğraşacağın yazılım, 9070 XT'nin kaldıramayacağı bir yazılım mı? Arada dağlar kadar fark olmadığı sürece, örnek olarak 5070 render alma süresi 1 dakikayken 9070'in süresi 5 dakika değilse bence 5000 serisi almanın hiçbir anlamı yok.

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
Ümit
Knk lütfen git bir psikolog'a görün + türkcede okumanı anlamanı geliştir

Ben sana Bana ne önerdiğin hakkında bir şey demedim ki ? Bu konu altında sabahtan beri forumdaki insanlar ile tattışıyorsun ve mesajlarına bakınca insanların demek istediğini anlamadığın çok belliydi bende sana açıkladım

Bak tekrar ediyorum kimse AMD , Nvidia'dan Daha iyi demiyor AMD F/P olarak Nvidia'dan daha iyi diyiyor ve 9000 serisi ile kıyaslıyoruz yani 9070XT F/P olarak 4070Tİ hatta Tİ Süperden bile Daha iyi mesela
ya seni engelliyorum ben ya cok boş yaptın.

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,045
İsim
Mehmetcan
hocam arkadaş firma bazında değilde ekran kartı bazında bakmıştır bence yoksa nvidia gibi bir şirketin batıcağını kimse düşünmez :D
Yani Zaten Attığım grafikte o data kısmıda genel olarak ekran kartı satışından geliri hocam Yani Aİ'ların öğrenmesi için Ekran kartları gerekiyor Sadece Bize sattıkları gibi oyuncu kartları değilde Aİbicin özel olan 100gb vram'e vs. Sahip olan 9090Tİ Süper günce kartlar diyelim ama maliyet olarak hayvan gibi pahalı zaten bu yüzden Aİ maliyetleri gündem oluyir sürekli
Mesaj otomatik birleştirildi:

Daha ön görü nedir bilmeyen bir cahilsin demek istemiyorum
Öngörü, bir konunun geleceğiyle ilgili tahmin yürütme anlamına gelir 13. Bu tahmin, sezgisel düşünce ve bilimsel dayanaklara dayanarak yapılır

Öngörünün işe yaradığı alanlar:

• Stratejik planlama: İşletmeler, öngörü sayesinde gelecek yılki satış hedeflerini belirleyebilir 1.
  • Bilimsel araştırmalar: Bilimsel çalışmalarda, gelecekteki araştırma sonuçlarını tahmin etmek için kullanılır 1.
  • İnovasyon: İnovasyon çalışmalarının etkisini önceden tahmin etmeyi sağlar 1.
  • Dijitalleşme: Dijital pazarlamanın geleceği ile ilgili öngörüler, işletmelerin stratejik planlarına yön verir 1.
  • Sürdürülebilirlik: Gelecekteki sürdürülebilirlik hedeflerini belirler ve bu hedeflere ulaşmayı planlar 1.
Öngörü, kişisel yaşamda da bireyin günlük yaşamını düzenlemesine ve geleceğe hazırlıklı olmasına yardımcı olur 5.

Direk FB onu geçtim canı sıkılmış sataşacak birilerini arıyor ve zamanının böyle öldürmek isteyen bir insansın
Hocam sorun şu Çok saçma bir öngörü bu yani Intel battı çünkü nerdeyse tekel olduğu için Artık Ragatladı ve çok umursamadı yaptıgı işleri bu yüzden fiyat+Watt+ısı sorunları vs. çıktı

Ama Nvidia Salmadı Şirketi hatta Aksine Şuan Çok daha fazla Önem verip iş yapıyor ama Oyuncular için değil Büyük Global Şirketler hatta Ülkeler için Yani bı kendinizi koyun yerine yani gelirinizin %90'nı nı oluşturan kısmamı odaklanırsınız yoksa %10'na mı ki Nvidia Oyuncu tarafında En tepe şirket Ona Rağmen %10 diyoruz Farkındamısınız %90 ile arasında çok bir fark yok, çok çok çok çok bir fark var

Gelde bunu üstekine anlat

Hocam senin uğraşacağın yazılım, 9070 XT'nin kaldıramayacağı bir yazılım mı? Arada dağlar kadar fark olmadığı sürece, örnek olarak 5070 render alma süresi 1 dakikayken 9070'in süresi 5 dakika değilse bence 5000 serisi almanın hiçbir anlamı yok.
Render vs. Değil Yazılım ve Aİ ile ilgileniyorum hocam emin olun arada 1 saatlik fark olsun Sorun değil yine Sonuçta Aİ firması kurmuyorum Küçük işler için yeter asıl sorun Yazılımda Sorun çıkarırmı yani Yükledigim kütüphaneler ile vs. Çakışır mı Veya Yaptığım uygulamalarda vs. AMD yüzünden hata alırmıy9m vs. Endişelendiriyor

Son düzenleme:
@KaptanMC sadece kendi fikirlerini önemseyen kimsenin fikrini beğenmeyen aşşalamaya çalışan saldıran garip bir insansın
yani senle münakaşaya girmektense "boş bir insanla" sands of anarchy izlemeyi tercih ederim engellendin!

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,045
İsim
Mehmetcan
@KaptanMC sadece kendi fikirlerini önemseyen kimsenin fikrini beğenmeyen aşşalamaya çalışan saldıran garip bir insansın
yani senle münakaşaya girmektense "boş bir insanla" sands of anarchy izlemeyi tercih ederim engellendin!
Hocam baskalarının fikrini önemsiyorum sadece daha matematiksel düşünüyorum
Mantık/Gerçekleşme olasılığı %20'een az olan şeylere karşı çıkıyorum ve %5-10 altındaki düşünceleride gömüyorum biliyorum yaptıgım doğru değil ama
Yani Gelirinin %90'nı datacenter+Aİ'dan vs. Kazanan bir firmaya'da sırf %5-10'luk gelir elde ettiği ve dünyada En tepe noktada olduğu Alanı artık boşladı diye intel'e benzetmek ???
Ayrıca %90 gelir elde ettiği Kısımıda oyun kısmının aksine sürekli geliştiriyor ve Her. Geçen gün Kâr oranı Artıyorken grafikte'de gördügünüz gibi birinin gelip sonun Intel gibi olacak demesi kb ama gömülmeyi hakkediyor gibi😅😅😅

Hocam baskalarının fikrini önemsiyorum sadece daha matematiksel düşünüyorum
Mantık/Gerçekleşme olasılığı %20'een az olan şeylere karşı çıkıyorum ve %5-10 altındaki düşünceleride gömüyorum biliyorum yaptıgım doğru değil ama
Yani Gelirinin %90'nı datacenter+Aİ'dan vs. Kazanan bir firmaya'da sırf %5-10'luk gelir elde ettiği ve dünyada En tepe noktada olduğu Alanı artık boşladı diye intel'e benzetmek ???
Ayrıca %90 gelir elde ettiği Kısımıda oyun kısmının aksine sürekli geliştiriyor ve Her. Geçen gün Kâr oranı Artıyorken grafikte'de gördügünüz gibi birinin gelip sonun Intel gibi olacak demesi kb ama gömülmeyi hakkediyor gibi😅😅😅
Umarım bir gün büyürsün:)
Ben sadece amd bir gelecek vadetmeye başladığını söyledim ve örnek verdim
Dediğim oladabilir amd CEO sen değilsin belki daha fazla atılım yapacak
Ama nvidianın para almayan trolü SEN olabilirsin

SANA BU YAZIYI YAZARAK HAYATIMDAN 1 DAKİKA 37 SANİYE BOŞA HARCADIM DAHA OLMAYACAK

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Furkan Enes Kaplan
Yani Zaten Attığım grafikte o data kısmıda genel olarak ekran kartı satışından geliri hocam Yani Aİ'ların öğrenmesi için Ekran kartları gerekiyor Sadece Bize sattıkları gibi oyuncu kartları değilde Aİbicin özel olan 100gb vram'e vs. Sahip olan 9090Tİ Süper günce kartlar diyelim ama maliyet olarak hayvan gibi pahalı zaten bu yüzden Aİ maliyetleri gündem oluyir sürekli
Zaten oyun tarafındaki ekran kartları söz konusu. Yapay zeka öğrenimi apayrı bir seviye. Bizi oyun tarafı ilgilendirir :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,450
Üyeler
169,570
Son üye
farank
Top Bottom